Tuesday, February 23, 2016

25 Superb gezondheid en schoonheid voordelen van Komkommer

Bron afbeelding: /content/dam/images/food/fullset/2013/7/24/0/FNM_090113-Asian-Cucumber-Salad-Recipe_s4x3.jpg

Komkommers, squash, meloen, courgette, pompoen en watermeloen al die behoren tot de familie Cucurbitaceae. Gelijk watermeloen, komkommers bestaan uit bijna 95 procent uit water. Daarom wordt voorgesteld om ze te eten in de verzengende zomers om gehydrateerd te blijven. Het consumeren van hen gedurende het jaar brengt u geen kwaad dit doen; liever je altijd fit en fijn te blijven als gevolg van de grote hoeveelheid voedingsstoffen. Komkommers, wetenschappelijk bekend als Cucumis sativus, zijn goed-off in vitamine K, C en B, koper, kalium, molybdeen, zwavel, silica, foliumzuur en mangaan. Bovendien, de unieke polyfenolen in komkommers verminderen het risico op verschillende chronische ziekten. Er zijn twee belangrijke manieren om ze te gebruiken - als onderdeel van salade of augurk. Deze sappige lichtgroen levensmiddel heeft veel voordelen voor de gezondheid, lees dan verder om ze allemaal te kennen.

Voordelen van de Gezondheid van de komkommer

1. Brain Health

Komkommers spelen een belangrijke rol bij het handhaven van de gezondheid van de hersenen. Het bevat een anti-inflammatoire flavonol genaamd fisetin waardoor de correcte werking van de hersenen verzekert. Enkele andere toegevoegde voordelen van het hebben van komkommer zijn dat het scherpt het geheugen en waarborgen zenuwcellen ook bij ouderen.

2. Verlaagt het risico op kanker

Komkommers bestaan uit polyfenolen genaamd lignanen (pinoresinol, secoisolariciresinol en lariciresinol,). Het helpt lager het risico van verschillende soorten kanker, zoals borst-, baarmoeder-, eierstok-, en prostaatkanker. De fytonutriënten / cucurbitacins in komkommers anti-kanker eigenschappen.

3. Bestrijdt Ontsteking

Volgens de onderzoeken werden komkommers gevonden koeling eigenschappen, en daarom kunnen worden gebruikt om ontsteking bij bepaalde aandoeningen zoals artritis, astma en jicht Het remt de activiteit van pro-inflammatoire enzymen (waaronder cyclo-oxygenase 2, of COX-2). Komkommer elimineert urinezuur zuren, waardoor ontsteking verlichten in gewrichten.

4. antioxiderende eigenschappen

Komkommers zijn verpakt met een overvloed aan antioxidanten zoals vitamine C en beta-caroteen. Naast deze, ze bevatten ook antioxidant flavonoïden zoals quercetine, apigenine, luteoline en kaempferol, die gunstig voor de algehele gezondheid.

5. verfrist Breath

Zet een plakje komkommer in je mond om zich te ontdoen van de bacteriën die verantwoordelijk is voor de slechte geur. Het wordt ook beschouwd als zeer geschikt voor het vrijgeven van overmatige aanwezige warmte in de maag, waarin wordt beweerd dat de belangrijkste reden achter de slechte geur te zijn.

6. Controls Stress

Komkommers hebben overvloed van B-vitamines zoals vitamine B1, vitamine B5 en vitamine B7 (biotine). B-vitaminen zijn bekend voor het verlichten van angst en het verminderen van de nadelige gevolgen van stress.

7. Digestive Health

Komkommer is een wonderbaarlijke levensmiddel als het gaat om de spijsvertering gerelateerde zaken zoals ze zijn verrijkt met water en vezels - deze twee zijn de belangrijkste elementen die nodig zijn voor een goede spijsvertering. Daarom wordt vaak aanbevolen om die lijden aan obstipatie en stapels Als u hinder door zure terugvloeiing, laat het dan in de vorm van salade. Bovendien, de huid komkommer bevat onoplosbare vezels die ontlasting volumineus met het verlichten van de beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal maakt.

8. Fights Intestinale Worm

De zaden van komkommer bruikbaar maag wormen te elimineren. Het is de makkelijkste manier om zich te ontdoen van lintworm uit de darmen. Deze zaden hebben ook anti-inflammatoire eigenschappen, die krachtdadig geneest de gezwollen slijmvliezen van de neus en keel.

9. Beheer Weight

De oplosbare vezel die komkommers omzet in een gel in de buik. Dit vertraagt niet alleen het proces van de spijsvertering, maar houdt je ook voller. Dat is waarom alle vezelrijke voedingsmiddelen worden voorgesteld als een follow-up met strikte gewichtsverlies regime. Ook zijn ze zeer weinig calorieën.

10. Heart Gezonde

Komkommers hebben veel kalium, welke gerelateerd aan lage bloeddruk een passend evenwicht kalium is essentieel voor de goede werking van het gehele lichaam. Komkommer helpt ook de controle spiercontractie en zenuw impuls transmissie.

11. hydrateert de Body

Het is van essentieel belang om je lichaam gehydrateerd als je wilt om de juiste lichaamstemperatuur te handhaven. Komkommer wordt voldaan aan water in het lichaam. Cucumber water perks ook de smaak van gewoon water.

12. lagere bloeddruk

Verhoogde bloeddruk is erg gevaarlijk als het geeft manier om verschillende ziekten zoals beroerte, nierfalen, verlies van gezichtsvermogen, enz. Dus, je een andere reden om gewoon water te vervangen met komkommer-selderij sap gekregen. Deze geweldige drankje normaliseert de bloeddruk als gevolg van natrium en mineralen.

14. sterkere spieren

Bouwspieren of niet een kwestie van keuze. Maar, moet iedereen sterkere spieren te behouden. De silica-gehalte in komkommers helpt bij het versterken van de weefsels van de spieren. Dus, heb komkommer water voor een gezonde levensstijl, samen met complete voeding, die zal zorgen voor je spieren.

15. Voorkomt Zonnesteek

Komkommer is ideaal voor degenen die extra warmte en zweet te ervaren tijdens de zomers. Bereid een glas komkommer en selderij sap om warmte beroerte te voorkomen en het bereiken van de normale lichaamstemperatuur. Het biedt ook verlichting van brandend maagzuur intern.

16. Verhoogt up Immunity

Verrassend, dit voedingsmiddel een heleboel vitaminen zoals A, B, C die essentieel zijn voor de sterke immuunsysteem. Combineer wortel, spinazie en komkommer in een blender tot een fantabulous sap te maken. Komkommer sap geeft u direct energie.

17. Verlicht gewrichtspijn

Alle vitaminen en mineralen die aanwezig zijn in de komkommer zijn maken het efficiënt genoeg om pijn te bestrijden in de gewrichten of spieren.

18. Behoudt de gezondheid van de nieren

Hebben komkommer in de vorm van een salade op het niveau van urinezuur lager in je lichaam, die de gezondheid en het welzijn van de nieren zorgt. Komkommer sap is diureticum in de natuur en helpt bij het oplossen nierstenen

19. Uitstekend geschikt voor diabetici

Consumeer komkommer in verschillende vormen, zoals puree, sap, enz., Als je een diabetische. U gaat naar het volledig lief te hebben. Komkommer bevat een hormoon dat de productie van insuline in het lichaam veroorzaakt.

20. Vermindert Cholesterol

Een verbinding namelijk sterolen gevonden in komkommer vermindert aanzienlijk de hoeveelheid slechte cholesterol in ons systeem.

22. Treats Zweren

De alkalische aard van komkommer sap neutraliseert de zuurgraad en houdt de pH van het bloed. Het houdt de twaalfvingerige darm en maagzweren op de baai.

Schoonheid Voordelen van komkommer

23. kalmeert de huid

Komkommer werkt het beste voor al uw huid ellende. Meestal wordt het gebruikt in beauty producten zoals gezicht verpakkingen of maskers. Hoewel het drinken van voldoende komkommer water zorgt voor de gezondheid van de huid. In het bijzonder, om te genezen acne gevoelige huid, zonnebank of vlekken naar binnen, doe er een paar plakjes komkommer op de getroffen gebieden. Bovendien is ook nuttig bij eczeem en psoriasis Het silicagehalte in dit levensmiddel intens gunstig voor de huid. Als alternatief kunt u ook gebruik maken van komkommer water op de problematische gebieden.

24. Goed voor Eyes

Het is een eeuwenoude techniek om plakjes komkommer te plaatsen op de ogen wanneer een belasting voor de ogen voelt. Het vermindert wallen, zwellingen, donkere kringen, en irritatie, waardoor het verstrekken van ontspanning voor de ogen.

25. Mooi Nails & Hair

De aanwezigheid van minerale genoemd silicium en zwavel in komkommers maakt het uiterlijk van haar en nagels glad en glanzender. Het versnelt ook de haargroei U kunt mengen het sap met wortel, spinazie of sla.

10 december 2014

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment