Friday, March 4, 2016

20 Home Remedies To Get Rid van Sinus Infection

De kleine lucht gevulde zakken aanwezig in beenderen van het gezicht en de schedel worden genoemd sinussen. Ze helpen om de nasale spoor schoon door het produceren van slijm. Schimmels, virussen en bacteriën zijn de belangrijkste oorzaken van sinus-infectie. Echter, het kan ook worden veroorzaakt door chemicaliën en allergieën Facial zwelling, hoesten, keelpijn, verstopte neus, bewolkt verkleurde drainage, koorts, pijn of druk in de sinussen, gezicht tederheid en sinushoofdpijn zijn enkele van de symptomen geassocieerd met de sinus infectie. Indien niet behandeld wordt, kan het leiden tot andere complicaties zoals orbitale cellulitis, osteomyelitis, hersenabces, en meningitis. Dus, hoe zich te ontdoen van een sinus-infectie thuis? Hier zijn een aantal remedies voor sinusitis die u zullen helpen dit gezondheidsprobleem te reduceren tot een groot deel.

Home Remedies voor Sinus Infection

1. Knoflook

Knoflook is een zeer krachtige ingrediënt voor het doden van virussen en andere infecties veroorzakende middelen. Kook wat water in een pot en voeg een paar teentjes knoflook aan. Zodra het water is warm genoeg is, verwijder de pot uit gas. Plaats nu je gezicht over de pot en adem de stoom met je hoofd die met een handdoek. Doe dit wanneer je het gevoel dat de nasale doorgang wordt geblokkeerd. Het zal helpen dun het slijm, dus zorgen voor onmiddellijke verlichting.

Als alternatief, maak wat afkooksel door het koken van een aantal teentjes knoflook in een pan met water. Zodra het water begint te koken, voeg kurkuma poeder en meng goed. Drink 4-5 kopjes in een dag.

knoflook toe te voegen aan je eten kan verlichting van sinus verlenen.

2. Fenegriek Seeds

De anti-inflammatoire eigenschappen van fenegriek zaden zijn nuttig in het genezen van sinus. Om een kopje fenegriek thee te maken, kook sommige fenegriek zaden in een kopje water. Drink deze thee minstens 3 keer in een dag.

NB - Fenegriek kan sommige bijwerkingen veroorzaken, daarom moet men een arts te raadplegen voordat u deze thuis te verhelpen.

3. Kurkuma

Aangezien kurkuma bezit anti-inflammatoire eigenschappen, helpt verminderen zwelling in de neusholte en de beste sinus infectie te genezen. Het bevat ook curcumine - een stof die versnelt het genezingsproces. kurkuma toe te voegen aan je eten tijdens het koken, of voeg een theelepel kurkuma om een glas warm water en drink het elke avond voordat je de zak te raken.

4. Apple Cider Vinegar

ACV maakt het slijm dun en helpt duidelijk uw verstopte neus Verhit een half kopje water en voeg een gelijke hoeveelheid appelazijn aan het. Wanneer het water kookt, verwijder het schip van het vuur en inhaleer de stoom. Houd je ogen en de mond gesloten.

Of anders, meng ¼ kopje ACV en 16 ml water in een glas. Drink dit water gedurende de dag om hulp te krijgen van sinus.

Maak een paar ACV thee door toevoeging van 2 eetlepels azijn en 1 eetlepel honing aan een kop kokend water. Zeef het en drink. Hebben ongeveer 3 kopjes per dag voor betere resultaten.

5. Carambole Seeds

Carambole zaden verdunnen het slijm, zodat u gemakkelijk kunt ademen. verpletteren gewoon de carambole zaden en voeg ze toe aan een kop kokend water. Zodra het water is warm genoeg is, verwijder deze dan van het vuur. Nu inhaleer de stoom.

Als alternatief kunt u een aantal carambole zaden verpakken in een doek. Binden aan een kleine tas te vormen en hang hem om je nek. Doe dit net voor het naar bed gaan, zodat je neus niet verstopt raken 's nachts.

6. Tomatensoep

Tomaten zijn vol vezels en vitamine C. Ze hebben ook anti-inflammatoire eigenschappen die helpen verminderen zwelling in de neusholte, vooral in het slijmvlies. Om een gezonde tomatensoep te maken, gewoon koken van een kopje tomatensap in een pan en voeg 1 eetlepel gehakte knoflook, een snufje zout en 1 eetlepel citroensap aan. Meng de ingrediënten en breng aan de kook. Drink minstens twee kommen van deze hete soep elke dag.

7. Ginger

De anti-inflammatoire eigenschappen van gember maken het een uitstekende remedie voor sinus infectie en koud. gember toe te voegen aan je eten, of voor te bereiden gember thee en drink het.

8. Zoutoplossing

Zoutoplossing is een van de uitstekende sinus-infectie remedies. Neem ½ een glas warm water en voeg ½ theelepel zout en een gelijke hoeveelheid zuiveringszout aan. Meng goed en voeg een ½ glas gewoon water. Zorg ervoor dat het water niet te heet. Giet de zoutoplossing in een neti pot. Staan over een wastafel en kantel je hoofd opzij. Giet de zoutoplossing met behulp van de neti pot in de bovenste neusgat, zodat het uit kan komen van de onderste neusgat. Doe dit 3 maal in elk neusgat.

Let op: dit niet uit te voeren voordat het naar bed gaan als het een oorontsteking kunnen veroorzaken

9. Uien

Uien hebben anti-bacteriële eigenschappen die helpen bij de sinus-infectie behandeling. Opnemen in uw dieet als een salade. Als alternatief, voeg de gesnipperde ui om een pot van water. Wanneer het water is warm en je ziet stoom uit komt, haal de pan van het vuur en inhaleer de stoom. Bedek je hoofd met een handdoek terwijl het inademen van stoom. Zorg ervoor dat je ogen dicht te houden; Anders kan het leiden tot tintelingen in je ogen.

10. warm kompres

Dompel een kleine washandje in wat heet water, knijp en verwijder het overtollige water. Nu zet hem op het voorhoofd. Doe dit een paar keer per dag om hulp te krijgen van het gezicht pijn veroorzaakt door sinus.

11. acupressuur

Acupressuur is een goede behandeling voor sinus-infectie opluchting. Je kan ofwel een professionele om u te helpen met dit of doe het op uw eigen. Met de vingertoppen, druk uitoefenen op de zijkanten van de neus op het punt waar de wenkbrauwen voldoen.

12. Wortelsap

Drink een glas wortelsap elke dag in de ochtend want het bevat vitamine A, dat is zeer behulpzaam bij de behandeling van sinus.

Herbal Remedies voor Sinus

13. Oregano Olie

Oregano is een van de ideale natuurlijke remedies voor sinus infectie als gevolg van zijn helende eigenschappen. Net giet een paar druppels van deze olie in het kokende water. Als het goed wordt gekookt, verwijder deze dan van het vuur en inhaleer de stoom twee keer per dag.

14. Peppermint Tea

Pepermunt geeft je lichaam een verkoelende sensatie. Voeg ongeveer een theelepel van pepermunt bladeren in een ketel van heet water en laat het steil voor 3 tot 5 minuten. Zeef in een beker en drink de thee.

15. Basilicumbladeren

Basil heeft een anti-inflammatoire en anti-bacteriële eigenschappen die het een uitstekende natuurlijke remedie voor sinus-infectie te maken. Het afvoeren van het slijm. Voeg eenvoudig gewassen basilicum bladeren in een ketel van heet water en laat het steil voor een tijdje. Zeef de vloeistof in een beker en drink het.

16. Groene Thee

Groene thee heeft anti-inflammatoire en antioxiderende eigenschappen die zal helpen genezen uw sinus-infectie. Drink minstens twee kopjes groene thee per dag.

17. Mierikswortel

Mierikswortel is pittig door de natuur, dus opent de geblokkeerde neusholte. Was en rasp een klein stukje van mierikswortel. Plaats nu een paar stukken van de geraspte mierikswortel in je mond en zuigen het sap. Wanneer de smaak verdwijnt, slikken de radijs. Dit zal u helpen zich te ontdoen van het slijm in de keel en de neus.

18. Citroenmelisse

U kunt een citroenmelisse oplossing te maken en gorgelen met het aan uw sinus-infectie te genezen. kook gewoon wat water en voeg een handvol gedroogde citroenmelisse verlaat aan het. Kook gedurende 10 minuten en dan haal van het vuur. Laat het water afkoelen en dan stam het mengsel. Giet het in een glas en gorgelen met het twee keer per dag.

19. Eucalyptusolie

Eucalyptus olie helpt duidelijk de infectie en maakt de luchtwegen sterk. Het is een snelle oplossing voor de behandeling van uw sinus.

20. Grapefruit Seed

De pulp van de grapefruit citroenzuur aard en heeft antibiotische eigenschappen die helpen bij de behandeling van sinus infectie. Neem 5 druppels van de grapefruit zaad extract en voeg deze toe aan 6 liter water. Meng de ingrediënten samen en drink het twee keer per dag.

NB - Sommige mensen zijn allergisch voor grapefruit, dus een arts raadplegen voordat u dit te verhelpen proberen.

do's

Eet een evenwichtige voeding en omvatten uien, gember, knoflook, rode paprika en pepers aan uw voedsel als ze de stroom van slijm te verbeteren.

Consumeren zoete aardappelen, wortelen, broccoli, mango's en tomaten de inname van vitamine A. vergroten

Drink veel water en andere vloeistoffen om je lichaam gehydrateerd.

Implementeer een goede persoonlijke hygiëne, zoals het wassen van je handen regelmatig, zodat u kunt voorkomen dat bacteriën uit het invoeren van uw lichaam.

Houd je hoofd verhoogd wanneer je slaapt.

Doe regelmatige lichaamsbeweging en yoga.

Rust zoveel mogelijk en genoeg slaap krijgt.

Open de ramen van uw huis voor frisse lucht.

Neem levertraan capsules als ze helpen om uw immuunsysteem sterker. Maar uw arts te raadplegen alvorens het.

Neem een warme douche in de ochtend en voor het slapen gaan.

don'ts

Niet roken.

Niet consumeren zuivelproducten zoals consumptie-ijs en melk.

Als je allergisch bent voor een voeding, zich te onthouden van hen als het probleem kan verhogen.

Vermijd gebakken en vette voedingsmiddelen.

weg te houden van luchtverontreinigende stoffen en chemicaliën.

Raadpleeg altijd uw arts en ontdek wat te nemen voor sinus-infectie, afgezien van de bovengenoemde remedies.

15 augustus 2016

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment