Sunday, January 10, 2016

38 Simple Home Remedies To Get Rid van Mazelen

Mazelen is een respiratoire infectie die wordt veroorzaakt door een virus, genaamd paramyxovirus. Het treft meestal kinderen, maar soms slaat ook volwassenen. Het virus valt vooral een persoon met zwakke immuniteit die wordt geleid door vitamine A deficiëntie, ondervoeding, onhygiënische levensomstandigheden, etc. De belangrijkste symptomen van mazelen lijken op die van griep en verkoudheid. Sommigen van hen zijn- lopende neus en ogen, conjunctivitis, vermoeidheid, hoesten, koorts, uitslag op het gezicht, nek, voorhoofd, en voeten. Niezen, prikkelbaarheid, en afkeer voor fel licht zijn een aantal andere waarschuwingsborden. Helaas zijn er geen medicijnen beschikbaar om zich te ontdoen van mazelen, tot datum. Daarom is het van essentieel belang om preventieve maatregelen te nemen; anders het resulteert in een aantal ernstige complicaties, zoals infecties van de luchtwegen (zoals longontsteking), oorontsteking, uitdroging, etc. Nu, misschien één vraag te zweven in je mind hoe zich te ontdoen van mazelen?

Vaccinatie is de enige preventieve maatregel tegen mazelen, die vaak wordt gecombineerd met vaccins van rodehond en bof Ieder kind moet in het eerste jaar worden gevaccineerd. Personen toegebracht met mazelen eenmaal, het ontwikkelen van immuniteit tegen deze ziekte voor hun gehele, hebben we een aantal home remedies besproken mazelen genezen thuis.

Home remedies voor de behandeling van mazelen

1. Barley

Gerst wordt verpakt met overvloedige mineralen, vitamine C en antioxidanten. Het bevat een hoge hoeveelheid zink die helpt bij de genezing van de ziekte sneller. Neem een kopje gerst en meng dit in 3 kopjes water. Kook het op laag vuur, totdat het water reduceert tot de helft. Nadat het mengsel afkoelt, zeef het. zout en suiker naar smaak toe. Drink 2-3 glazen per dag gedurende 30 dagen. Het zal zeker verlichting geven u van de hoest veroorzaakt als gevolg van mazelen. Als alternatief kunt u de smaak van deze drank met enkele druppels van gezoete amandelolie.

2. Calendula Bloem

Calendulabloemen zijn geladen met een aantal essentiële mineralen die de snelheid van het genezingsproces van het lichaam. Kook 3 kopjes water en voeg 1 eetlepel van de gepoederde bloem. Giet deze oplossing en drink het twee keer per dag tot de klachten aanhouden. U kunt pepermuntolie en / of suiker toe te voegen voor betere resultaten.

3. Zaden van de tamarinde en kurkuma

Kurkuma is in de volksmond bekend staat om zijn helende eigenschappen, omdat het een aantal kwalen kan genezen, samen met mazelen. Neem een glas lauwe melk. Voeg 1 theelepel kurkuma poeder en honing aan. Drink het twee keer per dag regelmatig voor een maand.

Of anders, maak een poeder van tamarinde zaden en meng het met kurkuma poeder in gelijke verhouding. Dit mengsel moet 350gm worden driemaal daags 425GM, om effectief te genezen mazelen.

4. Knoflook

Crush enkele teentjes knoflook en meng het met honing. Verbruiken dagelijks voor betere resultaten.

Maak een infuus door het toevoegen van Valerian kruid en knoflook in water. Verbruiken na filtering. Honing kan worden toegevoegd voor de smaak.

Ook verzoeken knoflookolie op het getroffen gebied.

5. citroensap

Knijp wat citroensap om 15-25ml sap, meng het met water en drink het meerdere malen per dag. Als alternatief, de toepassing van citroensap op het getroffen gebied zou kalmeren uw huiduitslag en jeuk te verminderen.

6. bittere pompoen en Wortel van de Kurkuma

Bittere kalebas is verpakt met zink, vitamine C, ijzer, kalium en voedingsvezels, die verhoogt het immuunsysteem. Droog wat rauwe kurkuma wortels in het zonlicht. maal ze vervolgens tot een fijn poeder te maken. Nu, pak het sap van een bittere kalebas. Meng een eetlepel van de bittere pompoen sap met een theelepel honing en ½ tl kurkuma poeder. Neem het driemaal per dag gedurende 2-3 weken.

7. Coconut

Coconut water heeft veel voedingsstoffen en wordt geleverd met een natuurlijke suiker die spoelt giftige elementen uit je lichaam en helpt u snel te herstellen van mazelen. U kunt ook zijn vlees, dat rijk is aan antioxidanten te eten.

8. Orange Juice

Orange is een geweldige bron voor de genezing van mazelen. Een patiënt van mazelen in het algemeen ervaart verlies van eetlust Sinds jus d'orange is rijk aan vitamine C, maar perks de smaakpapillen en verhoogt de eetlust. Dus, verbruiken twee keer per dag.

9. Butter

Blend wat boter en suiker snoep in gelijke hoeveelheid. Lick twee theelepel van dit mengsel in de ochtend om zich te ontdoen van de mazelen krijgen.

10. ananassap

Ananas is een goede bron van mangaan en bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid vitamine B1. Dit sap zal zeker helpen om de symptomen van mazelen te overwinnen.

11. Fenegriek Seeds

Geniet van fenegriek zaden in water gedurende twee uur. Zeef het en drink 3 theelepels van het water na elke 30 minuten.

Kruidengeneesmiddelen voor Mazelen

12. Aloe Vera

Neem wat aloë vera pulp en toe te passen op de getroffen gebieden. Het vermindert huiduitslag en ook verzacht ontstoken of rode huid. Het is een van de snelste geneeswijzen mazelen.

13. Zoethout

Rijk aan antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen, zoethout effectief behandelt mazelen. Maak een poeder van zoethout. Meng ½ eetlepel elk van honing en zoethout poeder in een glas lauw water. Drink het een keer in een dag om een zere keel te verzachten en hoesten te verminderen. U kunt ook een of twee drop snoepjes per dag.

14. Olive Leaf

De antivirale en antibacteriële eigenschappen olijfblad doden van de virus, dat mazelen veroorzaakt. Maal sommige olijfbladeren tot een dikke pasta te vormen. Nu, toe te passen op de aangetaste huid en wacht 30 minuten. Later, wassen met lauw water en dep ze droog. Doe dit eenmaal of tweemaal daags gedurende ten minste twee weken. Bovendien kan olijfolie worden toegepast op de getroffen gebieden.

15. Mint of Basilicumbladeren

Munt en basilicum, beide staan bekend om hun koeling effecten. Omdat het anti-inflammatoire en antiseptische, munt en basilicum helpen om uitslag op het lichaam te verminderen. Maak een pasta van muntblaadjes of basilicum, en toe te passen direct op de mazelen.

16. Aubergine Seeds

Aubergine zaden door hun antioxiderende eigenschappen, worden algemeen gebruikt om immuniteit tegen mazelen ontwikkelen. Rond half één gram of ongeveer een kwart van de zaden ounce per dag gedurende ten minste drie dagen.

17. Havermout

Neem een of twee kopjes rauwe havermout en voeg deze toe aan het zwemwater. Laten weken voor een korte tijd. baden daarna met dit water. Dit natuurlijke remedie zal zeker zorgen voor verlichting van de huiduitslag en jeuk veroorzaakt als gevolg van mazelen.

18. Baking Soda

Neem een kopje zuiveringszout toevoegen aan het badwater. Baden met het aan Naast zich te ontdoen van jeuk krijgen, maken een pasta door het mengen van zuiveringszout en water en verspreid het op het getroffen gebied.

19. Sandalwood

De helende eigenschappen en rustgevende geur van sandelhout pasta zijn uitstekend voor huiduitslag veroorzaakt door mazelen. Het is vol met antiseptische en antivirale eigenschappen, die verder infecties te voorkomen. Maak een pasta van zijn poeder en toe te passen op de aangetaste huid.

20. Mud Packs

Mud packs waardevolle behandeling voor het genezen van verschillende kwaaltjes, zoals mazelen, influenza en roodvonk. Maak een pasta door het mengen van klei met warm water. Laat het afkoelen. Toe te passen op het getroffen gebied. Later, was het af met gewoon water na 20-30 minuten.

kruidenthee

21. Sage

Sage is een bekende kruiden-oplossing, sterk aanbevolen voor de bestrijding van mazelen. Kook 1 halve liter water en voeg een ounce van gedroogde blaadjes salie in. Steil voor 15 minuten en dan filteren voordat u deze oplossing te drinken. Suiker en citroensap kan ook worden toegevoegd.

Opmerking: Vermijd te veel doses tijdens de zwangerschap, omdat het een miskraam kan veroorzaken.

22. Goldenseal Root

Kook een kopje water in een niet-metalen container en voeg 1 theelepel elk van goldenseal wortel en heemstwortel. Steile hen 30 minuten. Later, stam van de infusie. Neem ten minste één kopje per dag. Drank ofwel de gehele kop een keer of eetlepel per keer, volgens uw gemak.

23. Echinacea Root

Kook een kopje water toe en meng 2 theelepels van Echinacea wortels, 1 theelepel toorts bladeren, 3 theelepels Pau d'arco bast en 3 theelepels gele dok wortel erin. Steil voor 20 minuten en druk daarna. Neem ten minste 2 kopjes van deze thee per dag. Drinken hetzij twee koppen tegelijk of een eetlepel tegelijk.

24. Lobelia & Duizendblad

Bezielen beide kruiden in heet water. Steile hen 20 minuten. Zeef en drink het als thee.

25. Kamille

Brew een kopje kamille thee om je lichaam te verlichten van diverse kwalen. Het is goed-off aan anti-oxidanten, die het immuunsysteem stimuleren en koorts te verlagen. Kook 8 liter water. Voeg 2 eetlepels gedroogde kamille bloemen aan. Sudderen het voor een paar minuten. Zeef de oplossing. Neem een enkele dosis van deze thee twee keer per dag.

Voeg citroenmelisse bladeren om kamille bloemen, samen met enkele pepermunt bladeren, met het oog op een rustgevende thee. U kunt ook zoethoutwortel en oudere bloemen voor het verbeteren van smaak toe te voegen. Zoet dit infuus met honing. Drink het 4 keer per dag gedurende ten minste 3 dagen.

26. Wild Bergamot

Neem gewoon een kop kokend water en giet het in de bergamot kruid. Laat het steil voor 10 minuten. U kunt deze thee te bereiden met verse, gedroogde bladeren van het kruid, of zelfs de zaden. Zoetstof kan worden toegevoegd per smaak. Drink het voor het slapengaan. U kunt ook bergamot olie gebruiken om de huiduitslag en infecties te behandelen.

Notitie:

Vrouwen met menstruatiestoornissen en zwangere vrouwen moeten deze thee te vermijden.

Doe het niet continu verbruikt. Drink het voor 8-10 dagen, en dan stoppen met het consumeren van het voor een week, daarna opnieuw te beginnen.

27. Corn Silk Tea

Maïs zijde thee is een effectieve manier om je lichaam te ontgiften. Neem een handvol maïs zijde bladeren en giet ze in het kokende water. Laat ze steil voor 10 minuten. Strain achteraf. Neem het 2 keer per dag.

28. Wild Cherry Bark Tea

Wilde kers wordt gewoonlijk gebruikt voor kinkhoest vanwege de slijmoplossend, sedatieve, drogen en hoest-onderdrukkende eigenschappen. kook gewoon een kopje water en haal hem uit het vuur, nadat deze volledig wordt gekookt. Nu, voeg een theelepel fijn gemalen wilde kers schors. Bedek het met een deksel en laat het steil voor 10 minuten. Nu, stam van de infusie en voeg honing te zoeten. Suiker en citroen kan worden toegevoegd indien nodig.

Notitie

Vermijd overdosering van wilde kers schors.

Niet verbruiken, als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 2 jaar.

29. Spicebush

Spicebush staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Neem 2 eetlepels van twijgen in een hittebestendige container en giet een kop kokend water in. Bedek het met een deksel en laat het steil voor 15 minuten. Filter de oplossing en voeg de honing om de smaak te zoeten. Sip het minstens een keer per dag.

NB - Gebruik de takjes niet koken, omdat het de drank bitter zal maken.

30. Sassafras

Snijd de Sassafras wortels en was ze goed. Kook een kopje water en voeg 2 tot 4 ounces van de wortels aan. Sudderen het voor 20 minuten. Laat het steil voor een paar minuten. Zeef de oplossing en voeg de honing (of suiker) naar smaak.

31. Mullein

Toorts heeft grote geneeskrachtige waarde als gevolg van het hoge gehalte aan slijm en saponine. Het verzacht de luchtwegen vanwege zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Neem een kop kokend water en giet ze op 2 tl gedroogde toorts bladeren en bloemen. Steil, dus gedurende 15 minuten door het bedekken met een deksel. Zeef de infusie. honing toe te voegen aan de smaak te zoeten. Drink minstens 3 kopjes toorts in een dag.

32. Saffron Tea

kook gewoon een kopje water en voeg 10-20 draden van saffraan aan. Steile het voor 15 minuten. Zeef en drink het. Het reinigt het lichaam toxines. Bovendien kunt u verse munt, kardemom, honing, limoen, gember, groene thee bladeren, en oranje bloesems toe te voegen aan een unieke smaak aan de saffraan thee geven.

33. Vlierbes Tea

Het helpt bij het terugdringen van de koorts. Het wordt ook beschouwd als ideaal voor de behandeling van griep en verkoudheid. Voeg 1-2 theelepel gedroogde bessen in een kop heet water. Steile het voor een paar minuten. Zeef de infusie en zoeten met honing. U kunt ook pepermunt, kaneelstokje, kardemom en kruidnagel mengen om het.

Opmerking- overdosis van vlierbessen thee kan misselijkheid en spijsvertering intolerantie veroorzaken.

34. Sweet Violets

Zachte viool bloemen worden voor verschillende medicinale doeleinden.

Giet een kop kokend water in 1 theelepel van dit kruid. Laat het trekken voor 10-15 minuten. Zeef het en drink een kop van deze infusie 3 keer per dag. Als alternatief kunt u ook 1-2 ml van de tinctuur.

35. peterselie

Peterselie ontstekingsremmende eigenschappen en bevat essentiële vluchtige oliën die gunstig zijn voor de gezondheid. Het is de rijkste plantaardige bron van vitamine K. Neem fris en schoon peterselie bladeren en voeg ze toe aan een kop warme water. Laat het steil voor 5 minuten. Zoeten met honing. U kunt ook een beetje citroensap toe te voegen aan de smaak te verbeteren.

36. Ginger Tea

Gember is een anti-inflammatoir middel dat koorts vermindert en verbetert het immuunsysteem. Schil de gemberwortel en pletten. Kook 4 kopjes water. Voeg 2 inch gemalen gember. Bedek het met een deksel en laat het op laag vuur gedurende 15-20 minuten. Filter de thee. U kunt honing en citroen toe naar smaak.

Notitie:

Vermijd tijdens de zwangerschap.

Als je het nemen voor de behandeling van verkoudheid of griep, worden zoetstoffen niet aanbevolen.

Overmatige consumptie van gember thee kan diarree, misselijkheid, irritatie en brandend maagzuur veroorzaken

kruidenbaden

37. Indian Lilac

Indian lila is geladen met anti-allergische en antibacteriële eigenschappen die effectief een getroffen persoon kan bevrijden van jeuk veroorzaakt als gevolg van mazelen.

Geniet van een handvol Indiase lila bladeren in een emmer water en zet het in de zon voor enkele uren. Baden met dit water. Het geeft een rustgevend effect op je lichaam. Gebruik deze remedie regelmatig voor twee weken.

Als alternatief, verpletteren een handvol verse Indiase lila bladeren tot een pasta. Nu, toe te passen op de aangetaste huid. Wacht tot het droogt. Daarna afspoelen met lauw water. Doe dit daags gedurende 2 weken.

38. Indian kruisbes

Indiase kruisbes is geladen met vitamine C, die het immuunsysteem versterkt en hoge anti-oxidanten te genezen van de mazelen.

Simmer 1 kop droge kruisbessen in 4 kopjes water gedurende 10 minuten. Laat het afkoelen. Daarna, deze toevoegen aan uw bad water en genieten van jezelf in dit water twee keer per dag om zich te ontdoen van jeuk en een branderig gevoel veroorzaakt als gevolg van mazelen.

Het poeder van de Indiase kruisbessen kan ook worden gemengd met water om het lichaam te wassen.

Of neem ½ kopje water en meng een theelepel van de Indiase kruisbes sap aan. Drink het 2 keer per dag voor een maand.

do's

Neem volledige bedrust.

Drink veel warm water, omdat het spoelt de gifstoffen. Mazelen veroorzaakt uitdroging, dus verbruiken veel vers fruit die een hoog watergehalte zijn.

Get voldoende vitamine C.

Gebruik gedimd licht in de kamers, in plaats van heldere één.

Hebben een evenwichtige voeding.

don'ts

Vermijd zonlicht, omdat tranende ogen, omdat mazelen schade in het oog weefsels kan veroorzaken. Echter gebruik maken van een zonnebril als je uit te gaan in het overdag.

Want het is een zeer besmettelijke ziekte, moeten de betrokken persoon te vermijden deel te nemen aan sociale bijeenkomsten.

Niet consumeren van melk of andere zuivelproducten.

Zich te onthouden van junk food en kruidig voedsel, totdat je volledig te herstellen.

Vermijd het kijken naar TV 'en het lezen van boeken, omdat dit stress kan geven aan de weefsels van de ogen.

4 mei 2015

14 september 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment