Wednesday, March 2, 2016

32 Effectieve Home Remedies To Get Rid van Sunburn Fast

Heb je naar buiten om een zonnebad te krijgen en uiteindelijk krijgt een zonnebrand, die u kunnen irriteren? Als u op zoek bent naar een snelle oplossing om het te behandelen, dan zal dit bericht u de beste remedies. Zonnebrand is de ontsteking die veroorzaakt wordt door overmatige blootstelling aan de zon, die uiteindelijk leidt tot de penetratie van UV (UVA en UVB) stralen in de huid. Indien genegeerd, kan dit de huid beschadigen en zelfs sommige chronisch probleem veroorzaken. Irritatie, roodheid, ontstekingen, pijn en peeling van de huid wordt geleverd met zonnebrand. Het kan een paar dagen duren tot een maand aan de zongebruinde huid volledig genezen. In sommige ernstige gevallen kan je zelfs ervaren misselijkheid, koorts, koude rillingen, en merk blaren ook. Het is een derdegraads brandwonden die sterk vereist medisch toezicht. Het wegwerken van zonnebrand is niet onmogelijk; echter, een harde roof. Hier is een lijst van enkele eenvoudige home remedies voor de zonnebrand om u onmiddellijke verlichting geven.

Home Remedies voor Sunburn

1. Ice Pack

Solliciteer ijslaag op het brandende gevoel onmiddellijk te verminderen. Het enige wat je hoeft te doen is wikkel enkele ijsblokjes in een mousseline doek en comprimeren in het getroffen gebied. Deze remedie vernauwt de bloedvaten; dus vermindert de ontsteking.

Opmerking: Weet ijs niet direct te gebruiken op de huid.

2. Honey

De hydraterende eigenschappen van honing helpen de huid te verjongen en te verminderen zwelling in verband met zonnebrand. Ofwel verspreid ruwe honing op de ontstoken gebied, of knijp een halve citroen erin. Doe dit driemaal per dag gedurende zeven dagen.

Als alternatief, een lepel honing, gevolgd door een glas water driemaal per dag te stimuleren het immuunsysteem. Het vastmaakt het genezingsproces.

3. Apple Cider Vinegar

Apple cider azijn is anti-bacterieel in de natuur dat helpt te genezen zonnebrand. De samentrekkende eigenschappen en azijnzuur aanwezig in ACV verlicht ontsteking en zet het genezingsproces. Verdunde azijn kan worden toegepast op de huid met behulp van de verstuiver, watten of door dompelen een doek in de azijn. Houd het voor ongeveer 15 minuten en spoel daarna met koud water en dep droog, zoals wrijven zal de irritatie toenemen.

U kunt ook 2 kopjes appelazijn toe te voegen aan het badwater om zonnebrand te genezen.

4. Cornstarch

Zonnebrand kunnen worden genezen door slechts aanbrengen maïszetmeel pasta op de huid. Het helpt zich te ontdoen van de irritatie en schuren van de huid te voorkomen. Gewoon Meng maïzena en water. Verspreid deze pasta op de huid zonnebrand jeuk te verminderen. Afwassen met warm water, zodra het droogt op zijn eigen.

5. Baking Soda

Zuiveringszout helpt verminderen zwelling op het lichaam in verband met zonnebrand. Het enige wat je hoeft te doen is de helft eetlepel zuiveringszout in uw bad en geniet je in het water voor enige tijd, en dep ze droog.

Bovendien combineren azijn en bakpoeder tot een dikke pasta. Slather het op de ontstoken gebied voordat u het bed te raken. Afwassen in de ochtend.

6. Abrikozen

Een andere effectieve remedie om zonnebrand te genezen is de toepassing van abrikozen. Ja, afgezien van het feit smakelijke ze helpen verzachten de huid tegen zonnebrand. Peel en mash sommige abrikozen. Toepassen op de huid en was na 15 minuten. Op te merken valt, moet men altijd dep droog de huid; als wrijven met een handdoek zal de toestand nog erger te maken.

Als alternatief, meng sommige abrikoos bladeren om het sap te extraheren. Breng het op de huid om de roodheid geassocieerd met zonnebrand te verminderen.

7. Melk comprimeren

De hydraterende eigenschappen en koelvloeistoffen in de melk verlicht pijn, irritatie en ontsteking geassocieerd met zonnebrand. Het is een van de meest betrouwbare en beste oplossingen om het effect van zonnebrand van de huid. Neem een kop van melk; voeg wat ijsblokjes en vier kopjes water aan. Dompel een schone doek of een handdoek in. Comprimeren op het getroffen gebied voor 20 minuten. Doe dit driemaal per dag.

Als alternatief, voeg wat nootmuskaat in poedervorm om gekoelde melk en gebruik deze om hulp te krijgen van zonnebrand.

8. Groene Thee Tassen

Theezakjes bevatten looizuur die genezen zonnebrand perfect helpt. Brouwen een kruik van deze kruiden afkooksel door dompelen groene theezakjes in warm water. Zeef de oplossing na een paar minuten. Zodra het afkoelt; genieten van een schone doek in. Knijp het overtollige water en plaats het op de beschadigde huid. Deze remedie helpt roodheid veroorzaakt door ultraviolette straling effecten te voorkomen.

9. Yoghurt

Yoghurt is een zeer voedzaam ingrediënt dat de zonnebrand roodheid behandelt van het gezicht en andere ontstoken gebieden. Neem wat verse yoghurt en slather het op de zonnebrand. Laat ze drogen en spoel af met lauw water.

10. Potato

Aardappel zit vol met zetmeel gebaseerde verbindingen die helpen verlichten van de zonnebrand irritatie en ontsteking. Neem een aardappel en snijd de slice. Wrijf het op het getroffen gebied om de huid te kalmeren. Later, het reinigen van het gebied met water.

11. Aardbeien

De huidige in de aardbeien tannines genezen van de schade veroorzaakt door blootstelling aan zon. Crush aardbeien en plakken toegepast op de huid. Houd het voor een paar minuten en spoel het af met water. Regelmatig gebruik behandelt zonnebrand snel.

12. Havermout

Neem een kopje havermout en maal het in de mixer. Nu, giet het in de kou badwater. Genieten in het aan de zonnebrand te verminderen.

Meng een half kopje gepoederde haver, twee eetlepels honing en een kwart kopje melk. Combineer behoren tot een pasta. Spreid het op de verbrande gebied en houd het gedurende 20 minuten. Later, afspoelen met water.

In plaats van het gebruik van melk, kunt u gepureerde papaya toe te voegen aan gepoederde haver en honing.

13. Kokosolie

Kokosolie is bekend om zijn verzachtende en hydraterende eigenschappen die essentieel zijn om zich te ontdoen van zonnebrand zijn. Neem kokosolie en wrijf het op het getroffen gebied 2-3 keer per dag.

14. Egg Whites

Eiwitten worden wijd gebruikt om het brandende gevoel veroorzaakt door zonnebrand te voorkomen.

Verwijder enkel het gele deel van een ei en de resterende (eiwit) toegepast op de huid. Doe dit regelmatig om de huid tegen roodheid en ontsteking te verlichten.

Trouwens, je kunt mengen honing met de eiwitten om de effectiviteit te verhogen.

15. komkommer

Omdat het anti-inflammatoire in de natuur, komkommers helpt de behandeling van zonnebrand en geeft ook een stralende gloed. Snijd een komkommer in dunne plakjes en wrijf het op het getroffen gebied. Zodra het droogt, wassen met koud water.

Of, kunt u ook komkommer om het sap te extraheren verpletteren. rozenwater en glycerine toe te voegen. Het is een uitstekend huis remedie voor zonnebrand op het gezicht.

16. Tomato

Tomaten zijn een rijke bron van vitamine C die genezen zonnebrand snel helpt. Ofwel toepassing tomatenpulp of wrijven zijn plakken op je huid. Breng deze pasta elke avond, totdat de irritatie verdwijnt, kan het irriteren en sting in eerste instantie, maar zeker geven effectieve resultaten.

Bovendien kunt u mixen tomatensap en yoghurt. Crush 3 tomaten aan het sap te halen en zeef met behulp van een zeef. Voeg een eetlepel yoghurt aan. Roer goed en verdeel het op de huid. Afwassen na 20 minuten.

17. Sesame Oil

Sesamolie kalmeert de huid en helpt vocht vasthouden in het. Solliciteer sesamolie 3-4 keer per dag naar het brandende gevoel te verwijderen en roodheid opgetreden als gevolg van zonnebrand.

Bovendien, koriander olie, pindaolie en zijn ook nuttig gebleken bij het genezen zonnebrand.

18. Knoflook

Neem een half kopje witte azijn en fijngehakte knoflook erin. Dompel een katoenen bal in dit mengsel en dep het op de aangetaste huid. Afspoelen met koud water na 10 minuten.

19. Kurkuma, yoghurt, en gerst

Neem een gelijke hoeveelheid yoghurt, gerst en kurkuma. Meng alle drie ingrediënten tot een dikke pasta. Spreid het op de ontstoken gebied en laat ze drogen. Afspoelen met water.

Of neem drie eetlepels melk en voeg gepoederde kurkuma in. Gebruik dit mengsel om hulp te krijgen van zonnebrand.

20. Amandelen

Geniet van een handvol amandelen in water 's nachts. Schil de buitenste schil en maal ze naar de pasta te maken. melk toe te voegen aan dit mengsel. Breng het twee keer per dag om de beste resultaten te verkrijgen.

21. Olijfolie

Olijfolie is gebruikt sinds de oudheid tot enkele dermatologische problemen te behandelen. Het heeft anti-bacteriële eigenschappen die niet alleen helpen zich te ontdoen van zonnebrand snel, maar ook een stralende gloed aan de huid te geven. Neem olijfolie in de hand en wrijf het op het getroffen gebied voor 3-4 dagen regelmatig.

22. Vitamine E Olie

De vitamine E capsules zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij verschillende medische winkels. Pop een of twee capsules; knijp de olie en toe te passen op de ontstoken gebied.

Ook consumeren zonnebloempitten en rauwe noten, omdat ze worden geladen met vitamine E.

23. Shaving Cream

Het klinkt misschien vreemd voor velen, maar scheerschuim is een effectieve maatregel om de zonnebrand te genezen. Aangezien het bevat menthol en andere elementen, waar koelwater effecten. Neem scheercrème en masseer het op de huid. De koeling sensatie neemt u sneller dan ooit.

Herbal Remedies voor Sunburn

24. Aloe Vera

Aloë Vera is de beste remedie om zich te ontdoen van zonnebrand. Door de koeling, antiseptische en antibacteriële eigenschappen, wordt vertrouwd om de perfecte fool-proof remedie voor zonnebrand zijn. Knijp een blad aloë vera en wrijf de gel op het getroffen gebied.

25. slabladeren

Sla is een zeer voedende groente die bijdraagt tot het verminderen zonnebrand jeuken. Suntan veroorzaakt veel pijn en irritatie. Sla, zijnde een boete koelmiddel, kan nuttig zijn voor uw huid. Neem ongeveer 10-12 bladeren van sla en laat ze weken in het ijs emmer voor een paar minuten. Nu, houd ze op de irritante deel. Herhaal dit proces een paar keer, totdat je verlichting van zonnebrand.

26. Sandalwood

De koeling effecten van sandelhout hulp te ontdoen van zonnebrand. Combineer kurkuma en

sandelhoutpoeder in gelijke hoeveelheid; voeg koud water tot een pasta. Verspreid deze genezing mengsel op de pijnlijke plek.

27. pepermuntolie

Pepermunt essentiële olie is een van de beste home remedies voor zonnebrand. Vind koude splash bereiden door mengen tien druppels van deze olie in een beker gedestilleerd water. Giet de oplossing in een fles en schud het voor een paar minuten. Bewaar het ver van de zon op een koele plaats. Gebruik het om de behandeling van slechte zonnebrand.

Of anders, genieten gedroogde pepermunt blaadjes in lauw water. Zeef de oplossing en was het ontstoken gebied mee.

Opmerking: Vermijd het gebruik van ruwe olie op de blaren huid.

28. Calendula

De antimicrobiële en anti-inflammatoire eigenschappen van calendula versnellen het genezingsproces. Vul een container met 4 liter water en voeg twintig druppels calendula tinctuur in. Afwassen van de huid om de ontsteking te verminderen.

Bovendien, calendula crèmes, zalven en gels zijn ook beschikbaar in de markt, die snel hulp kunnen bieden uit de zonnebrand jeuken.

29. Marshmallow

Kook twee kopjes water en voeg twee theelepels gedroogde marshmallow wortel erin. Sudderen gedurende 10 minuten. Zeef de infusie en laat hem afkoelen. Dompel een schone doek in en comprimeren naar het getroffen gebied.

30. Lavendel en Helichrysum Olie

Bereid een bruine kleur spuiten door het mengen van vier druppels lavendelolie, een halve theelepel van aloë vera gel, en een daling van Helichrysum olie in twee eetlepels water. Giet het mengsel in een spuitfles en gebruiken voor de behandeling van zonnebrand. De anti-inflammatoire eigenschappen van zowel de etherische oliën bleken behulpzaam om verlichting van pijn zonnebrand.

31. Witch Hazel

Tannines en catechines aanwezig in toverhazelaar verminderen ontstekingen, en de samentrekkende kalmeert de huid. Neem voldoende toverhazelaar in een kom; dip een schone washandje erin en plaats het op de verbrande gebied voor 20 minuten. Herhaal dit proces een paar keer om pijn te verlichten.

32. St John's Wort Oil

Aangezien dit kruidenolie vol met antivirale, anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen; het kan worden toegepast voor de behandeling van zonnebrand.

do's

Drink veel water, ongeveer 10-15 glazen per dag.

Neem een koude douche om alle mogelijke irriterende stoffen uit je huid te verwijderen.

Breng een zonnebrandcrème lotion (met SPF 15 of 30) een half uur voordat je naar buiten.

Gebruik een milde zeep.

Draag kleding met lange mouwen.

Solliciteer hydraterende lotion op uw huid om verdere schade te voorkomen.

Draag een breedgerande cap op je gezicht en ogen te beschermen.

don'ts

Stel uw huid niet hard wrijven.

Vermijd directe blootstelling aan de zon, vooral in 11:00-15:00

Vermijd het gebruik van lidocaïne en benzocaïne.

Ga niet voor een bubbelbad.

Gebruik geen vaseline op de huid, omdat het probleem verergeren.

20 augustus 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment