Thursday, January 21, 2016

33 Verbazingwekkende gezondheid en schoonheid voordelen van Kurkuma

Naast het verrijken van de smaak van verschillende keukens, is kurkuma gebruikt sinds eeuwen voor het oplossen van tal van gezondheid en schoonheid voordelen. Kurkuma De antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen hebben een essentiële bestanddeel in het geneesmiddel systeem gemaakt. Kurkuma is eigenlijk een plant en is een onderdeel van de gemberfamilie. Het is rijk aan veel voedingsstoffen zoals vitamine C, K, E, kalium, calcium, ijzer en koper, die het geeft een reeks van ziekten zoals lever probleem, artritis, maagzuur, ziekte van Alzheimer, nierproblemen, longinfecties en beteugelen andere verwondingen. Laten we bespreken in detail de verbazingwekkende gezondheid en schoonheid voordelen van kurkuma.

1. Preventie van Alzheimer

Het opbouwen van eiwit klitten, de zogenaamde plaques, tussen hersencellen maakt het moeilijk voor de patiënt om te onthouden van de recente gebeurtenissen. Curcumine, een chemische stof in kurkuma, wist de plaques en de toevoer van zuurstof in de hersenen te stimuleren; dus verbetert de functionaliteit.

2. Vermindert het risico op kanker

Kurkuma helpt bij het voorkomen en behandelen van verschillende soorten kanker, zoals colorectale, borst- en huidkanker. Curcumine stopt de groei van kankercellen.

3. Controles Diabetes

Door modereren niveaus van insuline en besturen van de glucose in bloed, kurkuma houdt diabetes onder controle Ook voorkomt de nieuwe gevallen van type 2 diabetes.

4. Voorkomt Liver Damage

Anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen van curcumine helpt lever ontgiften van het bloed. Kurkuma stimuleert de productie van vitale enzymen die giftige stoffen in het lichaam te verminderen, waardoor voorkomen hendel schade.

5. Vermindert LDL (slechte cholesterol)

Door oxidatieve stress, hoge niveaus van slechte cholesterol (LDL) opgebouwd die op zijn beurt leidt tot verschillende hartproblemen zoals atherosclerose, beroertes, hartaanvallen, enz kurkuma verkleint de kans van deze aandoeningen door het kappen van LDL en preventie de vorming van bloedstolsels.

6. Verhoogt Immuniteit

Lipopolysaccharide stof die voorkomt in geelwortel versterkt het immuunsysteem van het lichaam. Zo vermindert de kans op virale ziekten zoals hoest, verkoudheid en griep. voeg gewoon een theelepel kurkuma poeder in een glas melk en drink het.

7. Wound Healer

Of u last heeft van inwendig letsel of extern, kurkuma blijkt een groot genezer zijn. Het kan worden verbruikt met melk of toegepast op wonden crème of poeder. De antiseptische en antibacteriële eigenschappen maken het een effectief desinfectiemiddel.

8. Cures Tuberculose

Meng kurkuma en suiker in 1: 2 ratio. Neem 1 theelepel van dit mengsel met honing, driemaal per dag. De curcumoids in kurkuma dwarsbomen de vermenigvuldiging van tuberculose veroorzakende bacteriën.

10. Anti-depressivum

Curcumine heeft ook potentieel voor de bestrijding van depressie. Het verhoogt de hersenen afgeleide neurotransmitters - serotonine en dopamine; Aldus verlicht depressie

11. Regelt normale werking van de nieren

Kurkuma vermindert oxidatieve stress, verwijdert vrije radicalen en voorkomt nier gerelateerde aandoeningen. Indien genomen met Indiase kruisbes of andere kruiden, kurkuma helpt genezen nefrose, urinewegen kanker en infecties van de urinewegen

14. Anti-aging

Door het voorkomen lever, hart, nieren en hersenziekten, kurkuma verhoogt uiteraard levensduur van een persoon. Inname van 1 eetlepel kurkuma poeder met 4 kopjes kokend water per dag doet wonderen voor het welzijn van een persoon.

15. zorgt voor verlichting in hoest en verkoudheid

Kurkuma is een therapeutisch middel tegen hoest en verkoudheid. Gewoon meng halve theelepel kurkuma in een glas warme melk en drink het.

16. Cures Eczeem

Kurkuma vermindert de symptomen van eczeem en jeuk. Vanwege zijn anti-inflammatoire eigenschappen, kurkuma effectief doodt de enzymen verantwoordelijk voor ontsteking en jeuk geassocieerd eczeem.

17. Geneest Insectenbeten

Kurkuma is ook gunstig in het helen van insectenbeten. Dit wonder kruid kan verlichting van slangenbeten en schorpioen beten geven. Solliciteer kurkuma pasta (gemaakt door het mengen van kurkuma poeder met water) op het getroffen gebied.

18. een uitstekende behandeling voor Psoriasis

Voor huidaandoeningen zoals psoriasis, wordt kurkuma gevonden zeer effectief te zijn. Psoriasis wordt gekenmerkt door rode vlekken en schilferige huid. De interne consumptie en externe toepassing van kurkuma geeft voordelen op lange termijn in psoriasis

19. Handige in aambeien

Zowel interne als externe aambeien zijn pijnlijk. Regelmatige inname van kurkuma vermindert de pijn en andere symptomen van aambeien

Dit geweldige kruid ook helpt je gezond gewicht te behouden. Kurkuma verhoogt de stofwisseling door het ontgiften van de lever. Dit, op zijn beurt, verbrandt calorieën sneller.

21. Verlicht Hoofdpijn

Curcumine, zijnde een natuurlijke pijnstiller, geeft verlichting bij hoofdpijn Het helpt ook met migraine en clusterhoofdpijn door het verminderen van zenuwontsteking.

22. Cures Geelzucht

Hoewel gele eten in geelzucht moet worden vermeden, maar kurkuma is een uitzondering. Drink een glas warm water met een snufje kurkuma tot geelzucht te genezen

23. effectief bij de behandeling Pink Eye (conjunctivitis)

Kurkuma is een natuurlijk antibioticum, is effectief bij de behandeling roze oog die wordt veroorzaakt door bacteriële infectie. Bereid een oplossing door het mengen van 2 theelepels kurkuma in gekookt water. Geniet katoenen ballen erin en gebruik ze als kompres op uw ogen.

Schoonheid Voordelen van kurkuma

24. Treats Acne

Vanwege zijn antibacteriële en antiseptische eigenschappen, kurkuma behandelt puistjes op een effectieve manier. Het voorkomt talgklieren van de productie van overtollige olie. Bereid een gezichtsmasker door het combineren van kurkuma poeder met sandelhout poeder. Voeg wat citroensap aan het en toe te passen op je gezicht gedurende 10-15 minuten. Nu spoel het af met lauw water.

25. Controls vette huid

Een combinatie van kurkuma met sandelhout en oranje doet wonderen voor de vette huid Om deze pasta te maken, meng 1 ½ theelepel van sandelhout poeder met 3 eetlepels sinaasappelsap en een snuifje kurkuma. Breng het op je gezicht en laat het blijven gedurende 10-15 minuten. Afspoelen met lauw water.

26. vermindert rimpels

Kurkuma vermindert rimpels door het scrubben van uw huid. Bereid een gezicht pack door het mengen van rijst poeder, kurkuma poeder, tomatensap en rauwe melk. Breng het op je gezicht en hals. Na 30 minuten, spoel af met lauw water.

28. Geneest gebarsten hielen

Kurkuma anti-inflammatoire eigenschappen maken het geschikt voor gebarsten hielen te genezen. Meng een paar druppels van kokosolie met een snuifje kurkuma poeder. Breng het regelmatig op de hielen voor 10-15 minuten, voordat u een bad.

29. Vermindert Gezichtshaar

Kurkuma is een natuurlijke remedie om zich te ontdoen van gezichtshaar. Bereid een scrub door het mengen van kurkuma met gram bloem. Wrijf het op je gezicht. Continu gebruik van deze scrub voor 1 maand vermindert de haargroei op het gezicht.

31. Hair Fall Controle

De dood van de haarzakjes als gevolg van te Bedrijvigheid van TGF beta één is de reden van haar val. Kurkuma remt de activiteit van dit groeimiddel, vermindert daardoor haaruitval. Het enige wat u hoeft te doen is het toepassen van een mengsel van melk en honing op de hoofdhuid.

32. Vermindert Skin Tanning en pigmentatie

Hoewel zo veel producten zijn beschikbaar in de markt voor de huid lichter maken, maar het kan worden behandeld thuis ook door het gebruik van kurkuma. Meng gewoon kurkuma poeder, gram bloem, en citroensap. Breng het op de gebruinde huid. Afspoelen als het droogt. Gebruik dit middel continu gedurende 2-3 weken.

33. Een Soothing behandeling van brandwonden

Vanwege de prachtige antiseptische eigenschappen van kurkuma, verzacht brandwonden en verdwijnt hun sporen snel. Meng kurkuma met koud water en breng op brandwonden meerdere malen per dag.

5 maart 2015

9 december 2014

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment