Tuesday, February 16, 2016

34 Verbazingwekkende gezondheid en schoonheid voordelen van Basil

De heilige basilicum wordt gebruikt sinds de oudheid jaar voor medicinale doeleinden. De kiemdodende en desinfecterende eigenschappen maken het een nuttig kruid. Basilicum bladeren hebben anti-bacterieel, anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen die verschillende gezondheidsproblemen, variërend van hart-en vaatziekten tot ademhalingsproblemen kan behandelen. Ook heeft een aantal voordelen voor de huid en haren. Het is rijk aan vele essentiële voedingsstoffen en mineralen. We hebben een aantal van de beste voordelen die basilicum plant kan je lichaam te voorzien van vermeld.

1. Heilzaam voor Luchtwegen

Basilicumblaadjes zijn echt gunstig voor mensen die lijden aan aandoeningen aan de luchtwegen, zoals griep, verkoudheid, bronchitis, astma, etc. Het geneest de longen aangetast door tuberculose, roken of kanker. Kamfeen, cineole en eugenol gevonden in de essentiële olie van basilicum helpt laat de stagnerende slijm en geneest congestie. Een zere keel kan ook worden behandeld door gorgelen met een mengsel bereid door mengen basilicum extract in lauw water.

2. houdt uw hart gezond

Het is een van de gezondste kruiden voor het hart. Eugenol aanwezig basilicum verlaagt de niveaus van cholesterol, waardoor het gevaar van zwakke beroerte en hart voorkomt. Het bevat ook vitamine C en andere antioxidanten die de vrije radicalen. Sommige studies suggereren ook dat het gebruik van basilicumblaadjes regelmatig kan u helpen om de bloedsuikerspiegel voor een groot deel te verminderen. Het is dus goed om het op te nemen in uw dagelijkse voeding, vooral als je een familiegeschiedenis van hartziekten.

3. Cures Fever

Basilicumbladeren daadwerkelijk genezen verschillende soorten koorts als malaria, dengue, en chronische koorts vanwege hun anti-bacteriële eigenschappen. Het afkooksel van basilicum kan de lichaamstemperatuur in een mum van tijd te verlagen.

4. houdt je weg van de stress

Basil is niet alleen nuttig voor lichamelijke kwalen, maar ook voor de geestelijke gezondheidszorg. Het kalmeert de zenuwen en dus zorgt voor verlichting van spanning en depressie. Basil is rijk aan kalium waarin natrium vervangt en lost de gespannen bloedvaten. Daarom is het kauwen van een tiental basilicumblaadjes dag is gunstig voor jezelf stress-vrij te houden.

5. Gevechten Mouth Infection

Basilicum bladeren kunnen een goede remedie om de mond zweren en infecties te genezen zijn. U kunt ook een slechte adem te overwinnen met hen. Wanneer u basilicumblaadjes kauwen, doden ze ongeveer 99% van de kiemen en bacteriën in je mond. Het vermindert ook het risico van orale kanker veroorzaakt door pruimtabak.

6. Heilzaam voor Eyes

Als Basil heeft vitamine A en C, het is echt goed voor de gezondheid van uw ogen. Het kan pijnlijke ogen, nachtblindheid, conjunctivitis, enz. Het voorkomt ook ziekten zoals cataract, glaucoom, oogontsteking en maculaire degeneratie te genezen. Het verbetert de visie als verbruikt op een regelmatige basis. Neem wat basilicum en week ze in water. Was uw ogen mee.

7. houdt uw tanden gezond

Basil is nuttig om uw tandheelkundige gezondheid te behouden. Het is goed voor zowel tanden en tandvlees. Tanden aandoeningen en ziekten als pyorrhea kunnen worden behandeld met behulp van deze prachtige kruid. Het geeft je ook verlichting van tandvlees bloeden en tandbederf. Het risico van holten, plaque, etc., verkleint de dagelijkse consumptie van basilicum. Zijn adstringerende eigenschappen maken het tandvlees aan de tanden strakker te houden, waardoor hun kans op vallen verkleint.

Opmerking 'Basil bladeren bevatten kwik, die schadelijk zijn voor uw tanden kan zijn. Dus, vermijd direct contact met deze bladeren met je tanden te lang.

8. voorkomt beschadiging van het DNA

Basilicum bladeren zijn rijk aan fytonutriënten en antioxidanten. Ze voorkomen celbeschadiging veroorzaakt door UV-stralen, die je DNA beschermt en dus houdt je lichaam in het roze.

9. Handige in Stoppen met roken

Er zijn veel remedies om de gewoonte van het roken te stoppen, maar basilicum is de eenvoudigste en meest effectieve van allemaal. Het vermindert de drang naar roken. Het zal een koelende werking te geven aan de keel en de antioxidanten aanwezig zal de schade aan de longen door roken genezen. Pak een paar blaadjes basilicum, kauwen of drinken het afkooksel wanneer je de drang voelt om te roken.

10. voorkomt kanker

Basilicum kan verschillende vormen van kanker te genezen als het samentrekt de bloedvaten die kanker veroorzaken tumoren te promoten. Het heeft anti-carcinogene eigenschappen die helpen bij het voorkomen van borstkanker en mondkanker. Meng 10 gram basilicum sap in 20-30 gram verse kwark of 2-3 eetlepels honing en consumeren het dagelijks. Het zal een grote remedie om kanker te behandelen zijn, als religieus genomen.

11. Treats Misselijkheid en braken Frequente

Basil is een rijke bron van ijzer die bloedarmoede voorkomt, behandelt misselijkheid en geneest het lichaam zwakte. Als basilicum sap, samen met gember sap en honing wordt genomen, het helpt genezen frequent braken.

12. Cures Insectenbeten

Basilicum is ook bekend als een insectenwerend middel. Basil sap of pasta kunt u direct een verlichting van insectenbeten. Het zal ook het gif uit het getroffen gebied. Het wordt vaak geadviseerd om een basilicum plant in uw huis te houden als het houdt de ziekten die worden veroorzaakt door de insecten op afstand.

13. Houdt uw nieren gezond

Basilicum is een van de meest effectieve remedies om nierziekten te genezen. Omdat het diureticum in de natuur, het verhoogt de frequentie van het plassen en verlaagt beneden de urinezuur niveau. Het ontgift uw nieren. Het is erg nuttig bij de behandeling van nierstenen door de aanwezigheid van azijnzuur. Dit zuur lost de steen en dus geneest de aandoening.

14. Verbetert Immuniteit

Basil versterkt de immuniteit van uw lichaam en helpt bij het bestrijden tegen virussen, schimmels, protozoa en bacteriën. Ook, het houdt een controle op vrije radicalen. Basilicum helpt ook remmen de groei van HIV en carcinogene cellen.

15. helpt de behandeling van wonden snel

Basil is echt goed in snel het helen van de wonden en voorkomt dat de infecties in deze wonden. U kunt de pasta toe te passen op de wond lokaal of kan het mondeling consumeren om de verwondingen te behandelen.

17. Geeft u een gezonde Gut

Basilicum is een geweldige remedie voor maagproblemen, zoals indigestie, constipatie, zuurgraad, en palen. Het een juiste werking van het spijsverteringsstelsel. Het verlicht buikpijn en krampen. halve theelepel basilicumblaadjes (vers of gedroogd) toe te voegen aan wat water kalmeert de spijsvertering en vermindert het gevoel van een gevulde maag.

19. Verhoogt uw energie

Basil verbetert uw energie-niveau. Het is nuttig bij de vorming van nieuwe bloedcellen. Daarom weert luiheid en vult de nieuwe energie in je lichaam. Ook helpt het verminderen van overgewicht die u actiever maakt.

20. Houdt Ontsteking bij Baai

Basilicum is een grote anti-ontstekingsmiddel en is erg effectief in het genezen huiduitslag of andere ontstekingsziekten. Het bevat essentiële oliën zoals eugenol, citral, terpineol, etc. Ieder van hen te helpen verminderen ontstekingen.

21. Cures oorontsteking

Basilicum antibacteriële en desinfecterende eigenschappen heeft waardoor het wordt gebruikt voor het genezen oorontsteking. Het is ook een goede pijnstiller en helpt verlichten van de pijn veroorzaakt door deze infecties.

22. Controls Bloeddruk

Onderzoek zegt dat basilicum invloed op de niveaus van endothelinen eiwitten die de bloedvaten contracten. Het helpt de bloeddruk. Voeg gewoon een paar bladeren om uw ontbijt en de effecten te observeren.

23. Voordelen voor kinderen

Voor de kinderen met een zwak immuunsysteem, basilicum is een geweldige remedie. Het kan genezen van de gezondheid van kinderen problemen, zoals verkoudheid, hoesten, koorts, tand uitbarsting, braken, enz. De consumptie van basilicumblaadjes met saffraan kunt het uiterlijk van waterpokken puisten voorkomen dat voor een groot deel. Als uw kind wordt geconfronteerd met losse bewegingen op het moment van de tand uitbarsting, kun je hem / haar een mengsel bereid door het mengen van granaatappelsap en gedroogde blaadjes basilicum poeder.

24. balanceert de hormonen

Een evenwichtige hormoon niveau noodzakelijk voor een gezond lichaam Basil handhaaft het evenwicht van verschillende hormonen. Regelt het niveau van cortisol, een stressveroorzakende hormonen en houdt ook verband met hart en auto-immuunziekten. Daarom basilicum helpt u gezond te houden, niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

25. Behoudt de Bone Health

Basilicum is rijk aan vitamine K, die noodzakelijk is voor de gezondheid van botten. Deze vitamine handhaaft botmineralisatie en verhindert bloedstolling. Het verbetert de botdichtheid en dus sterker maakt.

Schoonheid Voordelen van Basil

26. Cures huidinfecties

Basil heeft een anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen die helpen bij de bestrijding van huidinfecties. Het beperkt de groei van Bacillus anthracis en die de belangrijkste oorzaken van deze infecties. U kunt een verzinsel te bereiden door het koken en het malen van 200-300 gram basilicumblaadjes met een gelijke hoeveelheid sesamolie. Het zal helpen bij de behandeling van de jeuk.

Basilicum kan ook ringworms behandelen. Je hoeft alleen maar een mix van basilicum en citroensap toe te passen op uw huid om zich te ontdoen van die ongewenste ringworms krijgen

27. Voorkomt Aging

De essentiële oliën, fytonutriënten, en vitamine A & C werk als grote anti-oxidanten en verwijder alle soorten vrije radicalen uit je lichaam. Het voorkomt vroegtijdige veroudering en houdt je jonger lang kijken. Basilicumblaadjes ook lichter je huidskleur die stralende huid geeft

28. versterkt Your Hair

Basil versterkt uw haarschacht en dus, voorkomt haaruitval en broos haar. Ook is het verjongt de haarfollikels en geneest de jeuk op je hoofdhuid. Het bevordert ook de haargroei door het verbeteren van de bloedcirculatie in je hoofdhuid. Als u last heeft van overmatige haaruitval, maken een pasta van basilicum en voeg deze toe aan je haar olie. Breng het regelmatig om het verschil te zien.

29. Cures puistjes en acne

Basilicum zuivert het bloed en verwijdert schadelijke stoffen uit het lichaam. Het heeft anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen die acne en puistje uitbraak te voorkomen. Het opent de verstopte poriën, verwijdert overtollige olie en reinigt de huid.

30. Treats Grijs Haar

De bladeren van de basilicum plant kan helpen zich te ontdoen van de grijze haren. Je kunt het gebruiken met Lawsonia inermis en fenegriek zaden om je grijze haren te behandelen of te genieten van wat gedroogde blaadjes basilicum poeder met Indiase kruisbes poeder in het water 's nachts en was je haar de volgende dag. Het zal de groei van het zwarte haar bevorderen.

32. Treats Vitiligo

Vitiligo is een huidaandoening waarbij witte vlekken op de huid. De antivirale en anti-aging eigenschappen van basilicum genezen vitiligo. Wanneer de pasta basilicum bladeren gemengd met limoensap wordt aangebracht op de aangetaste huid, verhoogt de productie van melanine en vermindert de witte vlekken.

33. Say Goodbye to Roos

Dit is een van de beste natuurlijke manieren om zich te ontdoen van roos. Pak het sap van basilicum en voeg een paar druppels olijfolie aan. Masseer je hoofdhuid met het. Samen met roos, zal ook genezen jeuk en droogte.

34. lichter de Scars

Een pasta gemaakt door het mengen gram bloem en basilicum helpt bij het verwijderen die vervelende littekens van je gezicht. De huid bleken eigendom van gram bloem zal de zichtbaarheid van zwarte vlekken en littekens te verminderen, terwijl basilicumblaadjes de bacteriën zal vernietigen.

21 september 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment