Sunday, January 17, 2016

20 Home Remedies To Get Rid van Jeuk

Jeuk is een irriterend gevoel op de huid, waardoor het krabben onweerstaanbaar. Overmatig krabben schade huid van de persoon diep; Maar het biedt tijdelijke voldoening. Medisch gezien is jeuk genoemd als Jeuk. In het algemeen, volwassenen hebben ongeveer twee meter van de huid, die open staat voor alle irriterende stoffen; en als er iets aan de menselijke huid stoort, jeuk blijkt te zijn een verdedigende mechanisme tegen het zijn. Jeuk waarschuwt ook een persoon die een aantal buitenlandse of externe schadelijke irriterende aanvalt zijn / haar lichaam. Er zijn verschillende mogelijke redenen die jeuk veroorzaken. Sommige zijn droge huid, langdurig gebruik airconditioner, lage luchtvochtigheid, weerverandering, huidaandoeningen zoals psoriasis, schurft, waterpokken, luizen en netelroos, inwendige ziekten zoals schildklier, kanker, nierfalen en anemie , allergische reacties van cosmetica of poison ivy, reactie op drugs, irritatie van zeep, wol, chemische, de zwangerschap is ook een primaire oorzaak, zenuwaandoeningen zoals multiple sclerose, kneep zenuwen, diabetes mellitus, en gordelroos om zich te ontdoen van jeuk, kunt u Probeer de volgende oplossingen.

Jeuk of irriteert een specifiek lichaamsdeel, of het raakt iemands hele lichaam. De opvallende symptomen op de huid zijn roodheid, bultjes, acne of zweren, droge en gebarsten huid, leerachtige of schilferige oppervlak van de huid, de huid ontvelling, huiduitslag.

Home Remedies voor Jeuk

1. Bentoniet Clay

Bentoniet klei is een nuttige natuurlijke tegengif dat helpt verlichten jeuk en een aantal andere huid problemen zoals acne, littekens, irritatie, vlekken, enz. Echter, het voornamelijk gaat over schadelijke insectensteken en beten. Neem een niet-metalen kom en meng klei en water tot een dikke pasta te maken. Klop tot u een romige textuur te krijgen. Breng deze pasta op de getroffen gebieden. Keep it totdat de klei opdroogt. Afwassen met gewoon water.

Opmerking: De echte Bentoniet klei komt in crème / grijs van kleur en is zeer fijn. Het is vrij van parfum en niet-kleuring.

2. Apple Cider Vinegar (ACV)

Appelciderazijn is geladen met antiseptische, anti-schimmel en anti-bacteriële eigenschappen; dus is het effectief voor het verminderen van irritatie en jeuk. Het verlicht ook een persoon van jeuk die wordt veroorzaakt door een droge huid, roos of zonnebrand Neem 2-3 kopjes ACV en giet het in het lauwe water. Nu, weken in het voor 20-30 minuten. dep vervolgens je huid droog en breng een lichte moisturizer.

Als alternatief kunt u rechtstreeks ACV toe te passen op het getroffen gebied met behulp van een watje. Houd het voor 30 minuten en spoel af met warm water. Voor effectieve resultaten, volg deze remedie twee keer per dag voor een paar dagen.

3. Havermout

Om snel verlichting van de jeuk te krijgen, kan een havermout bad blijken te zijn de beste remedie zijn. Het helpt het comfort van de jeukende huid. Vul het bad met warm water en voeg 2 kopjes havermout in. Nu, geniet je in deze oplossing gedurende 20 minuten. U kunt deze bad 2-3 keer in een dag om het genezingsproces te bevestigen.

Bovendien, meng water en ongekookte havermout in een kom en roer tot het verandert in een dikke romige pasta. Het kompres kan worden aangebracht op de jeukende gebieden. Bedek de huid met een doek, en afwassen na 30 minuten.

4. Melk en Honing

Geladen met anti-microbiële en anti-inflammatoire eigenschappen honing en melk hydrateren evenals verzachten de droge en jeukende huid. Neem honing en melk in gelijke delen en is rechtstreeks van toepassing op de huid. Spoel het af met gewoon water na 15 minuten. Als alternatief kunt u ook een melkbad keer in een maand.

5. Baking Soda Bath

Door de anti-inflammatoire en kalmerende eigenschappen van zuiveringszout bad, het werkt als een natuurlijk zuur neutralisator. Voeg een kopje zuiveringszout in een badkuip en vul het met koud water. Geniet van jezelf of het getroffen gebied in het bad gedurende minstens 30-60 minuten. Het zal zeker verlichten een lijder. Zorg ervoor dat je droog deppen na het nemen van de juiste zuiveringszout bad. Voor meer intense jeuk, een pasta van zuiveringszout en water in de 3: 1 verhouding kan ook worden toegepast op de jeukende gebied.

Notitie:

1) In plaats van zuiveringszout, maïszetmeel kan ook worden gebruikt.

2) Vermijd het gebruik van zuiveringszout als je open wonden.

6. citroensap

De azijnzuur en citroenzuur in citroensap biedt hulp aan de jeukende huid en elimineert ook de schadelijke bacteriën. Men kan direct toe te passen op het getroffen gebied voor een goed resultaat.

7. Koud Water

Koud water blokkeert de circuits van ons lichaam en doodt de jeuk. Ofwel proberen een zak ijs of een koude douche. Bovendien, koud water is ook nuttig bij het genezen infectie jeuk.

8. Kokosolie

De antiseptische eigenschappen van kokosolie te genezen droge huid. Het wordt majorly gebruikt voor het verlichten van anale jeuk bij kinderen. Voor verse en verjongende huid, gebruik het voor het raken van het hooi. Geniet van je hele lichaam in het lauwe water voor ongeveer 20 minuten. Breng een dikke laag van deze olie op het getroffen gebied en bedekken met een warme doek. Het zal u zeker voorzien van een jeuk-vrij slaap.

9. jeneverbessen en kruidnagels

Jeneverbessen en kruidnagels worden geladen met anti-inflammatoire eigenschappen en essentiële oliën resp. Wanneer beide worden gecombineerd, maakt een ongelooflijke huis remedie voor jeuk. Neem een pan en voeg 6 eetlepels ongezouten boter erin. Smelt bijenwas in een andere pan. Meng nu boter met de bijenwas. Roer het goed. Verder, voeg 3 eetlepels gemalen kruidnagel en 3 eetlepels gemalen jeneverbessen. Wacht tot hij is afgekoeld. Van toepassing op het getroffen gebied en laat het 's nachts. Neem een koele douche in de ochtend. Doe dit regelmatig tot je resultaten te zien.

10. Petroleum Jelly

Vaseline is vrij van schadelijke chemicaliën en geeft gladstrijken effecten op de huid. Het voorkomt uitdroging en geeft een vochtcoating de huid. Breng het op de vochtige huid na bad.

11. Kokosmelk

Kokos kan worden gebruikt in elke vorm en geen van de onderdelen is zinloos. Het toepassen van kokosmelk op de huid geneest droge en kalmeert huidirritatie. Het bestrijdt ook puistjes en donkere vlekken Het is bewezen een effectief bestanddeel voor de behandeling van eczeem, psoriasis, dermatitis, etc. zijn

12. bijenwas

De combinatie van honing, bijenwas en olijfolie doet wonderen voor het verlichten van jeuk. Bereid een mengsel van alle drie elementen door middel van een gelijke hoeveelheid van elk. Bewaar het mengsel in een luchtdichte container in de koelkast en gebruik het binnen drie maanden. Warm het wanneer dat nodig is.

13. Glycerine

Glycerine is eigenlijk bevochtigingsmiddelen dat helpt trekken het water in je lichaam. Het geeft een koelend effect op de huid en effectief behandelt jeukende derma en andere zaken.

14. Fruit Peels

De schillen van verschillende fruitsoorten, zoals bananenschil, watermeloen schil, sinaasappelschil, enz., Zijn nuttig in het verlichten van een persoon uit jeukende huid.

Herbal Remedies voor Jeuk

15. Peppermint

De anti-inflammatoire, analgetische, antiseptische en kalmerende eigenschappen van pepermunt helpen verlichten van jeuk die wordt veroorzaakt door schurft, dermatitis, of stress. Ofwel brouwen een mint thee of een pasta van hetzelfde toe te passen op de getroffen gebieden, of voeg enkele druppels pepermuntolie in het bad dat gevuld is met lauw water.

16. blaadjes verse basilicum

De helende eigenschappen van basilicumblaadjes verlichten de drang om herhaaldelijk jeuken. Het bevat een voldoende hoeveelheid eugenol die een plaatselijke verdoving. Bovendien, kamfer en thymol verbindingen aanwezig in basilicumblaadjes hulp in de strijd tegen jeuk. Gewoon, verpletteren enkele blaadjes basilicum en voeg een paar druppels water in. Toe te passen op het getroffen gebied. Spoel het af met lauw water, na het droogt.

Als alternatief, steile wat droge blaadjes basilicum in een kopje gekookt water. Na het afkoelt, toepassen van deze oplossing op de geïrriteerde huid met een watje.

17. Aloe Vera Gel

Aloë vera is goed af met antibacteriële, anti-inflammatoire, en schimmelwerende eigenschappen en de vitamine E-gehalte houden de huid gehydrateerd. Het is een van de beste oplossingen voor bijna alle typen huidirritatie. De koele gel in de aloë vera blad is een veelzijdig middel dat de geïrriteerde huid kalmeert.

Als alternatief kunt u 2 el groene klei toe te voegen met een eetlepel van aloë vera. Meng het goed en de pasta toe te passen op het getroffen gebied. Na het droogt, reinigen met warm water. Voor effectieve resultaten, probeer het een keer per dag.

18. Essentiële oliën

Vele etherische oliën zijn verkrijgbaar in de markt die jeuk en irritatie van de huid vermindert. Hetzij toe te passen direct, of meng ze in je badwater. De oliën die effectief zijn voor dit doel zijn zijn - agrimonie olie, tijm olie, laurier olie, basilicumolie, vogelmuur olie, calendula olie, kamille-olie, brandnetel olie, kruidnagel olie, geraniumolie, jewelweed olie, lavendelolie, rozemarijn olie, olijfolie, amandelolie, sesamolie en pepermuntolie.

19. Tijm

Een stof genaamd thymol aanwezig in tijm die vol anti-inflammatoire eigenschappen. Het verdooft de zenuwvezels en te bezuinigen ontsteking. Steile één eetlepel gedroogde tijm bladeren in 2 kopjes kokend water. Filter de oplossing en vochtig een schone doek in de oplossing. Breng dit doek op het geïrriteerde gebied voor bepaalde tijd.

20. Witch Hazel

Het is een natuurlijk bloedstelpend middel dat de huid reinigt en vermindert jeuk. Je kan ofwel de aanschaf van een toverhazelaar adstringerende uit uw nabije drogist. U kunt ook de schors en kook ze in een kopje water. Na het afkoelt, gelden de afkooksel van de jeuk gebied.

do's

Exfoliëren uw huid goed.

Draag loszittende kleding en stoffen die je lichaam aan te passen. Het dragen van nylon kleding kan jeuk toenemen.

Gebruik een luchtbevochtiger om het binnenmilieu te hydrateren.

Consumeren een dieet rijk aan vitamine B, A en E.

don'ts

Vermijd baden met warm water. Liever lauw water.

Vermijd alcohol en cafeïne.

Je zou ook graag

20 februari 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment