Monday, January 18, 2016

29 eenvoudige en effectieve Home remedies voor droge hoofdhuid

Bron afbeelding: / wp-content / uploads / 2015/07 /

De meesten van ons niet erg vindt om te proberen elke remedie verteld door onze vrienden of familieleden om perfect haar te krijgen. Onze ergernis kent geen gebonden als we niet het gewenste resultaat, zelfs nadat hij zo veel moeite doen. Droge hoofdhuid is zo'n probleem dat kan leiden tot jeuk, schilfers, roos en haaruitval. De onderliggende oorzaken van de droge hoofdhuid zijn - warm water, chemische beladen haarproducten, verkeerde voeding, vervuiling, koud weer of andere omgevingsfactoren, stress, enz. Voor dit probleem wordt een schande voor u, te ontdoen van het gebruik van sommige natuurlijke manieren. Hier hebben we de beste home remedies voor een droge hoofdhuid inbegrepen. Probeer ze!

Home Remedies voor de droge hoofdhuid

1. Apple Cider Vinegar

Verhit 3 kopjes water in een pan met wat rozemarijn. Breng het mengsel aan de kook en laat het afkoelen. Voeg een half kopje appelazijn en een paar druppels etherische olie aan. Bewaar het mengsel in een pot. Gebruik het regelmatig nadat je haar wassen.

2. Kokosolie

De hydraterende eigenschappen van kokosolie hydrateren de hoofdhuid en schilfering te verminderen. Kokosolie bevat laurinezuur, die de schimmel en bacteriën aanwezig zijn op de hoofdhuid gevechten uit. Combineer de kokosolie met een van de essentiële oliën en masseren.

U kunt ook een eetlepel van gemalen kamfer. Voeg het toe aan 5 eetlepels warme kokosolie. Massage in een cirkelvormige beweging en laat het een nacht blijven. Was je haar met shampoo.

Of anders, warmte kokosolie (3 eetlepels) op een laag vuur. Zet de vlam. Voeg druivensap (1 eetlepel) en citroensap (1 eetlepel) aan. Breng het op de hoofdhuid en wrijf het gedurende 15 minuten. Bind een handdoek om je hoofd en houd het gedurende 15 minuten. Gebruik shampoo om uw haar daarna te wassen.

3. Olijfolie

Olijfolie is rijk aan antioxidanten die de hoofdhuid gezonder te houden. Vitamine A en andere voedingsstoffen beschermen het haar tegen de schade veroorzaakt door agressieve shampoos. De polyfenolen in de olie reinigen van de hoofdhuid. Neem 5 eetlepels suiker en voeg deze toe aan een voldoende hoeveelheid olijfolie. Breng vervolgens de olie om je hoofd en masseer zachtjes gedurende 10 minuten. Was je haar met een gewone shampoo.

Leg 4 eetlepels olijfolie en voeg 2 eetlepels elk van honing en glycerine in een kom. Meng ze goed. Gebruik dit mengsel als een conditioner na het wassen van je haar. Dit zal je hoofdhuid hydrateren en zorgen voor een glanzende look aan de sluizen.

Neem een avocado en pureer het in een molen tot een fijne pasta te maken. Voeg vervolgens 2 eetlepels olijfolie en een theelepel honing. Breng dit mengsel op je hoofdhuid gedurende 30 minuten. Wassen met warm water. Op het einde, afspoelen met shampoo om glanzender en gezonder haar te krijgen.

Neem 5 eetlepels olijfolie en voeg een gelijke hoeveelheid van broccoli puree aan. Breng het mengsel op je haar en laat het blijven voor een uur. Was het af met een milde shampoo om de jeuk van de hoofdhuid te verwijderen.

4. Sesamolie

Olijfolie opent de verstopte poriën van de natuurlijke olie vrij te geven, waardoor hydrateren de hoofdhuid en het houden van het gevoed en gehydrateerd. Het fungeert ook als natuurlijke zonnefilter voor het haar. Vetzuren zoals omega-6 en omega-9 daarin bevorderen de haargroei Massage hoofd met sesamolie gedurende 10 minuten in een cirkelvormige beweging. Laat het overnachten en dan was het af met shampoo.

Solliciteer ruime hoeveelheid sesamolie op je hoofd. Dan dip een handdoek in heet water en knijp. Wikkel de handdoek rond je hoofd gedurende 30 minuten en dan afwassen met shampoo.

Meng 1 eetlepel elk van sesamolie en gember sap met 2 theelepels citroensap. Breng het mengsel op je hoofdhuid. Laat het blijven gedurende 15 minuten en spoel af met shampoo.

5. Honey

Honing is een natuurlijke moisturizer die het vocht vergrendelt in de hoofdhuid en zorgt voor een onderbreking van de droge en schilferige hoofd. Neem een middelgrote rijpe banaan. Pureer het en voeg 25 ml van de warme honing aan. Breng deze pasta op je hoofd en laat het mengsel gedurende 45 minuten. Was het haar met water en vervolgens met shampoo.

Als alternatief, voeg 20ml honing in een kom van wrongel. Curd zal de benodigde moisturizer te bieden aan het haar en houd ze gevoed en gezond. Breng het mengsel op de hoofdhuid en laat dit 30-40 minuten. Verwijder het met water en gebruik dan een gewone shampoo om het grondig te wassen.

Spread verdunde honing op de hoofdhuid en masseer het gedurende 5 minuten. Laat het voor 3 uur en was het dan uit. De jeuk en huidletsels zal verdwijnen in een week tijd.

6. Mayonaise

Heb je ooit gedacht dat mayonaise wonderen voor uw hoofdhuid en het haar kan doen? Mayonaise bevat ei en oliën die diepe voeding aan het haar te verstrekken. Het bevat ook azijn die bacteriële en schimmelinfecties verwijdert. Het enige wat u hoeft te doen is neem een kopje mayonaise en voeg een losgeklopt ei aan. U kunt ook 2 theelepels gemalen koffie toe te voegen, zodat het goed ruikt. Breng het masker op je hoofd gedurende 2 uur en dan was het met shampoo.

7. Baking Soda

Je zou verbaasd zijn om te weten dat een veelgebruikt ingrediënt uit de keuken kunt u redden van de marteling van een jeukende en droge hoofdhuid zijn. Zuiveringszout werpt de dode huidcellen uit het hoofd. Neem 2 eetlepels zuiveringszout en schrobben op de hoofdhuid om de schilfering te verwijderen. Laat het om te zitten voor 10-15 minuten en dan was het af.

Let op: Was je haar met gewoon water zonder toepassing van shampoo. Aanvankelijk kan het droog haar ervaring, maar ze zullen uiteindelijk zachter de productie van natuurlijke olie in de hoofdhuid.

8. Castor Oil

Castor olie is een effectieve remedie voor droge hoofdhuid. Het bevat ricinolzuur waarin de bacteriën die de droge en schilferige huid veroorzaakt doodt. Solliciteer warm castor olie op je hoofdhuid en masseer het voor een tijdje. Houd het voor 20 minuten en dan afwassen met een milde shampoo.

9. Egg

Klop een ei en toe te passen op de droge hoofdhuid. De diepe verzorgende eigenschappen van een ei zal je haar te voeden, waardoor ze glanzend. Later, wassen met shampoo en lauw water.

NB - Deze oplossing werkt beter bij gebruik op gewassen en schoon haar.

10. Mosterd Olie

Je mag niet van de penetrante geur van mosterd olie, maar de goedheid van deze olie voor je hoofdhuid kan niet worden ontkend. Het enige wat u hoeft te doen is massage je hoofdhuid met warme mosterd olie voor het slapen gaan. In de ochtend, afspoelen met lauw water.

11. Fenegriek

Gebruik deze oplossing als u direct een verlichting van de droge hoofdhuid willen. Geniet van 3 theelepels van fenegriek zaden in water voor de hele nacht. In de ochtend, meng ze in een mixer en toe te passen op de hoofdhuid. Afspoelen als het droogt.

12. Yoghurt

Yoghurt is een grote hulp bij het verwijderen van de droogte van de hoofdhuid. Solliciteer yoghurt aan je hoofdhuid en houd het voor 30 minuten. Voor een effectieve resultaten, kunt u eiwit toe te voegen. Deze oplossing biedt de benodigde crème op de hoofdhuid.

13. Shea Butter

Shea boter heeft anti-inflammatoire eigenschappen die helpen genezen de droge en geïrriteerde hoofdhuid. Voeg 1 theelepel vitamine E olie en 1 kopje olijfolie om wat shea boter. Kook de ingrediënten in een bain-marie. Eenmaal afgekoeld, voorzichtig toepassing op de hoofdhuid. Was na 30-45 minuten.

14. Steam

behandeling stoom helpt bij een betere absorptie van olie door het openen van de poriën van de hoofdhuid. Verhit wat water in een vat. Dompel een dunne handdoek in het hete water. Draai het om uit te lekken het overtollige water. Open de handdoek en wikkel het rond het hoofd. Stoom je haar voor 10-15 minuten en dan shampoo zoals gewoonlijk.

15. Milk

Melk, rijk aan vitamine D, kalmeert de hoofdhuid. Honing werkt als een natuurlijke moisturizer. Meng 1/4 kopje honing en 1/2 kopje melk. Voeg een paar druppels olijfolie aan. Breng het op de hoofdhuid. Was het weg na 2 uur.

16. Glycerine

Voeg 3 theelepels van glycerine tot gefilterd water. De oplossing aanbrengen op de hoofdhuid en wikkel een handdoek gedrenkt in heet water gedurende 5-10 minuten. Dit is een van de effectieve remedies voor de behandeling van droge hoofdhuid.

Als alternatief, meng glycerine en conditioner in een 1: 3-verhouding.

17. Citroensap

Wrijf citroensap op je hoofdhuid en spoel na 10 minuten. Voor het beste resultaat, meng het met yoghurt, eiwit of warme olie.

NB - Laat geen citroensap verblijf op je hoofdhuid voor een langere duur als het kan uitdrogen je hoofdhuid.

18. Avocado

Pureer het vruchtvlees van de avocado en wrijf het op je hoofdhuid. Laat het voor 25-30 minuten en was het vervolgens uit. Deze remedie hydrateert je hoofdhuid natuurlijk. Gebruik het minstens een keer per week.

19. Onion

Uien zijn rijk aan zwavel, dus, helpen bij de bestrijding van het haar problemen, zoals de droge hoofdhuid. Schil 2 uien en meng ze. Doe de gepureerde uien in kaasdoek en knijp het aan het sap te extraheren. Als je de geur niet kunnen verdragen, voeg een paar druppels etherische olie aan het sap. Masseer het op de hoofdhuid met je vingertoppen. Rise later af.

Kruidengeneesmiddelen voor Dry Scalp Treatment

20. Tea Tree Oil

Tea tree olie bevat anti-schimmel eigenschappen die de bacteriën die witte vlokken in het hoofd veroorzaken te doden.

Voeg 10-15 druppels tea tree olie in weinig water en gebruik deze om je hoofd te spoelen na je klaar bent met het wassen. U kunt een paar druppels pepermuntolie toe te voegen aan een aantal geur toe te voegen.

Als alternatief kunt u een kleine hoeveelheid van de tea tree olie toe te voegen in jojoba of kokosolie en masseer je hoofdhuid. Laat het blijven op uw hoofd voor paar uur en dan was je haar met shampoo.

21. Aloe Vera

Solliciteer aloë vera sap op je hoofdhuid. Houd het voor 30 minuten. Gebruik vervolgens shampoo om het af te wassen. Deze remedie reinigt het haar poriën, voorkomt haaruitval, en voegt glans aan uw sloten.

NB - Aloë vera sap mag geen suiker bevatten.

22. Lemongrass

Citroengrasolie is een effectieve behandeling voor het genezen droge hoofdhuid. Het verzacht het haar en verzacht ze door middel van een vettige effect. Masseer alleen warm citroengras olie op de hoofdhuid. Afwassen met een milde conditioner na een half uur.

23. Eucalyptusolie

Eucalyptusolie vecht tegen microben en opent de poriën, waardoor de kans op jeuk en irritatie verminderen. Meng 3 eetlepels witte azijn, 1 theelepel eucalyptusolie, en 2 kopjes water om een mengsel te maken. Breng het op je hoofdhuid en het haar voor bepaalde tijd. Daarna wassen zoals gewoonlijk.

24. lavendelolie

Het is een actief ingrediënt in shampoos vanwege de aromatische geur. De toning, reiniging en hydraterende eigenschappen maken lavendelolie een uitstekend middel voor het genezen van droge hoofdhuid. Masseer warme lavendelolie op de hoofdhuid voor de effectieve resultaten.

25. Rosemary

Rozemarijn is effectief bij de behandeling irritatie van de hoofdhuid. Het bevat antioxidanten die drogen van de hoofdhuid te voorkomen. Ze voegen glans aan het haar, samen met het maken van de hoofdhuid schoon. Kook rozemarijn bladeren in wat water. Wanneer de oplossing afkoelt, toe te passen op haar met een watje.

Als alternatief, masseer je hoofdhuid met warme olijfolie. Wikkel vervolgens je hoofd met een handdoek gedrenkt in warm water. Na een half uur, afspoelen met een milde shampoo en conditioner.

26. Tijm

Tijm is gunstig voor de droge, schilferige hoofdhuid. Doe wat tijmblaadjes in een pan met water. Laat het koken. Breng het mengsel op de hoofdhuid, zodra het afgekoeld.

27. Indian Lilac

Indian lila heeft meerdere voordelen en wordt aangebracht op de hoofdhuid om zich te ontdoen van jeuk en irritatie. Solliciteer Indische lila olie op het hoofd en doe zachte massage. Was het later met behulp van shampoo.

Als alternatief, mix bladeren van de boom tot 1 kopje pasta te maken. Voeg een kleine hoeveelheid water en breng op de hoofdhuid een uur. Wassen met shampoo.

Of anders, kook sommige bladeren van de Indiase lila in een pan gedurende 20 minuten. Spoel je haar met de geconcentreerde gemedicineerde water na het wassen.

28. Sage

Salieblaadjes hebben de mogelijkheid van het verlichten van u van de droge hoofdhuid. Kook een kopje salieblaadjes in 2 kopjes water gedurende 5 minuten op laag vuur. Bij afkoeling, gelden de oplossing op je hoofd met een watje. Gebruik een kruiden shampoo om je haar te wassen.

29. Basil en Lawsonia Leaves

Basilicum bladeren hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen en worden veel gebruikt in de Ayurveda. Lawsonia bladeren worden gebruikt voor het kleuren en zijn schimmelwerende karakter. Grind 1 kop elk van Lawsonia bladeren, basilicum, en Indiase lila laat tot een fijn poeder te vormen. Voeg 5 kopjes kokosolie en een paar druppels citroensap aan. Kook het mengsel. Strain wanneer het afkoelt en op te slaan in een pot. Breng het twee keer per week voor je haar wassen.

do's

Draag een sjaal om je haar te beschermen tegen de zon en andere barre weersomstandigheden.

Borstel je haar regelmatig als het verhoogt de bloedcirculatie en distribueert natuurlijke olie in de hoofdhuid.

Neem evenwichtige voeding.

Dont's

Do warm water niet te gebruiken als het maakt je haardroger.

Vermijd het gebruik van te veel shampoo en chemische haarbehandelingen want het vernietigt de natuurlijke haar kwaliteit.

Niet meer dan stijl je haar door het gebruik van krulspelden en stijltangen als warmte kan leiden tot beschadigd haar.

Gebruik geen alcohol gebaseerde shampoo, omdat ze het haar droog.

Do nat haar niet binden.

5 juni 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment