Saturday, February 27, 2016

31 Home Remedies To Get Rid Of Keelpijn

Bron afbeelding: /

Gevoel moeite met slikken het eten, en het ervaren van irritatie en pijn in de keel? Een ontsteking van de keelholte veroorzaakt door virale infectie (griep of koud), bacteriële of schimmelinfecties, roken, vervuiling, mond ademen, hoesten, zure reflux, allergische reacties, en overmatig schreeuwen leidt keelpijn. Keelpijn wordt meestal begeleid door gezwollen klieren in de nek, verkoudheid, hoofdpijn, koorts en pijn. Dan, hoe zich te ontdoen van een zere keel? In plaats van haasten om een arts, te proberen om de volgende home remedies om het ongemak te overwinnen. Deze thuis kuren zijn niet alleen gemakkelijk op de zak, maar ook eenvoudig te gebruiken.

Remedies voor Keelpijn thuis Treat

1. Knoflook

Antiseptische, antibacteriële en andere geneeskrachtige eigenschappen van knoflook hulp af te wenden van de keelpijn. (1) (2)

Snijd verse knoflook bladeren in kleine stukjes. Zuigen op hen en plet ze af en toe met je tanden, om zo een chemische stof die de keelpijn veroorzakende bacteriën doodt los allicin-.

Een andere optie is om een paar druppels knoflookolie meng ¼ kopje water. Gorgelen met deze oplossing eenmaal daags.

U kunt ook verbruiken rauw, of te gebruiken in de keuken.

Knoflook pillen kan ook worden genomen, als je niet van de smaak van rauwe knoflook.

2. Baking Soda

Baking soda wordt geteld in de beste keelontsteking remedies vanwege zijn anti-bacteriële eigenschappen. (3)

Licht verwarmen 1 kopje water. Voeg ½ theelepel elk van bakpoeder en zout naar het. Goed roeren. Gorgelen met deze oplossing driemaal per dag.

3. Zout Water

Zout geeft u een onmiddellijke verlichting door het tekenen van water uit het slijmvlies van de keel en het verminderen van slijm. Voeg ½ theelepel zout in 1 glas warm water. Goed roeren. U kunt ook een kleine hoeveelheid toe te voegen honing om het smakelijke voeding te maken. Gebruik deze oplossing voor gorgelen. Voor het beste resultaat, herhaal de procedure 3-4 keer. (4) (5)

4. Lemon

Citroen helpt bij het elimineren van slijm, waardoor, het genezen van een zere keel. Knijp het sap van een halve citroen. Giet dit sap samen met een theelepel honing in een kopje warm water. Meng de juiste wijze en drink het langzaam.

Of anders, verdunnen citroensap met een gelijke hoeveelheid warm water. Gorgelen mee. (6)

Strooi er peper en zout op een halve citroen. Likken het langzaam.

5. Cinnamon

Kaneel is de beste home behandeling voor een krassend keel, dat is het gevolg als gevolg van de verkoudheid. (7)

In een glas warm water, meng 1 theelepel zwarte peper poeder en dezelfde hoeveelheid kaneelpoeder. U kunt ook kardemom toe te voegen. Zeef het. Gorgelen met deze oplossing tweemaal of driemaal per dag. Als alternatief, meng 1 theelepel pure honing en een paar druppels kaneel olie. Eet tweemaal per dag om ontsteking en pijn geassocieerd met keelpijn verlichten.

6. Granaatappel

De huidige in granaatappels antioxidanten verminderen zwelling in je keel, dus, het verlichten van de pijn. (8) (9)

Kook granaatappel schillen in 3-4 kopjes water, 12-15 minuten. Zeef de oplossing. Je kunt het nippen thee of kunt het gebruiken voor gorgelen. Als alternatief, drink granaatappelsap driemaal per dag.

7. Apple Cider Vinegar (ACV)

Appelazijn bezit antibacteriële eigenschappen die helpen bij de behandeling van een aantal aandoeningen, waaronder keelpijn. (10)

Voeg 1 eetlepel van ACV en 1 theelepel zout in een kopje warm water. Gorgelen met deze oplossing 3-4 keer per dag. Een andere optie is om 1 theelepel elk van honing en citroensap en 1 eetlepel van ACV mengen om een kopje warm water. Drink het om onmiddellijk hulp te krijgen van ontsteking en pijn.

8. Honey

De antibacteriële eigenschappen van honing te helpen snel te genezen van de keelpijn. Neem een kop heet water en voeg 1-2 eetlepels honing aan. Drink het 3-4 keer per dag. (11)

Als alternatief, brouwen een kopje van je favoriete kruidenthee en voeg honing aan. Drink het meerdere malen per dag. U kunt ook verbruiken een theelepel honing voor het slapen gaan voor een rustgevende verlichting en een goede nachtrust.

9. Hard Candy

Zuigen op suikervrije snoepjes om hulp te geven aan uw zere keel. Deze remedie zal uw mond vochtig te houden en ook helpen verdrijven de kietelen hoest. Zuigen op lozenges en ijslolly's zal ook een grote hulp voor uw keelontsteking zijn. (12) (13)

Let op: Als gevolg van verstikking risico zuigtabletten zijn niet bedoeld voor jongere kinderen.

10. Waterstofperoxide

Naast de genezing van uw snijwonden en wonden, waterstofperoxide werkt ook als een goede thuis de behandeling van keelpijn, omdat het anti-oxidanten bevatten. (14)

Neem een dop van waterstofperoxide in een beker. Vul de beker met warm (niet heet) water. Goed roeren. Gorgelen met deze oplossing. Als je niet van de smaak, voeg wat honing aan.

11. Kruidnagel

Langzaam kauwen hele kruidnagels aan eugenol los te maken en te verdoven de pijn geassocieerd met de keelpijn. U kunt ook voor te bereiden kruidnagel thee door toevoeging van 4-5 kruidnagel om een kop kokend water. Steile het voor een paar minuten en drink het warm.

12. Kurkuma

Kurkuma is begiftigd met anti-inflammatoire en antiseptische eigenschappen dat het een uitstekende natuurlijke remedie voor keelpijn te maken. (17) (18) (19)

Toevoegen ¼ theelepel kurkuma poeder om een glas warm water. Roer het goed. Drink het elke ochtend op een lege maag, voor 3-4 dagen. U kunt ook het zout toe te voegen aan deze oplossing en gorgelen met het.

Of anders, voeg 1 theelepel elk van gemalen zwarte peper en kurkuma poeder, een glas warme melk. Drink het voor het raken van het hooi.

13. Ginger

Ginger is een uitstekende slijmoplossend, die los en verdrijft slijm uit je keel. Het bezitten anti-inflammatoire eigenschappen. (20) (21) (22)

Schil en snijd een gemberwortel in kleine stukjes. Kook 2-3 koppen water. Voeg de gember stukken aan het en blijven koken, tot water reduceert tot 1 kop. Voeg wat honing. Zeef en drink het warm.

14. Steam

Verhit wat water in een pan. Giet een paar (1-2) druppels eucalyptus olie aan. Zit met je gezicht over deze pan. Bedek je hoofd met een handdoek. Inhaleer de stoom. Het zal het slijm los te maken en geven u opluchting van de keelpijn. (23) (24) (25)

15. Cayenne Pepper

De capsaïcine in cayennepeper vermindert uw ongemak door kalmerende je pijnlijke keel. (26)

Kook 1 kopje water. Voeg ½ theelepel cayennepeper en honing aan. Goed roeren. Drinken gedurende de dag, zoals vereist. Verminder de hoeveelheid peper naar 1/8 van een theelepel, als je er gevoelig voor zijn. Het is een van de effectieve keelpijn remedies.

16. tomatensap

Het lycopeen in tomaten is een uitstekende antioxidant en een therapeutische behandeling voor keelpijn. (27) (28)

Meng ½ kopje tomatensap en 10 druppels van hete pepersaus in ½ kopje heet water. Roer alle ingrediënten goed en gorgelen met het.

17. Listerine

Gorgelen met Listerine mondwater kunnen ook ontspannen uw keelontsteking.

18. Fenegriek

Het slijm oplossende eigenschappen van fenegriek verminderen van de ontsteking en maak je meteen beter voelen. (29)

Take 6 kopjes water. Voeg 2 eetlepels van fenegriek zaden aan het en kook voor een ½ uur. Zeef het, wanneer het tot kamertemperatuur. Gebruik deze oplossing voor gorgelen. Herhaal deze remedie 3-4 keer per dag.

Herbal Remedies voor het genezen van keelpijn at Home

19. Marshmallow Root

Om thee te bereiden, steile 1 eetlepel gedroogde marshmallow wortel in 1 kop kokend water gedurende minstens ½ uur. Zeef het. Voeg wat honing en drinkt kruidenthee driemaal per dag.

20. Raspberry Tea

Neem 2 theelepels gedroogde bladeren en giet 1 kop kokend water overheen. Steile het voor 8-10 minuten. Zeef het en laat het afkoelen. Gorgelen met deze thee om zich te ontdoen van de pijn in de keel.

De huidige in frambozen antioxidanten geneest keelpijn en verkoudheid. (31) (32)

21. Slippery Elm

Een gel-achtige stof genaamd slijm dat is gevonden in de gladde iep maakt een beschermende laag op de keel en vermindert de tederheid. (33)

Neem 1 theelepel van de binnenste bast van dit kruid en voeg deze toe aan 2 kopjes kokend water. Laat het steil voor 5-7 minuten. Zeef het. Drink het, terwijl het nog warm is. Als alternatief kunt u ook in de vorm van een capsule.

22. Sage

Salie wordt gebruikt voor de behandeling van keelontsteking. (34) (35)

Gorgelen met salie thee helpt ook kalmeren een chagrijnig keel. Om thee te bereiden, steile 1 theelepel salieblaadjes in 1 kop kokend water gedurende minimaal 10 minuten. Zeef het en voeg 1 theelepel honing en appelazijn aan het. Gorgelen met deze 4 keer per dag.

23. Kamille Thee

Kamille is een wonder kruid voor je keel. (36) (37)

Het enige wat u hoeft te doen is, voeg een zak van kamille thee in een kop kokend water. Laat het steil voor 8-10 minuten. Voeg een beetje citroensap en honing als je wilt. Drink het 2-3 keer per dag.

24. Honeysuckle

Kamperfoelie is zeer nuttig in het verlichten van de symptomen van griep, keelontsteking, en hoesten. (38)

De anti-bacteriële eigenschappen om uw systeem beschermd tegen die vervelende buggers, terwijl de anti-inflammatoire eigenschappen verminderen zwelling in de keel. Simmer 2 kopjes van verse bladeren en bloemen van de Kamperfoelie in een liter kokend water, ten minste 8-10 minuten. Zeef de oplossing. citroen of honing toe te voegen om het smakelijke voeding te maken.

25. Licorice Root Tea

Zoethoutwortel thee kalmeert de slijmvliezen, dus troost je zere keel. (39)

Mix ½ kopje kamille bloemen, 2 eetlepels hele kruidnagels, ½ kop kaneel chips, en 1 kop droge zoethoutwortel (fijngehakt). Houd dit mengsel uit de buurt van licht, in een glazen pot. Voor het bereiden van thee, voeg 3 eetlepels van dit mengsel aan kopjes water 2½. kook Eerst op matig vuur, en zet het vuur laag. Sudderen het voor 8-10 minuten. Zeef en drink het.

NB - Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven moet dit middel niet gebruiken. Het is ook niet aanbevolen voor patiënten met diabetes.

26. Mierikswortel

Meng 1 eetlepel mierikswortel wortel poeder met 1 theelepel elk van gemalen kruidnagel en honing. Meng het in een glas warm water en langzaam drinken. (40)

27. tarwegrassap

Tarwegras sap is een goede kruiden remedie voor keelpijn. Gorgelen met aan bacteriële infecties in de keel voorkomen. (41)

28. Groene Thee

Brew een kopje groene thee (voeg een groene theezakje in een kop kokend water en steile voor een paar minuten). Gorgelen met het aan weg te doen met eventuele infecties in je keel. (42)

29. Mirre

Voeg een paar druppels van mirre tinctuur in een kopje water. Goed mengen. Gorgelen met deze oplossing 6 keer per dag. Het zal bijdragen aan de bestrijding van ontsteking. Het is ook een van de beste keelinfectie remedies. (43)

30. Echinacea

Neem 1 kopje water en voeg 2 theelepels van Echinacea tinctuur aan. Gorgelen met het drie keer per dag. Naast het verminderen van keelpijn pijn, deze remedie ook boost-up van uw immuunsysteem en helpen bij de bestrijding van de keelontsteking. (44) (45)

31. Marjolein

Voeg 1 theelepel marjolein een kop kokend water. Steile het voor 10 minuten. Zeef het en voeg honing naar smaak toe. Drink het 2-3 keer per dag. Het is een van de uitstekende keelinfectie remedies. (46)

Als alternatief doek gedrenkt in marjolein afkooksel wanneer rond de keel zorgt voor verlichting van keelpijn. (47)

do's

Blijf gehydrateerd. Drink veel water om krassend keel te voorkomen. Hete vloeistoffen, zoals soepen en thee ook irritatie verminderen. (48)

Gebruik een luchtbevochtiger of verdamper in uw slaapkamer aan de gezwollen luchtwegen te kalmeren. (49) (50)

Neem volledige rust, want het zal u helpen bij de bestrijding van de infectie en herstellen snel. (51)

Was regelmatig uw handen. (52)

don'ts

Vermijd de consumptie van tabaksproducten en stoppen met roken (53)

Niet intake suikerhoudende en cafeïnehoudende voedingsmiddelen.

Vermijd blootstelling aan irriterende stoffen, zoals smog en rook. (54)

30 december 2014

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment