Friday, January 1, 2016

26 Easy Home Remedies om zich te ontdoen van een verstopte neus

Geïrriteerd als gevolg van een verstopte neus? U vindt moeite met praten; je neus druppels en loopt; of als u nodig hebt om je neus te snuiten voortdurend goed te ademen? Een verstopte of verstopte neus gevolg van ontstoken bloedvaten in de sinussen Het wordt algemeen aangeduid als neusverstopping of verstopte neus. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van een verstopte neus omvatten griep, allergieën, sinusitis, bepaalde chemische stoffen, hooikoorts, een afgeweken septum, niet-kwaadaardige gezwellen in de neus-voering of neuspoliepen, milieu-irriterende stoffen en niet-kwaadaardige tumoren. Particulieren kunnen symptomen zoals sinus pijn, ademhalingsmoeilijkheden / horen, niezen, een verstopte neus, zwelling van de nasale weefsels, en zelfs de ogen gezicht, de opbouw van slijm in de neusholte. Probeer deze eenvoudige huismiddeltjes om 's nachts te ontdoen van een verstopte neus te krijgen.

Home remedies voor verstopte neus

1. Ginger

Neem 1 theelepel vers geraspte gember samen met een glas warm water. Het zal u een snelle verlichting van de verstopte neus. Om de effectiviteit te vergroten, voeg citroen en honing Deze twee bestanddelen de smaak toenemen.

De anti-inflammatoire eigenschappen van gember vermindert ontsteking van de bloedvaten, waardoor het genezen verstopte neus probleem. (1)

2. Apple Cider Vinegar

Met het oog op de verstopte neus te wissen, neem twee theelepels appelazijn, samen met een eetlepel honing. Combineer zowel de ingrediënten in een kopje warm water en verbruiken driemaal per dag. Het azijnzuur aanwezig in azijn wendt kiem groei, die alle problemen in verband met neusverstopping oplost. (2)

Of neem wat azijn en breng het aan de kook. Adem in de stoom om onmiddellijke verlichting van verstopte neus te krijgen.

3. Tomaat Tea

Meng 1 eetlepel gehakte knoflook, 1 kop tomatensap, sommige hete saus, een eetlepel citroensap en een snufje van Keltische zeezout. Kook het mengsel en consumeren de voorbereide thee langzaam voor de volgende paar dagen. Tomaten bevatten vitamine C, die werken tegen histamine, de stof verantwoordelijk voor het veroorzaken ontstekingen en verstopte neus. (3)

Daarnaast eet kruidig voedsel en zorg ervoor dat je knoflook, gember, rode peper en ui toe te voegen in je eten.

De antivirale, antibiotische en anti schimmel eigenschappen van knoflook vermindert congestie. (4) (5)

De quercetine inhoud van ui blijkt zeer gunstig voor verstopte neus af te wenden. (6)

Als alternatief kunt u ook consumeren kippensoep ook. (7)

4. Black Pepper

Neem wat gepoederd zwarte peper in je handpalm en voeg 3 druppels sesamolie. Combineer het mengsel met je vinger en vervolgens toepassen onder je neus. Adem in de geur en herhaal hetzelfde proces wanneer nodig. Het zal veroorzaken niezen, en daarom helpt zich te ontdoen van slijm. (8) (9)

U kunt ook een pan en verwarm wat zwarte peper poeder op het voor twee minuten. Adem het.

5. Knoflook

Het is een van de beste oplossingen voor verstopte neus. Neem een kopje water, voeg 2 tot 3 teentjes knoflook, en kook. Voor betere resultaten, kunt u ook een halve theelepel kurkuma poeder toe te voegen. Consumeer dit mengsel elke dag. Als alternatief kunt u ook eten verse knoflook tot ongemak en benauwdheid te verlichten. (10)

6. Mosterd Olie

Breng wat mosterd olie direct in de neusgaten of anders bereiden van voedsel met behulp van mosterd olie om uw neusholte te wissen. (11)

7. Honey

Verbruiken 2 theelepels honing op dagelijkse basis samen met warm water. Of anders, kunt u ook toevoegen aan melk voor de effectieve resultaten.

Honing is een natuurlijke decongestivum die neusverstopping verlicht. (12)

Opmerking: Het is niet geschikt voor kinderen.

8. Lemon

Mix ¼ theelepel zwarte peper poeder, 2 eetlepels citroensap en wat zout poeder. Breng dit mengsel rond de neus-gebied om zich te ontdoen van een verstopte neus te krijgen. (13)

U kunt ook warm citroen water met honing, zal congestie te verlichten. (14)

9. nasaal irrigatie

Take 2 kopjes gedistilleerd warm water en voeg 1 theelepel zout. Gebruik een netipot of ander irrigatie-inrichting aan de oplossing inhaleren. Herhaal dit proces eenmaal of tweemaal op dagelijkse basis gedurende enkele dagen. (15) (16) (17) (18)

In plaats daarvan, neem een luchtdichte container en meng 1 theelepel bakpoeder en 3 theelepels van jodium-vrij zout. Nu, zet 1 theelepel van dit mengsel in 8 ounces gedestilleerd of lauw water. Gebruik een neti pot aan de dampen van deze oplossing inademen.

NB - Gebruik eerder gekookt of alleen gedistilleerd water en vergeet niet om de irrigatie-apparaat grondig te reinigen na elk gebruik.

10. luchtbevochtiger

Voer een warme douche in uw badkamer voor een paar minuten om te verdampen de omgeving. Nu, inhaleer deze rustgevende dampen en herhaal het proces 2 keer per dag. (19)

Daarnaast kunt u gewoon een warme douche.

11. warm kompres

Geniet van een washandje of handdoek in warm water, knijp het overtollige water en plaats deze op je gezicht. Laat het voor 10 tot 15 minuten staan en herhaal het proces gedurende de dag. (20)

12. Onion

Neem een ui, schil en snijd deze in kleine stukjes. Inhaleren de geur gedurende 4-5 minuten. Het bevat quercetine met een verstopte neus verlicht door het opruimen van de congestie en helpt openen de neusgaten. (21)

13. Kruidig Voedsel

Inclusief veel uien, rode pepers, knoflook, kaneel, cayennepeper, gember en andere kruidig voedsel in je dagelijkse maaltijd als je last hebt van verstopte neus. (22)

14. Stay Gehydrateerd

Blijf gehydrateerd door het drinken van allerlei soorten vloeistoffen zoals water, soep en thee. Het zal vergemakkelijken bij het verminderen van de druk van uw sinussen, dunner het slijm in je neus en helpt duw vocht uit je neus. (23) (24)

15. Vapor Rub

Neem ongeveer een ounce van kokosolie en voeg 7-10 druppels (of meer indien nodig) etherische olie zoals eucalyptus, wintergroen of munt. Meng goed en toe te passen op je borst, achterwerk, keel en verdeel het onder de neus.

Eucalyptusolie helpen los neusverstopping. (25)

Opmerking - Gebruik geen essentiële olie op je handpalm als het schadelijk voor je huid kan zijn.

16. Fenegriek Seeds

Crush enkele fenegriek zaden en meng 1 of 2 theelepels in een glas water. Breng de oplossing aan de kook, stam en drinken deze warme oplossing. Voer dezelfde procedure 2-3 maal daags totdat het probleem volledig opgelost.

NB - Probeer dit niet te verhelpen als u zwanger bent.

17. stoominhalatie

Het is één van de meest populaire home remedies om zich te ontdoen van de verstopte neus. In een kop kokend water, voeg 1 eetlepel van gemalen carambole zaden; en inhaleer de stoom. Houd je hoofd op enige afstand van de kom. U kunt ook pepermunt etherische olie toe te voegen aan het kokende water. Herhaal dit proces 2-4 keer per dag. (26) (27)

NB - Gebruik dit middel niet van toepassing op jonge kinderen en zwangere vrouwen.

18. Carambole Seeds Poeder

Voeg twee eetlepels gemalen carambole zaden poeder in een zakdoek en bind het. Zet deze kleine tas in de buurt van uw kussen, zodat je de geur zou kunnen inademen. De slijmoplossend eigenschappen van deze zaden zal helpen om zich te ontdoen van een verstopte neus. (28)

U kunt ook een paar druppels van eucalyptus olie of pepermuntolie toe te voegen aan verlichting van verstopte neus te krijgen.

19. Oranges

Mandarijn sinaasappelen bevatten synephrine dat is een natuurlijke decongestivum. Bovendien zal elke citrusvruchten helpen los het slijm. Ofwel eet ze of drinken het sap om de voordelen te verkrijgen. (29)

Herbal Remedies om een verstopte neus wissen

20. Basil

Chew 3-4 blaadjes basilicum voor het eten van uw ontbijt in de ochtend en voor het slapen 's nachts. Of anders, dan kunt u ook brouwen een basilicum thee door inweken de bladeren in warm water. De antioxiderende eigenschappen van basilicumblaadjes helpt om zich te ontdoen van congestie. (30)

21. Eucalyptusolie

Neem een schone zakdoek en zet 2 druppels eucalyptus essentiële olie op. Adem in de geur een paar keer. Daarnaast zet een aantal druppels van deze olie op je kussen, zodat u kunt profiteren van deze olie zelfs wanneer u slaapt. Deze olie helpen los neusverstopping. (31)

22. Mint

Chew muntblaadjes of een echte munt kauwgom om zich te ontdoen van de congestie te krijgen. Neem mint supplementen zoals pepermunt thee regelmatig de neus te openen. (32)

23. Kruidenthee

Kruidenthee ontgift het lichaam en voorkomt verstopping in de neusholte. Om hulp te krijgen van een verstopte neus, neem een van uw favoriete kruiden zoals tijm, kamille, rozemarijn of bramen, pepermunt, en voor te bereiden thee. Drink regelmatig om zich te ontdoen van de verstopte neus. (33)

24. Goldenseal Root

Het antibioticum eigenschappen van Goldenseal kruid verminderen de zwelling in de slijmvliezen. Het is een natuurlijke decongestivum. (34) (35)

Bereid een afkooksel van de wortels en hebben latere resultaten te verkrijgen.

25. Rosehips

Bereid een thee uit de rozenbottels planten en drinken om uw verstopte neus te wissen. Het zal wonderlijke resultaten. Rozenbottel bevat vitamine C, die anti koud en anti-inflammatoire acties heeft. (36)

26. Sage

Om hulp te krijgen van de verstopte neus, consumeren salieblaadjes of toe te voegen aan je eten. Als alternatief, kook een kopje water en steile enkele salieblaadjes in. Drink dit afkooksel om verstopte neus te voorkomen.

Sage is een traditionele remedie gebruikt om zich te ontdoen van de ontsteking te krijgen. (37)

do's

Gebruik een extra zacht kussen om uw hoofd opgeheven tijdens het slapen. (38)

Drink veel water.

Verbruiken slechts warme dranken zoals plantaardige bouillon, kruidenthee, enz. (39)

Eet voedsel met zink, vitamine C, enz.

Gebruik zoutoplossing neusspray om congestie te voorkomen. (40)

Slapen op de kant die is ontstopt.

Neem volledige rust. (41)

Als u houdt van zwemmen, proberen te zwemmen in water dat niet gechloreerd water bevat, zoals de slijmvliezen aanwezig zijn in je neus kan ergeren.

don'ts

Shun inname van koele drankjes of andere koolzuurhoudende dranken.

weg te houden van geraffineerde suiker en andere suikerhoudende producten zoals chocolade, snoepjes, cakes, donuts en koekjes.

Vermijd inname van tarwe, volkoren producten, melk en andere zuivelproducten.

26 augustus 2016

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment