Tuesday, February 16, 2016

29 effectieve natuurlijke zoetstoffen goed voor je gezondheid

We houden allemaal van te snoepen, maar zijn zich niet bewust van het feit dat hoeveel het ons kan schaden. We verbruiken veel calorieën per dag uit suiker, zonder zelfs maar te weten dat het verschillende gezondheidsproblemen zoals-diabetes, hoofdpijn, migraine, en stemmingsstoornissen kunnen leiden tot aantasting van de lever en nieren stoornis. Andere vaak voorkomende bijwerkingen van de consumptie van overmatig suiker omvatten-tandbederf, obesitas, hart-en vaatziekten, verschillende vormen van kanker en slechte cognitief functioneren. Stoppen met suiker kan een beetje moeilijk zijn, maar tot onze grote opluchting, zijn er natuurlijke zoetstoffen die gezond zijn en bevatten veel minder calorieën (1). Hieronder zijn enkele van de natuurlijke zoetstoffen, die u kunt consumeren in plaats van geraffineerde suiker.

1. Raw Honey

Ruwe honing is de meest gebruikte gezonde vervanger voor kunstmatige zoetstoffen. Het bestaat uit fosfor, antioxidanten, vitamine B6, enzymen, kalium, zink, ijzer, riboflavine, calcium en niacine (2). Honing kan gemakkelijk neutraliseren vrije radicalen en het bevorderen van een goede groei van bacteriën in je spijsverteringsstelsel. Een eetlepel honing biedt u zeer minder calorieën in vergelijking met andere zoetstoffen. Probeer niet om honing te koken, in plaats van rechtstreeks toe te voegen aan de bovenkant van uw salades en granen.

2. Stevia

Geëxtraheerd uit stevaia rebaudiana plant, stevia is een van de beste low-calorie natuurlijke zoetstoffen. Het kan nuttig zijn bij het verlagen van de bloeddruk niveaus. Stevia heeft geen calorieën (3) of koolhydraten. De belangrijkste componenten van stevia dat is rebaudioside en Stevioside, zijn honderd keer zoeter dan de geraffineerde suiker. Het is beschikbaar in de vorm van tabletten, druppels, pakketten, en bakken mengsels. Stevia kan een bittere nasmaak hebben. Daarom is het niet algemeen gebruikt door mensen.

3. Dates

Van alle natuurlijke zoetstoffen, datums zijn de meest voedzame optie. Ze gevuld met koper, vitamine B6, vezels, ijzer, kalium, mangaan, magnesium en (4). Het helpt bij het metaboliseren eiwitten, koolhydraten en vetten. Data verminderen ook de LDL-cholesterol in het lichaam en het risico op beroerte verminderen. Maak een pasta van data en toevoegen uw voedsel. De datum pasta kan worden bereid door ze te weken in warm water tot ze zacht zijn, en vervolgens een pasta door het te malen.

4. Coconut Sugar

Deze dagen kokos suiker wordt zeer vaak gebruikt door veel mensen als een natuurlijk alternatief voor de geraffineerde suiker. Kokos suiker is geladen met voedingsstoffen zoals zink, polyfenolen, kalium, ijzer, calcium, fytonutriënten, en antioxidanten (5). Het sap van de kokosnoot bloei wordt gewonnen, verhit, en dan verdampt om suikerkristallen te maken. Het is echt eenvoudig te kokosnoot suiker toe te voegen aan uw recepten, want het is zo zoet als suiker en resistible om warmte.

5. Maple Syrup

Maple syrup is een van de gezondste natuurlijke zoetstoffen beschikbaar over de hele wereld. Het is 100% natuurlijk, puur en onbewerkt als het direct neer van boom sap. Deze siroop is rijk aan verschillende mineralen zoals calcium, mangaan, kalium en (6). Het vermindert de oxidatieve schade en neutraliseert vrije radicalen schade ontstaan.

6. Rummelasse

Rummelasse kunnen blijken te zijn de gezondste stap die je al een tijd niet hebben genomen zijn. Rummelasse heeft antioxiderende eigenschappen en heeft grote hoeveelheden calcium, koper, mangaan, ijzer, vitamine B6, kalium en selenium. Het wordt bereid door het koken van ruwe rietsuiker, en dus al zijn voedingsstoffen worden opgehaald in het. Het hebben van een unieke smaak van zijn eigen, rummelasse kan worden gebruikt tijdens het bakken, en het voorbereiden van marinades.

7. Balsamico Glaze

Als u op zoek bent naar een smakelijke alternatief voor geraffineerde suiker, dan is de balsamico glazuur is het juiste ding voor je. Het is zeer rijk aan pepsine die helpt bij het bevorderen van gezonde spijsvertering in het lichaam en bestrijdt vrije radicalen door de aanwezigheid van antioxidanten (7). Balsamico glazuur is gemakkelijk verkrijgbaar in de markten, maar u kunt ook zelf bereiden bij u thuis door sudderen twee kopjes balsamico azijn een half kopje op een matig-laag vuur. Na het koelen van de bereide oplossing, kunt u deze gebruiken in het voedsel.

8. bananenpuree

Banaan is rijk aan kalium, vezels en vitamine C (8) en kan je eten zoeter te maken in een voedzame manier. Het enige wat je hoeft te doen is, pak de rijpe bananen en maak een puree van hen in een blender. De meting van bananenpuree in het eten te worden gebracht is gelijk aan die van geraffineerde suiker.

Opmerking: Probeer bananenpuree gebruiken zo snel mogelijk, want het blijkt bruin wanneer ze worden blootgesteld aan lucht.

9. Brown rijststroop

Bruine rijst siroop wordt bereid door de fermentatie van bruine rijst. Het kan fungeren als een perfecte vervanging voor de recepten die maïssiropen omvatten. Licht verteerbaar en gezond om te consumeren, het is gemakkelijk verkrijgbaar bij elke nabijgelegen winkels, en kan gebruikt worden tijdens de voorbereiding mueslirepen, gesuikerde noten en fruitige taarten.

Opmerking: Zorg ervoor dat u glutenvrije bruine rijst siroop kopen.

10. Real Fruit Jam

Appels, druiven, bessen, en peren kunnen blijken te zijn de beste economische substituut voor de verwerkte suiker in uw recepten (9) zijn. U kunt deze jams met verse of bevroren vruchten te bereiden. Als u het maken van fruit jam thuis, gebruik ze dan meteen omdat ze geen conserveringsmiddelen.

Opmerking: Terwijl het kopen van commerciële jam, zorg ervoor dat ze geen toegevoegde suiker in hen.

11. Erytritol

Erythritol een caloriearme zoetstof die natuurlijk kunnen worden gebruikt in plaats van geraffineerde suiker (10). Erythritol wordt bereid uit suikeralcoholen gevonden in veel fruit, en heeft geen enkel effect op de bloedsuikerspiegel spike-niveau of op biomarkers te hebben.

Opmerking: Te veel consumptie van erythritol kan brengen in problemen met de spijsvertering in je lichaam.

12. Xylitol

Xylitol heeft dezelfde zoetheid als die van suiker en minder calorieën erin. Deze gezonde alcohol suiker kan de tandheelkundige gezondheid ten goede komen en de holte bedrag op uw tanden te verminderen, het verbeteren van de botdichtheid en osteoporose (11) te voorkomen.

Notitie:

1) Xylitol moet buiten het bereik van de honden worden gehouden als het is giftig voor hen.

2) Als het in grote hoeveelheden, kan het nadelige effect op je gezondheid.

13. Yacon Syrup

Yacon siroop is vrij populair in de afgelopen tijd geworden vanwege haar gewichtsverlies effecten. Hoog fructo inhoud helpt yacon stroop voeden de goede bacteriën in het lichaam en verlicht het probleem van verstopping. Het wordt niet verteerd door het lichaam, maar overgedragen darm hier helpt spoelen van de toxines.

Opmerking: Het kan losse bewegingen veroorzaken als ze in grote hoeveelheden.

14. Sorghum Syrup

Sorghum siroop wordt bereid door het koken van het sap van de sorghum planten en draaien in een dikke consistentie siroop voor regelmatig gebruik. Het is rijk aan ijzer, eiwitten, vezels, antioxidanten en (12). Deze siroop kan een andere uitstekende natuurlijke vervanger van geraffineerde suiker. Het kan gebruikt worden boven pannenkoeken, brood en biscuits, granen en voor het koken doel ook.

15. Jaggery

Jaggery is een van de meest gebruikte natuurlijke zoetstoffen vanwege het hoge gehalte aan mineralen. Als u een ijzertekort, dan kunt u zeker kiezen voor het opnemen van rietsuiker in plaats van suiker (13). Het wordt gemaakt door het koken suikerriet, zoals suiker maar is bruin van kleur, zuivere en minder verfijnd. De hoeveelheid calorieën is hetzelfde in beide, maar jaggery niet de chemische stoffen die worden gebruikt om suiker te raffineren bevatten. Het kan zeer nuttig zijn in het houden van uw luchtwegen en het spijsverteringsstelsel gezond.

16. Palm Sugar

Palmsuiker wordt verkregen uit het sap van de bloeiende toppen van de palmboom. Het kan worden gebruikt als zoetstof in vele gerechten. Palmsuiker is vol met verschillende nuttige mineralen, vitaminen en fytonutriënten zoals vitamine B1, B2, B3 en B6, zink, ijzer, kalium, etc. (14). Het heeft een lage glycemische gehalte waardoor het een van de beste natuurlijke vervangers van synthetische suiker maakt. Ook heeft het een smaak zoals butterscotch, zodat u niet al te compromis met uw smaakpapillen.

17. Agave Nectar

Ook wel bekend als 'Gift van God'- agave nectar is gebruikt voor meer dan duizend jaar. Het is afgeleid van dezelfde plant als die van tequila, en kan worden toegevoegd aan een schotel u voorbereidt. Vergelijkbaar met de zoetheid en textuur van honing, kan het gebruikt worden door de mensen die niet van de smaak van de honing. Want het bevat fructose in plaats van glucose, wordt agave nectar als diabetische-vriendelijk (15) te zijn.

Opmerking: Niet consumeren agave nectar in hoog bedrag als de high fructose bedrag kan blijken te gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

18. Sucanat

Superieur aan witte suiker verwerkt in alle opzichten mogelijk- sucanat is een van de super voedingsmiddelen. Het is eigenlijk ruwe suiker, die gelijke hoeveelheid glucose en fructose (16) heeft. Sucanat is rijk aan kalium, vitamine A, magnesium en calcium en laag in het aantal calorieën in witte suiker, waardoor het een voedingsrijke vervanger van witte suiker maakt. Om het te gebruiken, moet je elk recept te kiezen, en vervang de suiker met sucanat met dezelfde afmetingen.

19. Appelmoes

Appelmoes is niets, maar een gezond alternatief voor suiker die niet alleen zoetheid, maar ook vervangt vet in de bereiding van voedsel ook. Veel gebruikt in Engeland, Noord-Amerika en Duitsland, kan het worden gebruikt als een topping of toegevoegd in gerechten. Het is verkrijgbaar in bijna iedere supermarkt of kunnen ook worden voorbereid.

Opmerking: Appelmoes kan worden gebruikt als een huis remedie voor diarree en (17).

20. Rozijnen

Als er niets anders werkt, kiest rozijnen dan kunstmatige zoetstoffen. Gevuld met antioxidanten en vezels (18) (19), kan raisin puree je beste vriend voor het bereiden van zoete gerechten zijn. Geniet van rozijnen in een pot 's nachts en de volgende dag, meng ze goed. Zodra het klaar is, kunt u het opslaan en gebruiken wanneer u maar wilt.

21. Rapadura

Rapadura is als het krijgen van suiker, maar met alle mineralen intact. Ja! Rapadura suiker is een ongeraffineerde vorm van rietsuiker (20), die de natuurlijke karamel smaak van de suiker heeft. Het is zeer hoog in veel mineralen dan andere suiker. Gebruik het in dezelfde verhouding als die van suiker.

22. Vanilla Beans

Dit kruid kan verrassend worden gebruikt als een natuurlijke zoetstof in veel gerechten zoals cakes, puddingen, warme en koude koffie. Rijk aan antioxiderende eigenschappen (21), kan het helpen de behandeling van een groot aantal allergieën en diverse andere ziekten. U kunt vanillestokjes toe te voegen in je eten door het oppakken van een gedroogde vanille bonen en vermalen.

23. abrikozenpuree

Abrikoos puree is een van de lekkerste en makkelijkst te natuurlijke zoetstoffen thuis voor te bereiden. Rijk aan ijzer (22), vitaminen, magnesium, en vezels, abrikoos puree kan niet worden genegeerd als u kijken uit naar een gezond leven. Geniet van een aantal abrikozen 's nachts, en de volgende dag maalde het tot een pasta na het verwijderen van de stenen. De bereide puree kan worden gebruikt als een topping op toast, toegevoegd aan elk gerecht of aan de kleintjes.

24. Nootmuskaat

Nootmuskaat heeft een kruidige, lief en warm smaak die gebruikt kan worden in elke vorm van voedselbereiding in geaarde vorm. Ook kan de melk worden toegevoegd nacht om een gezond lichaam te krijgen.

Let op: Nootmuskaat is een handige slaapmiddel (23). Als je om wakker te worden en te werken, dan moet nootmuskaat het laatste wat je kiest!

25. Mannitol

Als u lijdt aan diabetes, dan mannitol is wat je nodig hebt. Mannitol verhoogt bloedsuikerspiegel is dan sucrose en kunnen worden gebruikt in vele soorten voedsel.

Opmerking: Hogere consumptie van mannitol kan diarree (24) veroorzaken.

26. Sorbitol

Sorbitol wordt veel gebruikt vanwege de hoge voedingswaarde kracht die dieetenergie biedt. Het bevat ongeveer 60% van de zoetheid van tafelsuiker en 30% minder calorieën (25). Het kan blijken te zijn zeer vruchtbaar voor u te zijn als de suiker is vervangen door sorbitol, terwijl op een dieet.

27. Cinnamon

Dit klinkt misschien raar in het begin, maar ja, kaneel fungeert als een natuurlijke zoetstof. Deze prachtige ingrediënt kan gebruikt worden geaard of in staafvorm om dingen te zoeten. Het vervangt niet alleen suiker, maar vermindert de invloed van suiker op je lichaam. Het is zeer effectief in het verlagen van bloed lipide niveaus in type-2 diabetes (26). Door het toevoegen van twee theelepels kaneel in uw taart, curry of appeltaart kun je veel van de verandering merken.

28. Cranberries

Deze lekkere bessen kunt uw taart of muffins erg lekker te maken, en als ze zijn rijk aan antioxidanten (27), zullen ze alleen maar beter uw gezondheid. Maak een puree of plak uit hen, en voeg ze toe aan het eten wat je wilt een fruitige punch te geven.

29. Monk Fruit

Deze meloen look-alike fruit daadwerkelijk behoort tot de kalebas familie. Het beste ding over deze vrucht is dat het geen natuurlijke suikers bevat. Integendeel, het is zoet vanwege de aanwezigheid van een antioxidant genaamd mogroside. Deze component maakt het 150 tot 300 keer zoeter dan sucrose (28). Enkele studies zeggen dat deze antioxidant kan bloedsuiker en cholesterolgehalte. Het extract of poeder van de vrucht kan worden toegepast in dranken of bakken recepten.

4 maart 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment