Sunday, January 24, 2016

40 Effectieve Home Remedies To Get Rid Of Maagpijn

Bron afbeelding: / wp-content / uploads /

Maagklachten kan worden omschreven als pijn of ongemak in de bovenbuik. Het wordt ook wel aangeduid als indigestie of dyspepsie. De meest voorkomende oorzaken van een verstoorde maag omvatten gastro-oesofageale reflux (GERD), voedselallergieën, menstruatiepijn, stress, angst, zuurgraad, voedselvergiftiging, appendicitis, reisziekte, een allergische reactie, indigestie, infecties in de maag, hernia, stenen in de nier, voedselvergiftiging, overeten, overmatig alcoholgebruik, infectie van de urinewegen, constipatie, infectie in de galblaas, een bijwerking van medicijnen, zweren, of zwangerschap. Mensen kunnen symptomen zoals brandend maagzuur, krampen, koude rillingen, misselijkheid, braken, koorts, passage van het bloed terwijl het braken, ademhalingsmoeilijkheden, waterige of dunne ontlasting, opgeblazen gevoel, en verlies van eetlust Om deze symptomen te verminderen snel ervaren, proberen een aantal eenvoudige en gemakkelijk toepasbaar huismiddeltjes om een maagklachten te kalmeren.

1. Ginger

Het is één van de meest populaire en zeer effectieve remedies om een maagklachten te beslechten. Neem 1 kopje karnemelk en voeg een halve theelepel droog gemberpoeder. Roer goed en dit mengsel te drinken 3-4 keer per dag gedurende maximaal 2 dagen. U kunt een snufje asafetida toe te voegen voor snelle resultaten.

Als alternatief, voeg een paar plakjes verse gember in 2 kopjes kokend water en laat het steil voor 10 minuten. Laat het een dag te koelen en meerdere keren te drinken.

2. Apple Cider Vinegar

Appelazijn behoort tot de beste home remedies om een maagklachten te genezen. Neem een glas water en voeg 1 theelepel appelazijn. Voor een betere smaak, kunt u wat honing toe te voegen. Consumeer deze thee met uw dagelijkse maaltijd.

3. Yoghurt

Consumeer 2-3 kopjes yoghurt op dagelijkse basis voor de behandeling van een verstoorde maag. U kunt schijfjes appel of banaan toe te voegen voor een betere smaak.

4. Bananen

Neem een glas karnemelk en meng 1 geprakte banaan. Drink dit driemaal per dag voor maximaal 2 dagen. Daarnaast kunt u een banaan mash in een kom en voeg 1 theelepel tamarinde pulp en een snufje zout. Consumeren dit mengsel tweemaal daags gedurende maximaal 2 dagen.

5. Zaden van de komijn

U kunt komijnzaad verbruiken op de volgende manieren:

Neem een kopje water, voeg 1 theelepel komijnzaad en kook het mengsel gedurende 5 minuten. Drink dit warme mengsel vaak voor 2 dagen.

U kunt ook een glas karnemelk; voeg een beetje zwarte peper en een - halve theelepel geroosterde komijnzaad. Consumeer dit brouwsel voor 3 dagen na de maaltijd.

U kunt ook verbruiken 1/4 theelepel geroosterde komijnzaad poeder gemengd met 1/2 theelepel honing driemaal per dag.

6. Cinnamon Powder

De windafdrijvend eigenschappen kaneelpoeder kalmeert maagklachten en de balans van het spijsverteringskanaal. Hier zijn drie verschillende manieren waarop je kunt consumeren kaneel:

Neem een kop heet water en voeg één - vierde theelepel kaneelpoeder. Meng goed en laat het steil voor 5 minuten. Sip deze bereid afkooksel langzaam. Consumeer deze minstens 4 keer per dag en herhaal hetzelfde proces voor 2 dagen.

In een glas warm water, voeg 1 eetlepel pure honing en 1/2 theelepel kaneelpoeder. Roer goed en drink het driemaal per dag voor enkele dagen.

Neem een licht toast met boter en strooi er 1/2 theelepel kaneelpoeder. Eet het een paar keer voor een paar dagen.

7. Zaden van de venkel

De vluchtige olie in venkelzaad helpt scheiden de spijsverteringssappen. Om de last van de maag te verlichten, verpletteren 2 theelepels venkelzaad en voeg een kop heet water. Bedek dit met een deksel en steile het voor de volgende 10 minuten. Verbruiken drie keer per dag tot je verbetering.

Bovendien kunt u één of anderhalf theelepels venkelzaad elke dag na de maaltijd.

8. Blackberry Takjes

Neem een glas water en voeg wat gedroogde blackberry twijgen. Kook ze 15 minuten. Laat het mengsel afkoelen. Zeef en drink driemaal per dag.

9. Coconut Water

Coconut water hydrateert je lichaam, en de koeling eigenschappen kalmeren de branderig gevoel. Dit is één van de meest populaire remedies voor maagklachten. sip net coconut water om de onrust te verminderen.

10. Rose Water

Het consumeren van rozenwater kunt u snelle verlichting van maagklachten geven.

11. peterselie

Neem wat peterselie bladeren en week ze in water voor een paar uur. Consumeren dit water 2 tot 3 keer per dag.

12. Stone Apple

In een glas karnemelk, voeg pulp stenen appel. Meng goed en drink het voor de behandeling van buikpijn. Of anders, kunt u ook overwegen het consumeren van het sap voor de behandeling van een verstoorde maag.

13. Wortelsap

Neem 4 kopjes water, een theelepel gedroogde pepermunt en vier gesneden wortelen. Cook allemaal bij elkaar op middelhoog vuur gedurende 15 minuten. Nu, met behulp van een fruitpers, mengen van het mengsel. Knijp een citroen en strooi er gemalen gember om de effectiviteit te verhogen.

14. Zaden van de komijn, Dry Mint en Asafoetida

Maak een fijn poeder door mengen en malen van wat droge gember, droge mint, geroosterde komijnzaad, zwarte peper, koriander, knoflook, asafoetida en steenzout. Neem deze poeder voor de maaltijd met een glas lauw water.

15. Tamarind Leaves

Maal 3 gram verse tamarinde bladeren tot een dunne pasta te vormen. Voeg 1 gram van steenzout en consumeren.

16. Zaden van de granaatappel

Neem wat granaatappel zaden. Strooi er wat zwarte peper en zout naar de effectiviteit ervan te verhogen.

17. Asafoetida

Neem een halve theelepel warm asafoetida samen met wat melk om hulp te krijgen van maagpijn.

18. Lemon Soda

Neem een glas frisdrank, knijp een citroen sap en voeg een beetje zwart zout. Dit frisdrank geeft je een boer die op zijn beurt, helpt het gas los te geven. Als alternatief kunt u ook drinken een aantal duidelijke soda om zich te ontdoen van uw buikpijn.

19. Baking soda

In een half glas water, voeg ½ theelepel bakpoeder. Roer goed en consumeren.

NB - Gebruik dit middel niet gebruiken als je op een zoutarm dieet of een hoge bloeddruk.

20. Apple

Pak een appel en eten zonder het verwijderen van de buitenste schil.

21. Hot Water Pad

Neem een warm water pad en laat deze in wat heet water. Plaats het op je maag om ongemak en pijn te vermijden.

22. Warm water en limoensap

In 50 ml warm water, voeg een beetje zwarte zout en 2 theelepels limoensap. Consumeer deze oplossing ten minste drie keer per dag voor de behandeling van een verstoorde maag.

23. Cola Syrup

24. Rosemary Oil

Bath in heet water gemengd met een paar druppels rozemarijn olie te kalmeren pijnlijke maag.

25. Burnt Toast

Eet verbrande toast op maagklachten te genezen. U kunt een aantal jelly toevoegen om het meer smakelijk te maken.

26. CRAP Diet

Het staat voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels inhoud dat wil zeggen kersen, rozijnen, abrikozen en pruimen zijn. Eet 1/2 kop van elke van deze vruchten 3-5 keer per dag.

27. Papaya

Consumeer papaya enzym capsules of verse papaya voor de behandeling van uw maag. Eet half kg rijpe papaja in de ontbijtzaal om het probleem van indigestie genezen.

28. anijszaad

Om het spijsverteringskanaal evenwicht, is het raadzaam om anijsplantzaad eten na elke maaltijd. Gebruik gewoon zaden in plaats van suiker bekleed.

29. Koriander

Het stimuleert de productie van spijsverteringsenzymen die helpt kalmeren maagklachten. Neem een glas karnemelk en voeg een theelepel van geroosterde korianderzaad poeder. Drink het twee keer per dag.

30. Carambole Seeds

Neem tien gram elk van carambole zaden, zwarte peper en droog gemberpoeder en meng vijf gram elk van zwart zout, suiker en kleine kardemom. Nu, stamp ze fijn tot een fijn poeder te maken. Filter het mengsel. Bewaar het in een luchtdichte container. Neem 2-4 gram per dag twee keer per dag.

31. Rice Water

Neem een pot en voeg 1/2 kopje witte rijst en 6 kopjes water gedurende 15 minuten. Wanneer de rijst zacht wordt, neem het uit de buurt van het vuur en laat het 3 minuten. Giet de rijst en geniet van de warme water door het toevoegen van wat honing of suiker.

32. Fenegriek Seeds

Sinds zaden van fenegriek bevatten voldoende slijm, het geeft onmiddellijke verlichting. Gewoon slikken 1 theelepel fenegriek zaden poeder gevolgd door 1 eetlepel yoghurt. Verbruiken 2 tot 3 keer per dag.

Of anders, neem een glas water, voeg 1 - 2 theelepels van fenegriek zaden poeder, en drink het twee keer per dag gedurende 2 tot 3 dagen.

33. Black Pepper

In een glas karnemelk, meng 1/4 theelepel elk van zwarte peper en komijnzaad poeder. Drink dit maag zwaarte genezen.

34. Karwij Seed Tea

Pak een kopje en voeg 1 theelepel karwijzaad en gekookte water. Dek af en laat het 10 minuten staan. Strain en consumeren ten minste 3 kopjes per dag.

NB - Drink deze thee op een lege maag.

Herbal remedies voor maagklachten

35. Mint

Mint is een geweldig kruid dat helpt kalmeren de maagklachten. U kunt consumeren in een van beide manieren:

Neem een mengen blender, voeg wat verse muntblaadjes en extract 1 theelepel mint sap. Voeg 1 theelepel elk van limoensap en honing. Goed roeren. Verbruiken twee keer per dag gedurende 2 tot 3 dagen.

In een kop kokend water, voeg 1 theelepel gedroogde muntblaadjes. Laat het gedurende 10 minuten. Strain en drink deze verfrissende thee een paar keer per dag.

36. Kamille

Neem een kopje water, voeg een theelepel elk van pepermunt bladeren en kamille bloemen. Breng het mengsel aan de kook gedurende 15 minuten. Stam, voeg 1 theelepel honing en drink deze thee driemaal per dag. De anti-inflammatoire eigenschappen van deze kruidenthee kalmeren het spijsverteringskanaal.

37. Basilicumbladeren

Kook een kopje heet water en voeg een theelepel van basilicumblaadjes in. Steile de afkooksel gedurende tien minuten. Filter de oplossing en drinken driemaal per dag.

Of neem 3 eetlepels verse yoghurt en voeg enkele gemalen blaadjes basilicum, een vleugje zwarte peper en een kwart theelepel zeezout in. Meng alle ingrediënten behoren. Verbruiken driemaal per dag.

38. Tijm

Neem een kop, voeg 1 theelepel gedroogde tijm bladeren en vul het met gekookt water. Dek af en laat het 10 minuten staan. Stam, en drink dit tijm thee 3 keer per dag op een lege maag.

39. Aloe Vera

Het sap van aloë vera verhoogt de gezonde bacteriën in de darmen, die de spijsvertering helpt. Drink aloë vera sap tot constipatie, opgeblazen gevoel, diarree die maag problemen leiden genezen.

40. Bladselderij

Maak een pasta van twee gram bladselderij en voeg een gram steenzout erin. Verbruiken voor onmiddellijke verlichting.

do's

Verbruiken een gezonde en evenwichtige voeding met inbegrip van groente salade, groene bladgroenten en fruit.

Pick voedsel dat minder vet heeft.

Drink veel water.

Ga voor een kleine wandeling na het eten van voedsel.

Eet kleine porties voedsel. Kauw je eten langzaam en correct.

don'ts

Sla geen maaltijden over.

20 april 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment