Thursday, January 21, 2016

34 Natural Home Remedies To Get Rid van constipatie en het Gas

Constipatie is een digestief aandoening die je routine leven ongemakkelijk maakt. Onvoldoende consumptie van vloeistoffen, sedentaire levensstijl, low-vezelrijk dieet, gebrek aan regelmatige lichaamsbeweging, bepaalde medicijnen, het onderdrukken van de drang naar stoelgang, depressie, stress, metabole stoornissen, obesitas, hormonale onbalans, prikkelbare darm syndroom, hyperthyreoïdie, enz., Zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van constipatie. Symptomen van constipatie omvatten opgeblazen gevoel en gas, misselijkheid, zweertjes in de mond, verlies van eetlust, gevoel van volheid in de buik, moeite met het passeren van de ontlasting, brandend maagzuur, zweren in de mond, persen tijdens het passeren van ontlasting, enz. Constipatie is volledig genezen en beheersbaar door te brengen een aantal veranderingen in uw dieet en levensstijl. Hier zijn een aantal remedies om zich te ontdoen van constipatie thuis.

Home Remedies voor Constipatie Cure

1. Castor Oil

De laxerende eigenschappen van ricinusolie verbeteren stoelgang door het stimuleren van dunne en dikke darm. Consumeer 1-2 theelepels van castor olie als het eerste wat in de ochtend. U kunt ook met sap de smaak te verbeteren. Of anders, neem een glas warme melk en voeg een eetlepel wonderolie aan. Goed roeren en drinken.

NB - Gebruik deze remedie voor lange tijd gebruiken omdat dit bijwerkingen kan veroorzaken.

2. Lemon

Het citroenzuur aanwezig is in citroen ontgift het lichaam en regulariseert stoelgang. sap van ½ citroen toe te voegen aan een glas warm water. Meng een beetje honing en ½ theelepel keukenzout of steenzout (een snufje) aan. Drink het dagelijks op een lege maag.

3. Honey

Verbruiken 2 theelepels honing driemaal per dag zo goed als genezen constipatie te voorkomen. U kunt ook een glas warm water. Voeg een eetlepel elk van citroensap en honing aan. Goed roeren. Drink het op een lege maag in de ochtend.

4. Venkel

Venkelzaden vergemakkelijken de beweging van de spieren in het spijsverteringskanaal en helpt de behandeling van prikkelbare darmsyndroom, constipatie, opzwellen en indigestie. Droge geroosterde een kopje venkelzaad en stamp ze fijn. Bewaar het in een pot. Neem ½ theelepel volgde met warm water.

5. Vijgen

Vijgen, zijnde een natuurlijk laxeermiddel en verrijkt met vezels, helpen verlichten van constipatie. Eet verse vijgen met hun huid. Of anders, geniet gedroogde vijgen en 2-3 amandelen in water voor 4-5 uur. Schil de amandelen en stamp ze fijn met vijgen. Consumeer deze pasta in de nacht met 1 eetlepel honing.

6. Lijnzaad

Lijnzaad is de beste behandeling voor milde tot ernstige constipatie vanwege de omega-3 vetzuren en vezelgehalte. Om de stoelgang te verbeteren, meng een eetlepel lijnzaad in een glas water. Laat het staan voor 2-3 uur. Drink het op dagelijkse basis voor het slapen gaan. Of anders, verbruiken 2-3 eetlepels gemalen lijnzaad, gevolgd door een glas water.

7. Spinazie

Spinazie is een uitstekende bron van vezels. Het helpt reinigen van het gehele spijsverteringskanaal. Het is effectief of gegeten gekookt of rauw. ½ glas rauwe spinazie sap gemengd met een ½ glas water twee keer per dag verlicht de ernstig geval van constipatie. Herhaal deze remedie voor een paar dagen.

8. Molasses

Melasse helpt bij de stoelgang. Consumeer 1 theelepel rummelasse net voordat je het hooi hit. U kunt ook mengen met pruimensap, vruchtensap of melk aan de smaak te verbeteren. Verhoog de dosering tot 1-2 eetlepels als je geen enkel teken van verbetering te merken.

Als alternatief, meng melasse (2-3 eetlepels) met een gelijke hoeveelheid pindakaas. Hebben het in de ochtend.

NB - Sine melasse is welvarende in calorieën, doe het niet consumeren op een dagelijkse basis.

9. Water

Een tekort aan water in het lichaam is een van de belangrijkste oorzaken van constipatie. Drink minstens 8-10 glazen water om de ontlasting te verzachten. Voor effectieve resultaten, vul een koperen vat met water 's nachts. De volgende ochtend, drink het op een lege maag. Ook, drink vruchtensap en groentesap, samen met water om de conditie te verbeteren.

10. Druiven

Drink ½ een glas druivensap (vers) elke dag. Als alternatief, eet druiven per dag. Of anders, kook 10-12 pitloze druiven (droog) in melk voor een paar minuten. Drink deze melk. Deze oplossing werkt wonder voor jonge constipatie kinderen.

Als alternatief kunt u rozijnen weken in water gedurende 24 tot 48 uur. Eet ze vroeg in de ochtend. Ook drinken het water waarin ze werden doorweekt.

11. Peren

Drink perensap of eten peer fruit op dagelijkse basis om de symptomen van chronische constipatie te verlichten. Het verbetert de stoelgang door het aangaan van de darmwand.

12. Guava

Eet 1-2 guave elke dag om de ontlasting te verzachten en verlichten van constipatie op een natuurlijke manier.

13. Lijnzaad

Heeft u een theelepel lijnzaad, gevolgd door water, voordat de maaltijd. Smeert de darmwand, die de beweging van de darm eenvoudig.

14. Orange

Eet oranje of drinkt jus d'orange tot ophoping van voedselresten te controleren in de dikke darm. Het stimuleert ook de peristaltische activiteit, waardoor verlicht constipatie.

Sinaasappelsap wanneer toegevoegd met een gelijke hoeveelheid olijfolie helpt bij het smeren van de darm en het reinigen van het spijsverteringskanaal.

15. Apple

De oplosbare en onoplosbare vezels in apple vergemakkelijkt de beweging van de darm. Appels ook de wanden van de darm slechte cholesterol te beschermen door vorming van een beschermende gel.

16. Papaya

Eet ½ een middelgrote papaya in de ontbijtzaal voor het verzachten van de ontlasting en het zal gemakkelijk passeren uit het lichaam.

17. Coffee

1-2 koppen koffie per dag werken als een intestinale stimulans en helpt verlichten constipatie. Maar doe het niet overdrijven; Anders kan het leiden tot bijwerkingen.

18. Berries

De onoplosbare vezels in bessen maakt de darm zachter en helpt haar beweging. Daarom eet minstens één kom van bessen per dag.

19. Brown Rice

Bruine rijst worden geladen met vezels, daarom helpt verlichten constipatie.

20. pruimensap

De laxerende eigenschappen en het vezelgehalte van snoeien helpen genezen constipatie. U kunt ook opeten gedroogd of rauw of drinken hun sap.

21. Epsom Salt

Combineer Epsom zout (2 theelepels) in een kopje vruchtensap of water. Drink het. Neem nog een dosis als je niet opgelucht voelen

NB - Gebruik alleen ½ theelepel Epsom zout voor kinderen.

22. Sesamzaden

Eet ½ ounces (niet meer dan dit) van sesamzaad, gevolgd door veel water om het lichaam te ontgiften.

23. Baking Soda

Baking soda neutraliseert het zuur en re-alkalizes de buik. Het enige wat u hoeft te doen is het toevoegen van zuiveringszout (1 theelepel) tot kopje warm water ¼. Drink de oplossing snel. Het zal je darmen te reinigen.

24. gedroogde bonen

Goed gekookt gedroogde bonen zoals zwarte bonen, lima bonen, rode bonen, enz., Het minimaliseren van het probleem, zodat ze op te nemen in uw dieet.

25. Oliën

Sojaboon, saffloer en andere plantaardige oliën fungeren als een smeermiddel voor de darm. Consumeer 2-3 eetlepels olie per dag om de symptomen van constipatie te verlichten.

26. Kool Juice

Drinken ½ kopje koolsap tweemaal per dag om het probleem van verstopping te behandelen.

Herbal Remedies om constipatie te behandelen

27. Dandelion Root

Paardebloem wortel geneest constipatie op een natuurlijke wijze door het stimuleren van de productie van gal in het lichaam. Kook verse paardebloem wortel (2 eetlepels) in een kopje water. Zeef het en drink. Of anders, neem 250-500 mg van het extract met een maaltijd.

28. Aloe Vera

Aloë vera is een uitstekend kruidenmiddel om constipatie te genezen. Meng wat water in aloë vera. Drink het 2 keer per dag- op een lege maag in de ochtend en 's nachts (na het avondeten). Het zal uw stoelgang te regulariseren.

NB - U kunt diarree of kramp ervaren na het gebruik van deze remedie. Wees dus zeer voorzichtig.

29. Bael

Bael is een uitstekende anti-constipatie middel vanwege zijn laxerende eigenschappen. Consumeren bael fruit op dagelijkse basis voor het diner voor 2-3 maanden tot chronische constipatie te genezen. Sap van Bael is ook een effectieve remedie om constipatie te overwinnen.

30. Psyllium Husk (Isabgol)

Los 1 eetlepel psyllium in een glas water. Drink het op een lege maag in de ochtend te voorkomen constipatie.

31. Cassia

De rijpe vruchten van kassie heeft laxerende eigenschappen die genezen constipatie helpt natuurlijk. Aangezien het heeft geen bijwerkingen, kan worden genomen door zwangere vrouwen en kinderen.

32. Chebulic myroblan

Dit kruid werkt als een mild laxeermiddel. Strooi er wat steenzout op zijn pulp en consumeren. U kunt ook de smaak haar pulp met kaneel en kruidnagel. Eet regelmatig voor de beste resultaten.

33. Spiegel Seeds

Geniet van een aantal spiegel zaden in warme melk. Meng wat suiker. Drink het voordat je de zak te raken. Of anders, dompel deze zaden in water gedurende ten minste 6 uur. Voeg suiker en drinken voordat je slaapt.

34. Rabarber

Het is een van de uitstekende kruidengeneesmiddelen voor constipatie. Cook rabarber en pureer het. honing toe te voegen en consumeren.

do's

Eet veel vezels en veel water per dag te drinken.

Volg regelmatige lichaamsbeweging routine. Voer asanas en yoga houdingen om de spijsvertering te verbeteren.

Kauw je eten goed en langzaam.

Eet lichte maaltijden op regelmatige tijdstippen.

Eet 3-4 uur voor het slapen tijd.

don'ts

Vermijd inname van te veel alcohol en cafeïnehoudende dranken.

Shun junk en bewerkte voedingsmiddelen. Ook onthouden van voedingsmiddelen met geraffineerde suiker en vetten zoals kaas, koekjes, gebak, enz.

Zwangere vrouwen moeten uit de buurt van over-the-counter medicijnen en laxeermiddelen te blijven als het kan leiden tot vroegtijdige weeën.

8 mei 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment