Saturday, February 6, 2016

36 Easy Home Remedies To Get Rid van onregelmatige menstruatie

Bron afbeelding: /files/2015/05/08/750/n/1922398/de21825a_shutterstock_247425502.xxxlarge_2x.jpg

De menstruatiecyclus komt met zoveel problemen die gebruikelijk zijn in de meeste vrouwen. Een onregelmatige periode wordt majorly geconfronteerd met een groot aantal meisjes. Onregelmatige menstruatie zijn medisch genoemd als oligomenorroe. Vrouwen hebben 11 tot 13 periodes per jaar, maar mensen die lijden aan oligomenorroe kan lager zijn dan 6 of 7 perioden. Een breed scala aan factoren kan invloed hebben op je menstruatie. Sommigen van hen zijn - het gebruik van bepaalde medicijnen, krachtige oefening, significante gewichtstoename of verlies, zwangerschap of borstvoeding, miskraam of bevalling, overmatig gebruik van alcohol, drugs of roken, enz. Afgezien van dat, slechte voeding, verhoogde stress, polycysteus ovarium, hyperthyroïdie kan vleesbomen, hormonale onbalans, menopauze, bloedarmoede, leverziekte, baarmoeder afwijkingen tuberculose en ook leiden tot onregelmatige cycli. Prikkelbare darmsyndroom en verdikking van poliepen of op het baarmoederslijmvlies kan menses onregelmatigheid te induceren. Hier is een lijst van enkele eenvoudige huismiddeltjes die u kunnen helpen zich te ontdoen van onregelmatige menstruatie te krijgen en te behouden hormonale evenwicht ook.

Home remedies voor onregelmatige menstruatie

1. Ginger

Gember helpt enorm reguleren menstruatie bij vrouwen. Het bevordert de menstruatie stroom en verlicht ook vrouwen uit de ondraaglijke pijn. Gewoon koken ½ theelepel vers geaard gember in een kopje water gedurende 5-10 minuten. Dan voeg een beetje suiker of honing om de smaak te verbeteren. Zeef het mengsel en drinkt drie keer per dag na elke maaltijd ongeveer een maand.

2. Kurkuma

De opwarming eigenschappen van kurkuma verbeteren van de hormonale onbalans en het reguleren van de menstruatiecyclus. Zijn anti-inflammatoire en krampstillend eigenschappen verminderen van de kramp. Neem een ¼ theelepel kurkuma poeder en toe te voegen aan de lauwe melk. Neem het elke dag, totdat je ziet verbetering.

3. Zaden van de koriander

Neem twee kopjes water en voeg een theelepel korianderzaad aan. Kook totdat de hoeveelheid water verminderd tot de helft. Giet de oplossing en drinken drie keer per dag gedurende enkele dagen voor het begin van de menstruatie. Volg deze oplossing gedurende één of twee maanden. Als alternatief kunt u ook drinken koriander sap op een dagelijkse basis.

4. wortelsap

Wortelen zijn de goede bron van ijzer en reguleren goede werking van het hormoon. Men moet een glas wortelsap regelmatig drinken van drie maanden om de onregelmatige menstruatiecyclus te normaliseren.

5. Venkel

Omdat het een effectieve emmenagogue venkel helpt bij het bevorderen van de menstruatie flow. Afgezien van dit, zijn krampstillend eigenschappen verlichten kramp geassocieerd met premenstrueel syndroom. Neem twee eetlepels venkelzaad en week ze in een glas water 's nachts. Zeef deze oplossing in de ochtend en drinken. Doe dit dagelijks voor een maand om effectieve resultaten te zien.

Of anders, slijpen een theelepel venkelzaad tot een fijn poeder te maken. Voeg dit toe aan een kop kokend water en steile het voor vijf minuten. Dan, stam dit mengsel en drink het.

6. sesamzaadjes en Jaggery

Sesamzaadjes en rietsuiker vraag me af als het gaat om het probleem van onregelmatige menstruatie te genezen. Neem een handvol sesamzaad en rooster ze. Dan, maal ze met een theelepel rietsuiker tot een fijn poeder te vormen. Consumeer een theelepel van dit poeder elke dag op een lege maag, twee weken voor je menstruatie beginnen. Volg deze voor een paar maanden.

U kunt ook gewoon eet een stuk jaggery vóór periodes beginnen.

Opmerking: Gebruik dit middel niet gebruiken tijdens je menstruatie.

7. Cinnamon

De opwarming effect van kaneel vermindert menstruatiepijn, en zijn hydroxychalcone element helpt bij het reguleren van de insuline niveaus. Neem een ½ theelepel kaneelpoeder en voeg deze toe aan een glas melk. Drink dit dagelijks voor een paar weken.

Bovendien kunt u ook drinken kaneel thee, strooi kaneelpoeder op toast, of kauwen kaneelstokjes vaak.

8. Onrijpe Papaya

Het is erg handig voor onregelmatige menstruatie resulteerde als gevolg van stress en de menopauze. Het helpt contract spiervezels in de baarmoeder die periodes veroorzaken. Drink onrijpe papaya sap of eten gesneden papaya voor een paar maanden.

NB - Niet drinken tijdens je menstruatie.

9. Druiven

Heb druivensap dagelijks naar onregelmatigheden in perioden voorkomen. Of anders, nemen rauwe druiven in uw dagelijkse voeding in een matige hoeveelheid. Overmatige consumptie van druiven kan resulteren in losse bewegingen.

10. peterselie

Peterseliejus wordt beschouwd als een van de meest effectieve home remedies voor menstruatie problemen. Crush peterselie en stamp ze fijn in een blender samen met wat water om het sap te bereiden. Het is een uitstekend alternatief voor medicijnen.

11. Vijgen

Take 5 vijgen en kook ze in een kopje water. Zeef dit afkooksel en consumeren het dagelijks. Het zal zeker regulariseren je menstruele cyclus.

12. Saffron

Kook 1 theelepel saffraan in een half kopje water. Sudderen tot de kwantiteit reduceert tot 1 eetlepel. Verdeel dit infuus in drie porties en neem het met gelijke hoeveelheden water, driemaal daags voor een paar dagen.

13. bittere pompoen

Bittere kalebas bleek zeer effectief voor de behandeling van onregelmatige menstruatie. Drink het sap een of twee keer per dag voor een paar weken. Afgezien van dit, bittere pompoen sap beschermt uw lichaam tegen diabetes

14. Karnemelk en Radijs Seeds

Maal sommige radijs zaden en voeg twee grote lepels van zijn poeder in een kopje karnemelk. Roer de juiste. Drink dit mengsel dagelijks gedurende ten minste drie maanden. U zult verbeteringen te zien.

15. Apple Cider Vinegar

Appelazijn vermindert de insuline en bloedsuikerspiegel die helpen reguleren van de periodes natuurlijk. Inname van 1-2 eetlepels appelazijn met water eenmaal per dag vóór uw maaltijd voorkomt onregelmatige menstruatie.

16. Komijn en sesamzaad

Neem komijnzaad en sesamzaad in gelijke hoeveelheid en stamp ze fijn tot een poeder. voeg honing aan dit mengsel. Consumeer een eetlepel van het dagelijks.

17. Vitamine C

Vitamine C grotendeels bij tot de productie van oestrogeen dat het baarmoederslijmvlies uw perioden verwerkt bouwt. Neem hoge doses vitamine C als je menstruatie niet voorkomen in 30 of 35 dagen. U kunt onder andere sinaasappel, appel, tomaten, bessen, etc in uw dieet.

NB - Grote dosis vitamine C is niet aan te raden voor zwangere vrouwen omdat het een miskraam kan veroorzaken.

18. Asafoetida

Asafoetida is een populair ingrediënt dat immense geneeskrachtige waarde heeft. Het bevat chemische verbindingen die hormonale aandoening kan behandelen. Neem een kleine hoeveelheid gepoederd asafoetida en bak het in de geklaarde boter. Voeg het toe aan de melk van de geit met wat honing. De aanbevolen dosis van asafoetida is 200 tot 500 mg per dag.

19. Suikerriet Juice

Drink suikerriet sap voor een week vóór uw verwachte perioden om uw menstruatiecyclus te regulariseren.

Herbal remedies voor onregelmatige menstruatie

20. Kuisboom

Het is een van de beste kruiden voor het regelen van uw menstruatie. De werkzame stof gevonden in kuisboom regulariseert de werking van de hypofyse; dus het hormonale evenwicht afscheiding uit de eierstokken. Moet regelmatig worden verbruikt om het tijdstip van de menstruele cyclus normaliseren. Een standaarddosis van 30 tot 40 mg wordt als veilig beschouwd.

Notitie -

Dit kruid wordt niet aanbevolen als u het nemen van eventuele vruchtbaarheid drug.

Het moet niet tijdens de zwangerschap worden geconsumeerd.

21. Schors van Saraca Asoca

Neem een kom; voeg een beker melk, twee eetlepels van de schors extract en een glas water. Sudderen dit mengsel tot de helft vermindert. Neem deze op de 3de en 4de dag van de menstruatie, ten minste drie keer per dag.

22. Banyan Tree Roots

Kook banyan boomwortels in een kopje water voor ongeveer 10 minuten. Voeg 2-3 eetlepels van koemelk om dit afkooksel en neem het voor je het bed te raken.

23. Aloe Vera

Haal wat verse aloë vera gel uit de bladeren en meng een theelepel honing erin. Neem dit mengsel dagelijks voor uw ontbijt voor ongeveer drie maanden. De verbazingwekkende helende eigenschappen van dit mengsel een groot aantal aandoeningen te genezen.

Of anders, knijp verse pulp van drie aloë bladeren en kook het tot de kleur van de gel wordt bruin. Na het afkoelt, neem een theelepel met een kopje water. Hebben het vroeg in de ochtend op een lege maag.

Opmerking: Doe het niet te consumeren tijdens je menstruatie.

24. Mint

Een combo van elk een theelepel honing en gedroogde munt poeder is een uitstekende behandeling voor onregelmatige menstruatie. Verbruiken drie keer per dag gedurende enkele weken.

25. Bamboo

Kook handvol van bamboe bladeren in een beetje water. Zeef de afkooksel en consumeren het regelmatig tot je de verbeteringen. Het heeft therapeutische eigenschappen die de menstruatie stroom te regulariseren.

26. Calendula

Calendula, ook genoemd als tuin goudsbloem, is een rijke bron van flavonoïden en quercetine dat de bloedcirculatie in evenwicht brengt. De pijnstillende eigenschappen van deze bloem te verlichten premenstrueel pijn. Gewoon, voeg 2 gram gedroogde calendula bloemen in 200 ml kokend water. Laat ze steil. Zeef en deze infusie drinken twee keer per dag.

27. Blue Cohosh

Blue cohosh werkt als een emmenagogue dat de menstruatie stimuleert. Inname van dit kruid breidt de bloedvaten in de baarmoeder en leidt tot goede circulatie. Heeft zijn tinctuur of extract voorafgaand uw menstruatie. Voor zijn nauwkeurige dosering, raadpleeg dan een arts of arts.

Waarschuwing

Deze oplossing wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.

28. Motherwort

Vluchtige oliën en alkaloïden in motherwort behandelen inconsistent periodes bij vrouwen. Bereid kruiden afkooksel van de bladeren of een tinctuur om zijn voordelen voor de gezondheid te verkrijgen.

29. Duizendblad

De bloei van de plant kan worden gebruikt om menses probleem te behandelen. Heeft zijn tinctuur of brouwen de kruidenthee of drinken het sap om onregelmatige menstruatie te genezen.

30. Zilverkaars

Fyto-oestrogenen aanwezig in dit kruid normaliseert de werking van hormonen in het lichaam; dus helpt gaan met de menstruatie problemen. Gebruik maken van haar extract of tinctuur om de perioden te regulariseren.

31. Shepherd's Purse

Dit kruid wordt ook genoemd als Chinese tuinkers dat werkt als een samentrekkende. Het verstevigt de baarmoeder spieren, die niet alleen onregelmatige menstruatie behandelt, maar voorkomt ook overmatig bloeden ook. Consumeer dit kruid in de vorm van tinctuur of extract, om zijn voordelen voor de gezondheid te ervaren.

32. Lady's Mantle

33. Banyan Tree Roots

Kook verse wortels van een banyan boom in een kopje water gedurende 10 minuten. Daarna, omvatten drie eetlepels koemelk aan de oplossing. Hebben het elke dag voor het slapen gaan om je menstruatie te regulariseren.

34. Holy Basil Leaf

Crush wat verse basilicumblaadjes om het sap te extraheren. Combineer een theelepel elk van honing en basilicum sap. Nu, strooi er een snufje peper poeder op dit mengsel en laat het twee keer per dag om het probleem van onregelmatige menstruatie te behandelen.

35. Indian Lilac

Giet twee kopjes water in een kom en geniet van drie kopjes van de Indiase lila schors in het voor 20 minuten. Zeef de afkooksel en één kop drie keer per dag. Volg deze remedie totdat u verbeteringen te zien.

36. Hibiscus

Neem vijf verse bloemen hibiscus en plet ze in een sapcentrifuge tot een gladde pasta. Laat dit met wat water in de ochtend voordat uw ontbijt. Moet worden zeven dagen voor de menstruatie cyclus begint. Deze remedie helpt de balans van de oestrogeen en progesteron in het lichaam en regelen de maandelijkse cyclus.

Deze maatregelen kunnen de periodes regulariseren. Ook deze, proberen om een gezonde levensstijl te handhaven. Als je constant geconfronteerd met onregelmatige menstruatie, raadpleeg dan een gynaecoloog voor de juiste behandeling, vooral als je boven de 40 jaar.

Opmerking: Voordat je begint met een van de bovenstaande kruidenmiddelen, een arts raadplegen.

do's

Oefen regelmatig.

Ontstressen jezelf door het beoefenen van ontspanningstechnieken zoals yoga of meditatie.

Neem multi-vitaminen.

Heb groentesappen.

Onder meer maïs, bieten, sla, drumsticks en pompoenpitten in uw dagelijkse voeding.

niet doen

Vermijd veel trainen.

Niet overdosis pil.

Heeft een overmatige hoeveelheid koolhydraten niet te nemen.

Zich te onthouden van cafeïne en alcoholische dranken.

3 maart 2016

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment