Monday, January 18, 2016

25 Verbazingwekkende gezondheid en schoonheid voordelen van Komijn

Komijn is een heerlijk kruid met een scherpe smaak. Het is prominent gebruikt in de Indiase, Mexicaans, Midden-Oosten, de Middellandse Zee, en in een paar Chinese keukens. Dit zaad komt in drie verschillende kleuren - wit, zwart, en amber. Komijn is een plant die de wortel van de oostelijke Middellandse Zee naar India heeft. De vruchten van deze planten bevatten zaden, die het enige eetbare gedeelte zijn. Deze zaden worden in verschillende keukens hele wereld. Komijnzaad is bekend om zijn geneeskrachtige waarden en als katalysator spijsvertering. Het behandelt ook de verkoudheid, bloedarmoede, slapeloosheid, ademhalingsziekten, etc. De voedingswaarde van komijn is enorm hoog. Elke 100 gram komijn zit vol met tal van vitaminen en mineralen. Komijn bevat overvloedige ijzer, calcium, magnesium, mangaan, fosfor, natrium en zink, een paar te noemen. Komijn voordelen van het menselijk lichaam op vele manieren. Enkele komijn gezondheidsvoordelen worden hieronder vermeld.

Voordelen van de Gezondheid van de komijn

1. verbetert de spijsvertering

Komijn een grote hoeveelheid thymol en andere essentiële vetzuren die speekselklieren kunnen stimuleren en vergemakkelijken het verteringsproces. Vandaar dat mensen die lijden aan indigestie wordt geadviseerd om komijn thee te drinken. kook gewoon water en voeg komijnzaadjes in. Zeef en drink het om uw spijsvertering te normaliseren.

2. Fights Cancer

De aanwezigheid van cuminaldehyde, een actieve verbinding in komijn, blijkt de groei van tumorcellen vertragen. Bovendien zijn deze zaden verpakt met een aantal anti-carcinogene middelen; zoals thymol, thymoquinone, thymohydroquinone en dithymoquinone. Ze helpen de behandeling van borst- en darmkanker.

3. reguleert de bloeddruk

De komijn is een rijke bron van kalium, die een essentieel mineraal voor het balanceren van de elektrolyt in het lichaam. Dit mineraal helpt de productie van nieuwe cellen en reguleert de bloeddruk. Het wordt geadviseerd door voedingsdeskundige om een kopje komijn water per dag te drinken op een lege maag om het risico op hart- en vaatziekten te voorkomen.

4. Ontlast Cold

Het anti-schimmel, anti-inflammatoire en anti-bacteriële eigenschappen van komijn effectieve behandeling van de kou. Verschillende verbindingen aanwezig in het komijnzaad kalmeren spieren en boost immuniteit; dus, te verdedigen het lichaam van een infectie die verkoudheid veroorzaakt.

5. Voorkom Anemie

Het ijzergehalte in komijnzaad helpt bloedarmoede te voorkomen, als 100 gram komijnzaad bevatten ongeveer 11,1 gram ijzer. Het is een essentieel mineraal dat het lichaam helpt bij het produceren van hemoglobine, welke het tegelijkertijd uitvoeren zuurstofrijk bloed naar alle delen van het lichaam. Vrouwen wordt geadviseerd om komijn te nemen op een regelmatige basis. Zo, de consumptie van komijnzaad is een effectieve manier om bloedarmoede op afstand te houden.

6. Uitstekend geschikt voor zwangere en zogende moeders

Nemen komijnzaad in je dagelijks dieet als u een aanstaande moeder. Het zal voldoen aan de ijzeren eis van moeder en foetus, respectievelijk. Daarnaast calciumgehalte induceert de uitscheiding van melk in de borstvoeding vrouwen.

7. Treats Constipatie

Komijn heeft een hoog vezelgehalte die secretie van meer enzymen induceert in het maagdarmkanaal. Het geneest ook ernstige spijsverteringskanaal problemen, zoals palen, etc. De komijn wordt verondersteld om hoge laxerende macht. Dus, om de vruchten te plukken, ofwel slokje komijn thee of consumeren poeder van geroosterde komijn met honing om het probleem van het voorkomen van constipatie

8. Cures Insomnia

Het hoge gehalte melatonine in komijnzaad helpt mensen vechten tegen slapeloosheid. Consumeer komijnzaad, gevolgd door een banaan voordat je gaat slapen. De chemische reactie tussen de verbindingen met banaan en komijn resultaten bij de behandeling van het probleem van slapeloosheid

9. Boost cognitieve prestaties

De mineralen in komijnzaad, zoals riboflavine, vitamine B6, zeaxanthine, en niacine maken het uitstekend voor het stimuleren van het geheugen in de ayurveda, worden komijnzaad op grote schaal gebruikt voor de behandeling van geheugenverlies. Consumeer komijnzaad in welke vorm dan ook tot cognitief functioneren te verbeteren.

11. Voorkomt ademhalingsstoornis

De rijkdom van aromatische essentiële oliën en cafeïnegehalte in komijn geeft anti congestieve effecten op het lichaam en helpt bij de behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen. Het lost het slijm en slijm die geaccumuleerd is in de luchtwegen. Zo vergemakkelijkt de ademhaling.

12. Verhoogt Immune System

Komijn heeft een hoog gehalte aan vitamine A, vitamine C, ijzer en andere essentiële oliën. Deze vitaminen en mineralen te helpen het lichaam op verschillende manieren om het immuunsysteem te verbeteren. De vitamine C is een krachtige antioxidant die de activiteiten van de WBC's stimuleert en bestrijdt vrije radicalen.

13. Ontgift Body

Cuminaldehyde, thymol en fosforgehalte van komijn bedoeld voor ontgiften van het menselijk lichaam. Inname van komijn produceert spijsverteringsenzymen in het lichaam die de lever bij het verminderen van toxische stoffen uit het lichaam helpt.

14. Boost Metabolisme

Komijnzaad verbeteren van de opname van voedingsstoffen in het lichaam. Het verhoogt de stofwisseling en behoudt dus een gezonde stofwisseling.

16. Wards off Jeuk

Komijnzaad gemakkelijk voorkomen dat de huid jeuk. kook gewoon komijnzaadjes in water gedurende 15 tot 20 minuten en laat hem afkoelen. Neem nu een bad met dit water om zich te ontdoen van de jeukende huid te krijgen. Ook, het voorkomt huiduitslag. Doe dit twee keer per week om hulp te krijgen.

17. Bestrijdt Burning Sensation

Drink komijn water om het brandende gevoel van voetzolen en de handpalmen te voorkomen. Voeg een theelepel komijnzaad in 4 liter kokend water. Steile het voor enkele uren. Laat dit afkooksel meerdere malen per dag.

18. Reguleert menstruatiecyclus

Het is wetenschappelijk bewezen dat de regelmatige consumptie van komijn in welke vorm de menstruele cyclus zal regulariseren en daarmee de kans op onregelmatige menstruatie te verminderen

19. Bevordert Kidney Health

Komijnzaad verlichten krampen in verband met nierstenen en nierkolieken. Aldus zorgt voor een goede werking van de nieren.

20. Verbetert de zaadcellen

Komijn is geladen met kalium en zink, dat helpt bij het verbeteren van seksuele gezondheid. De component van zink in deze zaden stimuleert de productie van gezond sperma. Trouwens, komijn thee voorkomt ook de vruchtbaarheid kwesties.

Schoonheid Voordelen van komijn

21. Voorkom Kaalheid en haaruitval

Meng gelijke hoeveelheid zwarte komijn en olijfolie samen. Breng het dagelijks op de kale plek om de haargroei in de betrokken regio te promoten. Bovendien kunt u ook masseren het allemaal over de hoofdhuid om haar val te voorkomen. U kunt ook consumeren zwarte komijn olie capsules per dag voor een paar maanden.

22. Treats Roos

Olie gewonnen uit het komijnzaad werkt als een antioxidant. De windafdrijvend en diuretische eigenschappen van komijn zaad olie voorkomt schilferige hoofdhuid. Bovendien wordt het gebruikt in de aromatherapie en hoofdhuid behandeling.

23. Anti-Acne Toner

Het afkooksel bereid uit komijnzaad kan de acne te verwijderen uit je gezicht. gelden slechts komijn water regelmatig op het getroffen gebied om vlekkeloze huid Bovendien krijgen de hoge voedingsprofiel van komijn voedt uw huid diep.

24. Lustrous Strands

Na lang en glanzende lokken is een droom van elk meisje. Black komijnzaad niet alleen glans toe te voegen aan uw lokken, maar ook het bevorderen van de haargroei Gewoon mengen eidooier en olijfolie in de zwarte komijn thee (koud) en toe te passen op het haar. Dan, afwassen na een half uur.

25. Bevordert jeugdige huid

Het is een bekend feit dat vitamine E is goed voor het behoud van de huid gezond en soepel. Sinds wordt komijn vol met vitamine E; dus beschermt je huid tegen veroudering. Naast deze, antischimmel en desinfecterende eigenschappen van komijn voorkomen dat zich microbiële of fungale infectie.

3 juni 2016

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment