Wednesday, February 24, 2016

38 Home Remedies om zich te ontdoen van puistjes

Zijn die zits beroven je van mooie looks? Tieners vaak voorkomen feesten en andere sociale bijeenkomsten, alleen maar omdat van puistjes. Hoewel dit huidprobleem is niet zo kritisch en wordt ervaren door de meeste van de tieners, maar het vermindert zeker het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. U zult verrast zijn om te weten dat puistjes zijn niet altijd veroorzaakt door zweet, vuil, of het verbruik van chocolade, vette voedingsmiddelen, enz. De belangrijkste reden van puistje uitbraken is overmatige afscheiding van talg door de talgklieren zijn. Een andere oorzaak van acne bij vrouwen is hormonale onbalans gedurende de menstruele cyclus. Wetenschappelijk bekend als Acne Vulgaris, puistjes verschijnen meestal op het gezicht, rug, nek en schouders. Het veelvuldig voorkomen van puistjes wordt genoemd als acne. Als je wilt weten hoe zich te ontdoen van puistjes gemakkelijk thuis zonder bijwerkingen, blijven lezen van dit artikel.

Home remedies voor de behandeling van puistjes

1. Citroensap

Mix rozenwater en citroensap in gelijke verhouding. Toe te passen op de aangetaste huid en spoel af na een ½ uur. Gebruik deze remedie continu 3-4 weken om zich te ontdoen van puistjes krijgen.

Citroensap ook worden vermengd met een gelijke hoeveelheid arachideolie. Breng het op het gezicht om het probleem te genezen.

Als alternatief voor te bereiden een pasta door het combineren van sandelhout poeder en citroensap. Toepassing van deze pasta op de huid vermindert puistjes grotendeels.

Een combo van kaneel poeder en citroensap werkt ook wonderen voor de acne-gevoelige huid.

2. Honey

Meng 1 theelepel kaneelpoeder en 3 eetlepels honing. Breng de resulterende pasta op het gezicht en houdt het 's nachts. Deze oplossing werkt als een snelle remedie voor puistjes. Een gezichtsmasker bereid door honing en geraspte apple dient ook als een uitstekende behandeling voor acne.

Als alternatief, voeg limoensap en een theelepel honing in een glas warm water. Goed roeren. Drink het op een lege maag in de ochtend. Het spoelt de gifstoffen uit het lichaam en onderhoudt ook de pH van de huid, waardoor, houdt de puistjes op de baai.

3. Knoflook

Wrijf knoflook op het getroffen gebied vele malen per dag. Hoewel het ruikt scherp, maar is een van de meest effectieve home remedies voor puistjes. Bovendien, voeg knoflook om je eten als het bloed zuivert en voorkomt uitbreken van acne.

4. Tomaten

Breng de pulp van rauwe tomaten op je gezicht. Laat het blijven voor een uur. Spoel af met water. Samen met het verminderen van puistjes, zal deze remedie een natuurlijke glans te brengen op je gezicht. Echter, je moet deze remedie te gebruiken voor een paar weken.

5. Potato

Aardappel is een van de meest effectieve home remedies voor puistjes. Rasp een aardappel en pak het sap. Geniet van een katoenen bal in dit sap en toe te passen op het getroffen gebied. Of anders, snijd een aardappel in dunne plakjes. Zet deze schijfjes op de puistjes. Het zal ook de vlekken te verminderen maken van uw huid helder en foutloos.

6. Orange Peel

Aangezien oranje is geladen met vitamine C en citroenzuur, wordt het beschouwd als een van de beste ingrediënten om uw huid te verjongen. Het helpt ook genezen diverse huidproblemen zoals acne. Droog enkele sinaasappelschillen in de zon. Maal hen om een poeder te maken. Voeg nu wat rozenwater tot een pasta. Breng het over je hele gezicht. Na 15-20 minuten, afspoelen met koud water.

7. Ice Cubes

Geef je puistjes een koude therapie om ze minder zichtbaar te maken. Wikkel enkele ijsblokjes in een doek. Plaats het op de puistjes om de ontsteking en roodheid te verminderen.

8. Tandpasta

Alvorens naar de hooi, dep een kleine hoeveelheid tandpasta op de acne. In de ochtend, zult u merken dat de grootte van het puistje aanzienlijk is verminderd.

9. Papaya

Een enzym, genaamd papaïne, gevonden in papaya helpt verminderen ontstekingen en wendt de vorming van pus. Pureer het vruchtvlees van een rauwe papaya en verdeel het op het eerste gezicht. Was het af met warm water na 15-20 minuten. Breng de moisturizer. Toepassing van papaya sap kan ook genezen van de puistjes en acne natuurlijk.

10. Pomegranate

Neem wat granaatappel schillen en rooster ze. Stamp ze tot een poeder. Voeg limoensap aan het. Breng deze pasta op de puistjes. Gebruik deze remedie op een regelmatige basis.

11. Nootmuskaat

Voeg rauwe melk aan gemalen nootmuskaat. Spreid de resulterende pasta op het gezicht. Na 1-2 uur, spoel het af. Het zal niet alleen genezen van de puistjes, maar zal ook de littekens verwijderen

12. Fuller's Earth

Maak een pasta door het mengen van water of rozenwater en bleekaarde. Gebruik het op de aangetaste huid. Het is een getest en beproefd middel tegen puistjes, en absorbeert ook overtollige olie uit de huid.

13. Sugar Scrub

Exfoliate uw huid talg, vuil en dode cellen van de huid, die de belangrijkste oorzaken van puistjes zijn te verwijderen. Meng bruine suiker en honing in de verhouding van 3: 1. Breng dit mengsel op het gezicht en wrijf zachtjes in cirkelvormige beweging. Laat het drogen en dan afwassen met koud water.

14. Cinnamon Pack

Neem wat kaneelpoeder. Voeg de bloem en honing gram aan. Breng het hele gezicht. Zodra het droogt, wrijf in cirkelvormige bewegingen. Na 12-15 minuten, afspoelen met water. Naast het afweren van puistjes, het brengt ook een stralende gloed op je gezicht.

15. Havermout

Havermout vermindert roodheid en zwelling in verband met puistjes. Het schilfert ook de huid en absorbeert de overtollige olie. Het enige wat u hoeft te doen is koken een kopje havermout. Laat hem afkoelen. Voeg het sap van een halve citroen en 1 theelepel honing aan. Toe te passen en laat het blijven gedurende 15-20 minuten. Daarna afspoelen met lauw water.

16. komkommer

Solliciteer geraspte komkommer op het gezicht en laat het op voor 15-20 minuten. Voor het beste resultaat, voeg 3/2 theelepel citroensap aan. Als alternatief, plaats plakjes komkommer op de getroffen gebieden.

17. Baking Soda

De antiseptische, inflammatoire en exfoliërende eigenschappen van zuiveringszout maken het een geweldige huis behandeling voor puistjes. Meng een kleine hoeveelheid water in 1-2 theelepels zuiveringszout. Verdeel de pasta op je gezicht. Afwassen na een paar minuten. Of anders, mix 5 eetlepels honing, sap van een halve citroen, 1 theelepel kaneelpoeder, en 1-2 theelepels zuiveringszout. Gebruik deze remedie 1-2 keer per week.

18. Castor Oil

Smelt gelijke hoeveelheden ricinusolie, glycerine en lanoline op heel laag vuur. Bewaar deze crème in een klein potje. Wrijf zachtjes op de puistjes twee keer per dag.

19. Apple Cider Vinegar

Appelazijn regelt de pH-balans van de huid en doodt de acne veroorzakende bacteriën. Meng ACV en water in 1: 3-verhouding. Breng deze oplossing op de pukkels met behulp van een watje. Afspoelen met water na 10 minuten. Opnieuw toe te passen 2-3 keer per dag. Wrijven moisturizer na elke toepassing.

NB - Niet overdrijven want het zal uw huid uitdrogen, wat leidde tot de talgklieren meer talg, wat uiteindelijk zal resulteren in uitbraken afscheiden.

20. Aspirine

Neem 2-3 aspirine tabletten. Crush ze in een poeder. Voeg wat water tot een pasta te maken. Spreid het op het gezicht. Laat het gedurende 10-15 minuten. Afspoelen met water. Dit is de beste remedie om zich te ontdoen van puistjes snel.

21. Steam

Kook water in een pot. Draperen een handdoek op je hoofd en leun naar voren over de pot gedurende 10-15 minuten. Nu, verwijder de handdoek. Dep je gezicht droog. Door het gebruik van dit middel, zal verstopte poriën open te stellen en draai vuil gratis, die je gezicht duidelijker zal maken.

22. Kool

Pureer wat verse koolbladeren. Breng de aldus verkregen op de getroffen gebieden pappen. Laat het gedurende ½ uur, en daarna afspoelen.

23. Eiwit

Eiwitten zijn een goedkope en eenvoudige manier om je cellen weer op te bouwen en uw huid acne-vrij. Naast het verstrekken van voeding voor uw huid, ze absorberen ook overtollige olie. Klop 2-3 eiwitten tot ze schuimig. Breng 2-3 lagen van het op je gezicht met je vingertoppen. Laat het blijven gedurende 15-20 minuten. Gebruik warm water om het geheel af te spoelen. Droogdeppen en vochtinbrengende crème.

24. Aardbeien

Aardbeien zijn een goede behandeling voor puistjes. Mash 3 aardbeien (niet over-mash, anders zullen ze loopneus draaien). Voeg 2 theelepels honing voor hen. Breng het mengsel op je gezicht en laat het zitten voor 15-20 minuten. Daarna wassen met warm water. Als je het gevoel een droge op je huid, van toepassing moisturizer. Gebruik deze remedie 2 keer per week.

Of anders, bovenkant van een aardbei en snijd hem in plakjes. Wrijf een slice op de aangetaste huid. Afspoelen na 15-20 minuten.

25. Banana Peel

Wrijf de binnenkant van de bananenschil op je gezicht in een cirkelvormige beweging. Luteïne, een krachtige antioxidant aanwezig in bananenschil, weert de puistjes en ook bevordert een gezonde celgroei.

26. Avocado

Mash avocado pulp en voeg wat honing aan. Breng deze pasta en spoel af met lauw water na 20-25 minuten. Wrijf moisturizer als per uw huidtype.

27. Mosterd

Mosterd is een goede bron van zink, omega 3 en 6 vetzuren, vitamine C en salicylzuur. Al deze ingrediënten doen wonderen voor de huid. Meng 1 theelepel ongefilterde honing en 1/8 theelepel mosterd poeder. Breng dit masker op puistjes. Laat het om te verblijven voor 12-15 minuten. Tot slot, afspoelen met water.

28. Rice Flour en Gram Meel

Toevoegen ¼ theelepel kurkuma poeder en 1 theelepel gram bloem 1 theelepel rijstmeel. Bereid een pasta door het toevoegen van 1 theelepel rauwe melk aan het mengsel. Breng deze gladde pasta op je gezicht. Laat het gedurende 15-20 minuten. Afspoelen met warm water.

29. Olijfolie

De anti-inflammatoire, anti-oxidant en anti-bacteriële eigenschappen van olijfolie die helpen bij de behandeling van acne en puistjes natuurlijk. Neem 1/8 theelepel citroensap. Meng ¼ theelepel olijfolie in. Breng het op je gezicht. Afspoelen na een paar minuten.

Kruiden Remedies te genezen Puistjes

30. Tea Tree Oil

Tea tree olie is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en antiseptisch. Meng 1 deel tea tree olie met 9 delen water. Pas deze verdunde oplossing op de puistjes driemaal per dag.

Opmerking- Gebruik nooit tea tree olie rechtstreeks op de huid als het zal resulteren in meer dan drogen, roodheid en irritatie op de huid.

31. Hibiscus

Kook 2 kopjes water. Voeg 3 theelepels hibiscus aan. Steile het voor een paar minuten. Zeef het en voeg een beetje honing te zoeten. Drink het op. Niet weg te gooien het residu verkregen na overbelasting van de thee. In plaats daarvan, toe te passen op de puistjes. Houd het 8-10 minuten. Tot slot, afspoelen met water. Beide manieren zal u helpen zich te ontdoen van die vervelende zits.

32. Groene Thee

Plaats een groene theezakje in 1 kop kokend water. Steile het voor 4-5 minuten. Zeef de oplossing. Met behulp van een zachte doek of watten, toe te passen op de getroffen gebieden. Als alternatief, ijsblokjes maken van groene thee. Wrijf één van hen op de puistjes. Herhaal deze remedie 2-3 keer per dag. De samentrekkende eigenschappen van groene thee zal de huid kalmeren en de zwelling te verminderen.

33. Aloe Vera Gel

Aloë vera is een goede kruidenmiddel voor acne en de littekens veroorzaakt door acne. Zijn anti-inflammatoire en verzachtende eigenschappen te genezen het probleem alleen binnen een paar dagen. Neem een blad aloë vera, snijd het in het midden, en knijp de gel. Toe te passen op het getroffen gebied tweemaal daags.

34. Witch Hazel

De samentrekkende eigenschappen van toverhazelaar maken het een uitstekende zit zapper. Geniet van een katoenen bal in toverhazelaar en toe te passen op de puistjes voor 1-2 minuten.

35. Fenegriek

Crush enkele fenegriek bladeren. Voeg water toe tot een pasta te bereiden. Breng het op je gezicht en laat het op voor de hele nacht. In de ochtend, was het af. Dit kruidenmiddel is zeer effectief voor degenen die een droge huid hebt.

Een andere optie is om te malen 1 theelepel fenegriek zaden tot een poeder. Voeg een beetje warm water. Breng deze kruidenpasta voor 20-25 minuten. Tot slot, afspoelen met water. Gebruik deze remedie twee of drie keer per week om zich te ontdoen van acne te krijgen

36. Mint Sap / Koriander Juice

Mint sap kalmeert de geïrriteerde huid en helpt ook afweren puistjes. Crush wat verse muntblaadjes en knijp ze tot het afsluiten van het sap. Breng dit sap op het getroffen gebied met een watje. U kunt ook gebruik maken van koriander sap in plaats van mint sap.

37. Basilicumbladeren

Basilicum is een van de meest gebruikte therapeutische home remedies voor acne. Voeg 2-3 theelepels blaadjes basilicum (gedroogd) tot 1 kopje water. Kook het voor 12-15 minuten. Laat het mengsel afkoelen. Gebruik het op de acne-gevoelige huid. Bij regelmatig gebruik, zal deze remedie de puistjes natuurlijk en snel te genezen.

38. Indian Lilac (margosa)

Indian lila is een bekende huis remedie voor puistjes en acne. De bloedzuiverende, anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen van margosa check puistjes. Grind wat gedroogde of verse margosa bladeren. Voeg bleekaarde (1 theelepel), rauwe melk en kurkuma poeder (¼ theelepel) aan de resulterende pasta. Meng alle ingrediënten behoren. Spreid het mengsel op het gezicht. Afwassen met warm water na 20 minuten.

do's

Drink voldoende water.

Omvatten tarwegras sap, zaden, granen, groenten en vers fruit in uw dieet.

Spoel je gezicht met koud water twee of drie keer per dag.

Verwijder make-up voor het raken van het hooi.

Was uw sprei en kussensloop minstens een keer per week.

Stress veroorzaakt hormonale onbalans, wat resulteert in acne en puistjes. Heeft yoga en meditatie om stress te overwinnen.

don'ts

Niet schrobben of wassen van de huid herhaaldelijk als het kan het probleem verergeren.

Vermijd knijpen de puistjes; anders zal het leiden tot littekens.

Zich te onthouden van gefrituurd, vet en junkfood als ze vertragen het genezingsproces.

Raak je gezicht met handen regelmatig.

8 juni 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment