Saturday, January 2, 2016

37 beproefde Home Remedies To Get Rid van menstruatiepijn

Heb je die tijd van de maand vrezen als je menstrueert? Die 3-4 dagen na de menstruatie pijnlijk en vervelend voor veel vrouwen. Prostaglandine, een hormoon-achtige stof, contracten de baarmoeder spieren wat resulteert in krampen. In medische termen, is het bekend als dysmenorhhea ". Voor de meeste vrouwen, krampen de herinnering van het begin van de menstruatie. De pijn blijft voor 2-3 dagen. Inkrimping van de baarmoeder, overmatig oestrogeen, roken en stress kunnen de symptomen van krampen verergeren. Het gaat vaak gepaard met misselijkheid, hoofdpijn en ernstige pijn in de onderbuik, pijn in de heupen, onderrug en de binnenkant van de dijen, braken, diarree en dunne ontlasting. Hier is de lijst van beproefde huismiddeltjes voor het wegwerken van menstruatiepijn snel.

Home remedies voor menstruatiepijn

1. Hot Water Comprimeren

Leg een handdoek gedrenkt in heet water over je onderbuik om hulp te krijgen van menstruatiepijn.

Als alternatief kunt u een fles gevuld met warm water te gebruiken en plaats het op uw onderbuik krampen en pijn te verzachten.

2. bioflavanoids

Consumeren voedsel rijk aan bioflavonoïden, zoals citrusvruchten, mango's, spruitjes, brussel, broccoli, enz.

3. ijzer en calcium rijk dieet

Consumeer voedingsmiddelen rijk aan ijzer en calcium als melk, eieren, peulvruchten, groene bladgroenten, bonen, linzen, kikkererwten en sojabonen, gedroogde vruchten zoals rozijnen en pruimen, etc.

4. Curd en Bananna

Cook bananenbladeren in olie voor een tijdje, en meng ze met gestremde melk. Het maakt een geweldig recept voor krampen.

5. Ginger

gember toe te voegen aan cakes, koekjes, groenten en thee. Gember thee, steile ½ eetlepel van gemalen gember te bereiden in een kop kokend water en zeef het. Sip deze thee 2-3 keer per dag. U kunt ook kaneelpoeder, citroensap en honing toe te voegen aan de thee. Dit is een van de beste natuurlijke remedies voor menstruatiepijn.

6. Mosterdzaad

Steile enkele mosterdzaad in water; of als alternatief, voeg mosterd poeder in warm water. Dompel je voeten in het voor 30-45 minuten. Dit is een geweldige manier om menstruatiepijn te genezen.

7. Zaden van de venkel

Kauw wat rauwe venkelzaad dagelijks of als dat nodig is. Zij fungeren ook als een mond luchtverfrisser, de spijsvertering en de symptomen van menstruatiepijn te elimineren.

Een andere optie is om een aantal steile venkelzaden in water. Zeef dit mengsel en voeg wat honing aan. Drink kruidenthee wanneer uw periodes zijn op het punt om te beginnen.

8. Lijnzaad

Verbruiken 1 eetlepel lijnzaad dagelijks gedurende de menstruele cyclus. Als alternatief, meng 1 eetlepel lijnzaad, samen met yoghurt of salade en eten. Dit is een van de meest effectieve natuurlijke behandelingen voor krampen.

9. Papaya / Banana

Hebben papaja schudden of banaan schudden dagelijks. Dit helpt reguleren en verlichten de bloedstroom gedurende perioden.

10. Zaden van de koriander

Steile enkele korianderzaad in 1 kop kokend water, en zeef dit mengsel als het reduceert tot de helft. Voeg wat honing of suiker, indien nodig en drink het om hulp te krijgen van menstruatiepijn.

11. Sesamzaden

Kook 1-2 eetlepels van sesamzaad in water en zeef dit mengsel. Laat het afkoelen. Drinken gedurende de dag tijdens perioden.

12. Carambole Seeds

Rooster sommige carambole zaden en hebben ze met melk wanneer je ondraaglijke pijn.

Als alternatief innemen carambole zaden met gekookt water.

Als olie van carambole zaden beschikbaar is, toe te passen dan op de dijen en benen om hulp te krijgen van menstruatiepijn.

13. Olie Massage

Meng amandelolie, lavendelolie, cipres olie en pepermuntolie; en toe te passen op de buikstreek om onmiddellijke hulp te krijgen van de pijn.

14. Wortelen

Drink wortelsap tijdens je menstruatie dagen. U kunt ook eten rauwe wortel. Dit vergemakkelijkt de regulatie van de bloedstroom gedurende perioden.

15. Milk

Drink een glas melk elke dag omdat het belangrijk is om voldoende hoeveelheden calcium te nemen in uw dagelijkse voeding, om de herhaling van krampen te stoppen.

16. Rummelasse

Voeg 1-2 eetlepels van rummelasse om een kop warme melk en drink het als menstruatiepijn beginnen. Rijk aan ijzer, calcium, magnesium, kalium, mangaan, selenium en vitamine B6, helpt kalmeren de spieren van uterus wanden en vermindert bloedstolsels.

17. Asafoetida

Meng wat asafetida poeder in honing en boter; en consumeren.

Of anders, asafetida toe te voegen tijdens het koken van voedsel, om zich te ontdoen van krampen.

Herbal Remedies voor menstruatiepijn

18. Aloe Vera

Omvatten aloë vera sap in uw dieet samen met honing om zich te ontdoen van menstruatiepijn.

19. Chasteberry

Chasteberry wordt gebruikt om verschillende gynaecologische problemen te genezen waaronder premenstrueel syndroom, menopauze, en menstruatiepijn. Neem 1-2 theelepels gedroogde bessen en kook ze in 1 kopje water. Steil voor 10-15 minuten. Drink dit afkooksel twee of drie keer per dag.

20. peterselie

Drink peterselie sap regelmatig om het probleem van onregelmatige menstruatie en krampen te verminderen.

Als alternatief, zet komkommer, wortel, rode biet en peterselie in een blender en meng ze om het sap te extraheren. Dit moet regelmatig tijdens menstruatie worden te reguleren en gemak van de bloedstroom.

21. Basil

Chew enkele blaadjes basilicum elke dag. Of anders, steile wat bladeren in het water en zeef het mengsel. Meng wat honing indien nodig. Dit is zeer effectief thee voor menstruatiepijn.

22. Frambozenblad of Green Tea

Drink wat-jasmijn gearomatiseerde groene thee of thee bereid uit framboos bladeren aan de buikspieren te ontspannen.

23. Mint / Wintergreen

Steile sommige pepermunt of wintergroen blad in het water gedurende 10-15 minuten en zeef dit mengsel. Laat het afkoelen en drink het dan de hele dag door.

U kunt zelfs proberen kauwgom en snoepjes met pepermunt.

24. Indian Lilac (Azadirachta Indica) Bladeren

Crush 8-10 bladeren van de Indiase lila en vormen een pasta. Neem het samen met warm water of een kopje karnemelk. Het is een zeer effectieve kruidenmiddel voor de behandeling van krampen.

25. Cinnamon

Steile sommige kaneelstokjes in water gedurende 5-10 minuten. Zeef het mengsel. Laat het afkoelen; en voeg honing. Drink deze thee in uw hele periodes of vlak voor het begin ervan.

Als alternatief kunt u strooi er wat kaneel poeder op je loempia's, appeltaart, enz.

26. Lemon Grass

Drink sap van citroengras om krampen te behandelen resulteerde als gevolg van perioden.

27. Tijm

Steile wat tijm bladeren in het water gedurende 5 minuten. Zeef dit mengsel en drink het dan na elk half uur. Dit is zeer effectief middel tegen menstruatiepijn.

Als alternatief, verpletteren wat tijm blaadjes en pak het sap. Meng dit sap in een kopje water en drink het eenmaal daags.

28. Nardus (narduskruid)

Het sap of olie gewonnen uit onvervalsten fungeert als een spierverslapper en helpt de behandeling van menstruatiepijn effectief.

29. Cramp Bark en Black Haw

Maak gebruik van sap of extract van dit kruid. Het fungeert als een uitstekende behandeling van ernstige menstruatiepijn.

30. Zilverkaars

Uittreksel wat sap uit de wortel van dit kruid en drink het. De geneeskrachtige eigenschappen van zilverkaars natuurlijke wijze genezen van de symptomen die gepaard gaan met menstruatiepijn.

31. Dong Quai

Het sap of soep van dit kruid verhoogt de bloedcirculatie in het lichaam en verlicht spierspasmen.

32. Motherwort

Het is zeer effectief in het verminderen van krampen, baarmoeder spierspasmen, stress, hartkloppingen en nervositeit in verband met pijn in het bekken. Dit kruid helpt op dezelfde wijze als dong quai, en ontspant spierpijn / kramp in de onderbuik.

33. Wild Yam

Wortel van wilde yam moet worden gebruikt als een kruidenmiddel voor menstruele ongemakken en symptomen van de menopauze. Zijn krampstillend eigenschappen helpen verminderen de pijn tijdens periodes.

34. Kamille

Drink kamille thee om de pijn te verlichten. Voeg twee eetlepels van gedroogde kamille bloemen op water en kook. Deze oplossing moet worden genomen 1 week voordat u verwacht je menstruatie, omdat het verlicht bekkenspieren; vermindert daardoor menstruele krampen.

35. Jamaicaanse Dogwood

Het extract van de wortels, bladeren en bast van dit kruid worden genomen om hulp te krijgen van pijn en induceren slapen.

36. White Willow Bark

De bast is aan flarden en gekookte olie, thee bereiden, of geplet in pillen. Voor effectieve resultaten, verbruiken op een regelmatige basis voor een week of langer voordat je menstruatie beginnen. De salicin gehalte in witte wilgenbast weerstaat pijn zeer krachtdadig.

37. Evening Primrose / Borage Oil

Masseer je bekken en de onderbuik met deze olie om hulp te krijgen van menstruatiepijn.

do's

Het wordt aanbevolen om veel water per dag te drinken om de pijn te verlichten.

Eet fruit en groene groenten met meer water content, zoals komkommers, watermeloen, sla, bessen, selderij, etc.

Oefen cardiovasculaire oefeningen en aerobics dagelijks. Het verhoogt de stroom van endorfines, die een natuurlijke pijnstiller. Oefen herstellende poses in plaats van zware fysieke activiteiten tijdens periodes.

Neem douche met warm water om je spieren te ontspannen, onderrug en buik.

Als je cold pack effectiever vinden plaats enkele ijsblokjes in zip-lock zak en dekking in een handdoek. Plaats deze over je buik.

Consumeren vis of visolie om hulp te krijgen van hormonale onbalans.

Neem 7-8 uur van gezonde slaap.

don'ts

Vermijd inname van rood vlees, plantaardig vet, suiker, verwerkte witte bloem en zout.

Blijf niet gestresst.

Afzien van zuivel gebaseerde producten.

Verminder de inname van zout.

15 augustus 2016

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment