Tuesday, March 1, 2016

32 Home remedies voor gezwollen lymfeklieren

De kleine boonvormige klieren genoemd lymfeklieren zijn een integraal onderdeel van het lymfestelsel. Zij worden gevonden in het lichaam, vooral in de oksels, hals en de liesstreek en fungeren als een filter voor schadelijke deeltjes, waardoor een betere werking van het immuunsysteem. Lymfadenopathie of algemeen aangeduid als gezwollen lymfeklieren is een aandoening waarbij deze knooppunten worden afwijkende vorm. De redenen voor de zwelling kan variëren afhankelijk van de locatie van de lymfeklier. Bijvoorbeeld kan lymfeklieren in de oksel opzwellen als gevolg van een verwonding terwijl die in de keel kunnen opzwellen als gevolg van verkoudheid en keelpijn. De lymfeklieren in het sleutelbeen kunnen opzwellen als gevolg van een infectie in de longen, hals, borst of buik terwijl zwelling in de lies kan optreden als gevolg van een verwonding of infectie van de genitaliën, voet, been of lies. Naast deze, andere ernstige oorzaken omvatten melanoom, oorontsteking, mazelen, etc. Het symptoom van de ziekte ernstige pijn in de aangetaste lymfeklieren. Andere tekenen dat een opgezwollen lymfeklier geven zijn koorts, tumor, loopneus, etc. In het algemeen, de lymfeklieren terugkeren naar een normale toestand zodra de verantwoordelijke factor opgelost. Bij een chronische aandoening, is het raadzaam het advies van een arts te zoeken. U kunt een aantal van deze prachtige home remedies beschikbaar om hulp te krijgen van de pijn geassocieerd met gezwollen lymfeklieren te proberen. Deze zullen zeer kosteneffectief en ontvangt geen bijwerkingen hebben. Geef ze een keer te proberen!

Home remedies voor gezwollen lymfeklieren

1. Honey

Honing is in de volksmond bekend staat om zijn antibacteriële en antivirale eigenschappen. Het is eeuwen gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen zoals het maakt het immuunsysteem sterker en helpt genezen gezwollen lymfeknopen. U kunt verbruiken tot twee theelepels van ruwe honing twee keer per dag.

Als alternatief kunt u ook een theelepel honing te mengen in een glas lauw water en dagelijks drinken.

Om verlichting van ontsteking te krijgen, gelden ruwe honing over het getroffen gebied en afwassen na 15 minuten. Herhaal tweemaal daags.

2. Zout Water Gargle

Als u last heeft van gezwollen lymfeklieren in de nek of keel gebruik dan zout water voor opluchting. Voeg een theelepel zout op een glas lauw water en gorgelen. Herhaal dit twee of drie keer per dag. Dit zal verlichten de zwelling en vermindering van de pijn in het besmette nodes.

3. Apple Cider Vinegar

Dit is een van de beste home remedies voor gezwollen lymfeklieren. ACV balanceert de pH van het lichaam en reinigt het lymfestelsel. Voeg 1 eetlepel van ACV om een glas water en voeg 1 eetlepel honing om de smaak te verbeteren. Drink dit mengsel twee of drie keer per dag. Bovendien kunt u ook gorgelen met dit mengsel.

4. Castor Oil

Castor olie is gebruikt sinds eeuwen om verschillende kwalen te behandelen als gevolg van de enorme helende eigenschappen. Breng wat castor olie op de gezwollen gebied en masseer zachtjes. Bedek het gebied met een warme handdoek of een verwarmingselement gedurende 5-10 minuten. De anti-inflammatoire eigenschappen castorolie helpen verminderen zwelling in de lymfeklieren.

5. warm kompres

Dit is een van de beste natuurlijke remedies voor gezwollen lymfeklieren die onmiddellijke verlichting kan bieden tegen zwelling en pijn in de lymfeknopen. Het enige wat u hoeft te doen is het plaatsen van een verwarmingselement op de gezwollen gebied en druk het zachtjes.

Of anders, als je geen verwarming pad hebben neem dan een handdoek en dompel het in een emmer warm water. Knijp het overtollige water en plaats het op het getroffen gebied. U kunt dit proces twee of drie keer per dag of zoals vereist herhalen.

6. Massage

Masseren verbetert de bloedcirculatie in het lichaam; Daarom, herstelt de normale werking van het lymfestelsel. Het enige wat u hoeft te doen is masseer zachtjes op het getroffen gebied gedurende 10 tot 15 minuten. Herhaal deze oefening meerdere malen per dag. Doe dit elke dag tot de zwelling vermindert.

7. Knoflook

Knoflook is verpakt met antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen die schadelijke componenten uit te roeien uit het lichaam, dus als een natuurlijk lichaam reinigingsmiddel. Om zich te ontdoen van gezwollen lymfeklieren, eet 3-4 teentjes knoflook per dag.

Als alternatief, voeg geperste knoflook aan uw curry's en andere preparaten.

U kunt ook masseren knoflook olie op de gezwollen gebied voor 2-3 minuten. Doe dit twee keer per dag.

8. Kurkuma

Kurkuma is bekend om zijn enorme helende eigenschappen. Zijn anti-inflammatoire en anti-schimmel de natuur helpen zich te ontdoen van gezwollen lymfeklieren. Meng 1 eetlepel kurkuma poeder en honing; roer behoren tot een pasta te maken. Toe te passen op de aangetaste lymfeklieren en was het na 10 minuten met lauw water.

Bovendien, voeg een halve theelepel kurkuma poeder om een glas lauwe melk. Drink voordat je het bed te raken.

In plaats daarvan kunt u ook kurkuma supplementen maar een arts te raadplegen voordat dat.

9. Lemon

Lemon is ook een effectieve behandeling voor gezwollen lymfeklieren. Vul een glas met lauw water; knijp een citroen erin en voeg een theelepel honing. Roer en drink direct. Het zal keelpijn genezen.

Als alternatief, snijd een citroen in twee helften. Neem een helft en strooi er een snufje zout en peper over. Nu likken om zich te ontdoen van gezwollen lymfeklieren te krijgen.

U kunt ook gorgelen met een mengsel van warm water en citroensap.

10. Cayenne Pepper

Cayennepeper fungeert als een natuurlijke stimulant en helpt bij het opbouwen van weerstand tegen gezwollen lymfklieren. Om cayennepeper thee te bereiden, voeg ½ theelepel in poedervorm cayennepeper, en een theelepel honing in een glas warm water. U kunt consumeren up-to 3 kopjes van deze thee in een dag.

11. Theezakjes

Deze methode niet te elimineren het probleem van gezwollen lymfe maar zeker enige verlichting geven. Neem wat theezakjes (gebruikt of nieuw) en dompel ze in heet water. Breng het op de pijnlijke plek voor enige tijd om hulp te krijgen. Herhaal dit 2-3 keer per dag indien nodig.

12. zeezout en Baking Soda

Dit is een ander makkelijk remedie die je kunt proberen thuis om hulp te krijgen van gezwollen lymfeklieren van de keel en nek. Hiervoor hoeft u alleen maar elke voeg 1 theelepel bakpoeder en zeezout om een kopje water. Roer totdat het is opgelost en drink het eenmaal, dagelijks.

13. Yoga en oefeningen

Oefeningen en yoga brengt flexibiliteit en verbetert de expansie en samentrekking van de spieren. Probeer een aantal yoga poses en oefening in combinatie met andere home remedies om de werking van het lymfestelsel te verbeteren. U kunt houdingen zoals leeuw gezicht te proberen, inverse pose, neerwaarts gerichte hond, jumping jacks en eenvoudiger degenen zoals joggen, wandelen en nog veel meer om de conditie te verbeteren.

Notitie:

1) Yoga en oefeningen zijn over het algemeen gunstig voor gezwollen lymfeklieren in de nek.

2) Voer yoga onder begeleiding van een professional alleen.

14. warm en koud bad

Om zich te ontdoen van gezwollen lymfeklieren, probeer afwisselend koud en warm bad. Aan de ene kant koud water vermindert de pijn, terwijl op andere warm bad verbetert de bloedcirculatie. Deze methode zal noodhulp snel te bieden en u kunt dit doen op de dagelijkse basis.

Remedies voor gezwollen lymfeklieren in de oksel

15. Nootmuskaat

Nootmuskaat immuniteit stimuleren en de stroom van lymfatische vloeistof verbeteren. Het zit vol met anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen die oksel klomp vermindert. Bereid een oplossing door het mengen van 1 theelepel nootmuskaat poeder in een kopje heet water. Drink het dagelijks. Je kunt 1 theelepel honing toe te voegen indien gewenst.

16. Onion

Ui is een andere prachtige ingrediënt dat helpt de behandeling van gezwollen lymfeklieren in de oksel. rasp slechts een ui, knijp het sap uit het en het hebben.

Of anders, toevoegen aan andere groenten als je niet graag rauw te consumeren.

17. Charcoal comprimeren

Om de pijn en ontsteking in de oksel reduceren van klonten, een gel bereid door mengen van poedervormig lijnzaad, actieve kool en een beetje water. Breng het mengsel op je oksel en zet hem met behulp van een papieren handdoek of een andere schone doek. Herhaal deze procedure meerdere malen per dag om het verschil te zien.

18. Watermeloen

Watermeloen ontgift het bloed en versterkt het immuunsysteem dan ook, het reguleren van de werking van het lymfestelsel goed te laten werken. Om gezwollen lymfe te behandelen in de oksel, drink een glas of twee van watermeloen sap regelmatig.

19. Vitamine E

Vitamine E is een essentiële component die helpt bij het genezen diverse huidproblemen. Een tekort aan deze vitamine kan bijdragen aan het probleem van gezwollen lymfe ook. Omvatten voedsel rijk aan vitamine E zoals tarwekiemen, saffloerolie, sojaolie, pinda's, amandelen, etc., in de voeding.

U kunt ook consumeren van vitamine E supplementen.

Let op: Neem supplementen alleen na overleg met een arts.

20. Kokosolie

Kokosolie zit vol met enorme hydraterende eigenschappen die helpen bevestigen het genezingsproces. Daarnaast is het vol met antivirale, antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen die deze olie een effectief rechtsmiddel voor oksel brokken te maken. Geef zachte massage met warme kokosolie op de getroffen gebieden van je oksel. Het zal de bloedstroom, wat op zijn beurt, vermindert de zwelling verbeteren

Als alternatief kunt u ook verbruiken 1 eetlepel of minder van extra vierge kokosolie, dagelijks.

Kruiden remedie

21. Aloe Vera

Als u last heeft van gezwollen lymfklieren in de oksel dan pak een stuk van aloë vera en schep de gel. Nu, passen deze gel op de getroffen gebieden en laat het daar ten minste 20-30 minuten. Als aloe vera gel is verpakt met anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen, helpt het genezen van de pijn snel. U kunt het gebied met een doek of een meter te dekken en spoel af met koud water achteraf. Herhaal deze oefening twee of drie keer per dag op dagelijkse basis.

22. basilicum en Kaneel

Om de conditie van gezwollen lymfe verbeteren, een mengsel bereid uit basilicum en kaneel. kook gewoon drie kopjes water, voeg 2 theelepels elk van kaneel en basilicumblaadjes. Sudderen het voor 20 minuten. Eenmaal gedaan, zeef het mengsel en drink een kop van. Hebben het driemaal per dag.

23. Echinacea

Echinacea is bekend om de antischimmel, anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen die het lymfatische stelsel. Dit kruid kan in volgende manieren om de conditie van opgezwollen klieren genezen.

Breng de Echinacea zalf over de gezwollen gebied en wrijf het zachtjes. Doe dit twee of drie keer per dag.

Als alternatief voor te bereiden een kruidenthee door het koken een paar Echinacea bloemen in het water. Laat het zitten een paar minuten en dan stam. Drink de bereide thee tweemaal per dag gedurende ongeveer een week.

Opmerking: Raadpleeg een arts voordat u dit kruid.

24. Cleavers

Hakmessen is een van de beste home remedies voor gezwollen lymfeklieren. Het helpt reguleren van de werking van het lymfestelsel en zuivert het bloed rond de lymfeklieren. Bereid thee door toevoeging van 1 theelepel van de gepoederde kruid in een kop heet water. Roer het goed en laat het steil. Drink deze thee tot driemaal daags bevredigende resultaten bereikt.

Als de verse kruiden niet beschikbaar is, kunt u de tinctuur te gebruiken om deze thee te maken. Giet gewoon 20 druppels hakmessen tinctuur in het bovenstaande recept.

Let op: Neem dit kruid na overleg met een arts.

25. Mullein

Dit is een andere kruidenmiddel voor gezwollen lymfeklieren. Het vermindert de zwelling en lymfatische congestie veroorzaakt als gevolg van verschillende redenen. Om de thee te bereiden, voeg wat van de toorts bladeren in een glas gekookt water en laat het steil voor bepaalde tijd. Zeef de afkooksel en genieten van het langzaam. U kunt maximaal 3 kopjes van deze thee per dag.

26. Mint

Mint bevat menthol die een verkoelende sensatie biedt. Voor gezwollen lymfeklieren, kunt u een kruidenthee te bereiden door het toevoegen van 1 tot 2 theelepels van gedroogde bladeren poeder om een glas warm water. Laat het steile en drankje na afloop.

Als alternatief kunt u het sap te extraheren uit verse bladeren. Hebben twee kopjes van het twee keer per dag

U kunt ook van toepassing pepermuntolie op het getroffen gebied 2 of 3 keer per dag om de zwelling te verminderen.

27. Weegbree en Raspberry

Een andere effectieve manier om verlichting van gezwollen lymfeklieren te krijgen is om een mengsel te bereiden door het toevoegen van 1 theelepel elk van fijngehakte frambozen en weegbree laat om een kopje gekookt water. Laat het steil voor enige tijd en zeef het later. Drink deze thee twee keer per dag.

28. Calendula

Bereid een kruiden-oplossing met behulp van calendula, hakmessen en toorts. De anti-inflammatoire eigenschappen van deze kruiden te behandelen gezwollen lymfeklieren. Voeg 2 delen die elk van calendula, en hakmessen en 1 deel toorts in een glas water. Kook deze oplossing op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 30 minuten en bedek het met een deksel. Eenmaal gedaan, zeef het mengsel en laat het afkoelen. Drink drie koppen van deze thee per dag gedurende 2-3 weken voor positieve resultaten.

29. Spirulina

Spirulina is een rijke bron van vitamine B, eiwitten, antioxidanten, omega-3 vetzuren, koper en mineralen. De hoge voedingswaarde component van dit kruid maakt het een effectieve remedie voor gezwollen lymfeklieren. Het weert ook af schadelijke bacteriën en virussen. Je kunt het strooien in je 's ochtends smoothie om zijn voordelen voor de gezondheid maken.

U kunt ook verbruiken de supplementen, maar alleen na overleg met een arts.

Opmerking: Zorg ervoor, je biologische spirulina gebruiken.

30. Kamille Thee

De bloem van dit kruid wordt gebruikt voor de behandeling gezwollen lymfeklieren. Het enige wat u hoeft te doen is drinken twee kopjes thee. Slechts een paar steile kamille bloemen in warm water voor bepaalde tijd (5- 7 minuten). Zeef en hebben het. U kunt honing toe te voegen indien nodig.

U kunt ook gebruik maken van kamille theezakjes als de verse bloemen zijn niet beschikbaar.

31. Lavendel en Tea Tree etherische olie

Beide deze essentiële oliën zijn verpakt met krampstillend, antibacteriële, antimicrobiële en antiseptische eigenschappen die helpen genezen gezwollen lymfeklieren. Neem een kleine kom gevuld met warm water en voeg 3-4 druppels van zowel de oliën. Inhaleer de stoom met een pauze van 4-5 seconden in tussen. Bedek je hoofd en kom met een handdoek tijdens dit proces. Doe dit elke dag minstens een keer gedurende 15-20 minuten om de conditie te verbeteren.

32. Licorice Tea

De anti-inflammatoire en anti-virale eigenschappen van dit kruid afneemt de symptomen van gezwollen lymfeklieren. Om een thee bereiden u 1/2 theelepel gedroogde kamille bloemen, 1 teentje, 1/2 theelepel zoethout poeder en een snufje kaneelpoeder nodig. Voeg al deze ingrediënten om een kopje water en kook het voor bepaalde tijd. Zeef het mengsel en drink het langzaam. Ten minste twee kopjes deze afkooksel dagelijks.

do's

Raadpleeg een arts als het knooppunt blijft groeien en als je geconfronteerd met ademhalingsmoeilijkheden.

Drink veel water.

Blijf schoon en droog te versnellen het genezingsproces.

Verminder de inname van cafeïne.

don'ts

Niet prik het getroffen gebied, omdat het de situatie nog erger kunnen maken.

Doe niet zelf dokteren.

Niet scheren van uw oksels als je gezwollen lymphs.

Zijn het niet eens uw handdoeken met anderen.

Vermijd kruidig voedsel.

29 juli 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment