Friday, March 4, 2016

19 Wonderful Remedies Home For hormonale onbalans

Hormonen zijn kleine boodschappers die in verplaatsen door middel van het bloed, en vertel de organen en weefsels van hun functies te vervullen. Hoewel ze klein zijn, ze beïnvloeden ons leven enorm. Een evenwichtige toestand van hormonen is belangrijk voor een gezond lichaam en leven. Hoofdoorzaken van hormonale onbalans menopauze, puberteit of premenstrueel syndroom Elk hormoon speelt een unieke rol, en wanneer de hormonen niet worden uitgescheiden in de juiste hoeveelheid, dan verstoort dit de goede werking van het lichaam. Enkele veel voorkomende oorzaken van hormonale disbalans zijn consumptie van alcohol in overmaat, blootstelling aan chemische stoffen, een overdosis pijnstillers, inconsistent slaappatroon. Symptomen van hormonale onbalans omvatten gewichtstoename, hoge bloeddruk, depressie en vermoeidheid. Hoewel hormonen zijn kleine dingen, kunnen ze ravage veroorzaken wanneer ze uit balans. Vandaar dat hormonale onbalans behandeling wordt onmisbaar.

Home remedies voor hormonale onbalans

1. Omega 3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn verantwoordelijk voor de productie van hormonen. Ze zijn gunstig voor hormonale onbalans in vrouwen ze helpen verminderen menstruatiepijn en overgangsklachten (1). Deze vetzuren helpen om gezond en ontvankelijk celmembranen, die een betere hechting van hormonen om de cel veroorzaakt. Het zorgt er ook voor dat cellulaire receptor sites zijn werkzaam in de optimale conditie en gerepareerd als ze beschadigd zijn. Voedsel dat rijk is aan omega-3 vetzuren bevat lijnzaad, walnoten, olijfolie, Chia zaden, winter squash, vette vis, soja, etc. Dus stilstaan bij deze voedingsmiddelen om de hormonen in balans te krijgen. Raw boter kan ook een goede keuze als het bestaat uit verschillende vetzuren die wordt gezegd dat ze de stofwisseling te verbeteren, hebben antimicrobiële eigenschappen, en de strijd tegen bacteriën. U kunt ook kiezen voor hun aanvullingen op je hormonen in evenwicht te brengen.

Let op: Neem supplementen onder toezicht van een arts.

2. Avocado's

Avocado's zijn rijke bronnen van gezonde mono-onverzadigde vetten (2). Ook hebben ze grote hoeveelheden vezels, kalium, magnesium, vitamine E, B-vitaminen en foliumzuur - allemaal essentieel voor een hormonaal evenwicht in het lichaam. Samen met het onderhoud van uw hormonale niveaus, maar zorgt ook voor de cholesterol balans in je lichaam.

3. Wortel

Wortelen bevatten vezels die een teveel aan oestrogeen absorbeert en spoelt het uit je lichaam. Het speelt een essentiële rol in evenwicht hormonen bij beide geslachten. Wortel vezels voorkomt ook oestrogeen van wordt geabsorbeerd in de darm die meestal gebeurt als transit tijd is traag. Dit is belangrijk omdat teveel oestrogeen (of door het lichaam, de voeding of door blootstelling aan xenoestrogens in het milieu) kan leiden tot allerlei hormonale verstoringen, waaronder PMS, stemmingsstoornissen, acne, onvruchtbaarheid en (3).

4. Vitamine D

Vitamine D beïnvloedt onze hypofyse die vele hormonen afgeeft. Het helpt bij problemen met verminderde niveaus van oestrogeen. Vitamine D-tekort kan leiden tot een abnormale afscheiding van de bijschildklier, die je gewicht en eetlust kunnen beïnvloeden. Het nemen van vitamine D is de eenvoudigste van allemaal. Gewoon uit voor een tien minuten lopen in de zon of een zonnebad. Een beetje zonlicht elke dag zal natuurlijke ritme van uw lichaam te verbeteren, en u voorzien van vitamine D. Daarnaast kunt u wonen op voedsel rijk aan vitamine D. Het consumeren van vette vis, levertraan, melk en eieren kan men verrijken met vitamine D.

5. Oefening

Het uitwerken houdt het lichaam fit en gezond. De lichamelijke activiteit van invloed op de productie van hormonen, waardoor, ze balanceren. Als je beweegt, worden de niveaus van stress veroorzaken hormoon cortisol gedaald. Dit is handig als de hormonale onbalans stemmingswisselingen kunnen veroorzaken. U kunt de sportschool voor veertig minuten sloeg op een regelmatige basis of kan het uitzweten in dansen of het genot van een sport met je vrienden. U kunt ook kiezen voor yoga en ontspanning technieken om de stress te verminderen.

6. Kokosolie

Deze olie is te vinden in de bijna iedereen huis. Het biedt een groot aantal voordelen, zij het koken, masseren en behandeling van verschillende ziekten. Kokosolie is bewezen dat behulpzaam om de hormonen evenwicht zijn (4). Kokosolie helpt ook uw gewicht te verminderen, verbetert de immuniteit, balans bloedsuikerspiegel, en het vergroten van je stofwisseling. Twee tot drie eetlepels kokosolie moet op een dagelijkse basis in uw dieet worden opgenomen. U makkelijk terwijl koken omdat het een zeer hoog rookpunt en veilig kan worden gebruikt als bakolie.

Opmerking: Zorg ervoor dat u kiest voor extra vierge kokosolie voor consumptie.

7. Fenegriek

Fenegriek zaden bevatten diosgenin, een fyto-oestrogeen verbinding die lijkt te werken zoals het hormoon oestrogeen. Fenegriek is gebruikt gedurende vele jaren als een vorm van natuurlijke hormoonvervangende therapie voor vrouwen in de overgang (5). Geniet van een eetlepel fenegriek zaden in een kop heet water gedurende vijftien minuten. Zeef de drank, en twee of drie keer per dag drinken. Voeg een kleine hoeveelheid honing en citroen om het voor de smaak.

Let op: soms fenegriek niet je lichaam aan te passen; in dat geval kan men venkelzaden proberen.

8. Magnesium

Magnesium is een krachtig geneesmiddel voor het houden hormonen evenwichtig. Het voorkomt overmatige cortisol en insuline. Het is betrokken bij de bereiding van steroïde hormonen zoals progesteron, oestrogeen en testosteron. Het is ook essentieel voor de schildklier productie. Magnesium speelt ook een rol bij het voorkomen van aandoeningen zoals hypertensie, hart-en vaatziekten en diabetes. Magnesium olie kan topisch worden gebruikt als het mineraal beter wordt geabsorbeerd door de huid dan het spijsverteringskanaal.

9. Dooiers

Eidooier geeft voeding aan ons. Zij hogere hoeveelheden vitamine A en D. Vitamine D werkt als een natuurlijk steroïde hormoon in ons lichaam. Eierdooiers zijn rijke bronnen van selenium dat schildklierhormonen omzet van de inactieve toestand naar actieve toestand. De cholesterol in eidooiers biedt een belangrijk onderdeel van geslachtshormonen die helpt de balans van de hormonale hoeveelheden.

10. Gelatine

Gelatine balanceert de hormonen en vermindert stress door de aanwezigheid van magnesium, calcium en fosfaat. Het regelt het niveau van aminozuren en onderwerpt oestrogeen overwicht dat de maandelijkse krampen bij vrouwen en onvruchtbaarheid bij mannen veroorzaakt. Wanneer aminozuren in evenwicht zijn, spelen ze een cruciale rol in de schildklier functie, de productie van hormonen en stofwisseling. Het heeft de neiging om ontstekingen te verminderen in uw gewrichten en heeft genoeg collageen om uw huid te herstellen.

Kruiden Remedies aan hormonale onbalans Cure

11. Basil

Het kruid werkt als een effectief geneesmiddel in het genezen van stress, pijn, koorts en beschermt vitale organen zoals de lever als het bezit aanzienlijke ontstekingsremmende en immuun-stimuleren eigenschappen. Regelt het bloedglucoseniveau een natuurlijke diabetes oplossing en verlaagt de cortisolspiegels omdat een hoog niveau van cortisol kan beïnvloeden de eierstokken, alvleesklier en schildklier. De basilicum algemeen geconsumeerd in de vorm van thee waarbij de bladeren worden gekookt in water gedurende tien minuten en uitgezeefd. Drink een kopje van deze thee driemaal per dag.

Als alternatief kunt u gewoon eten basilicumblaadjes op een lege maag regelmatig voor een paar maanden.

12. Aziatische Ginseng

Aziatische ginseng is een adaptogeen dat een controle op hormonale disbalans houdt. Het regelt adrenaline die releases hormonen gerelateerd aan stress. In aanvulling op dat, het zorgt voor verlichting van de symptomen van de menopauze en verhoogt de productie van zaadcellen ook. Neem 200 mg Ginseng-extract per dag gedurende twee weken. Het is beter om dit kruid in cycli verbruikt. Dus, te hervatten het proces opnieuw na het nemen van een pauze van drie weken.

Opmerking: Raadpleeg uw arts voordat consumeren als je al op elke vorm van medicatie als het kan onderbreken met hun functies.

13. ashwaganda

Ashwaganda wordt gebruikt uit de oudheid om beter gezondheidstoestand en is zeer gunstig voor het handhaven van een gewenste hoeveelheid hormoonspiegels. Het vermindert cortisolspiegel en houdt de hormonen in een evenwichtige toestand. Het is nuttig om de productie van androgenen, testosteron en DHEA (dehydro). Het verbetert ook de werking van de schildklier. Ashwaganda heeft de kwaliteit van het toestaan hormonen gemakkelijk binden aan de cellen. Een snuifje van dit kruid opgelost in water moet twee keer per dag worden geconsumeerd.

14. Dong Quai

Het is een geurige plant die is te vinden op grote hoogte, zoals in de bergen van China, Korea en Japan. De wortel van de plant wordt gebruikt eeuwenlang talrijke problemen zoals menstruele krampen, menopauze, onvruchtbaarheid, zweren, gewrichtspijn, enz behandeling (6). Het helpt de balans van de oestrogeen en progesteron niveaus die te hoog of te laag zijn. Dit kruid is ook zeer nuttig om je gezond en jeugdig te houden. Dong quai heeft een anti-inflammatoire en kalmerende eigenschappen. Een regelmatige consumptie van dit kruid kan je hormonen in evenwicht te brengen.

15. Zilverkaars

Deze plant is een goede bron van oestrogeen. Het kruid verhoogt de hormonen in bepaalde delen van het lichaam. Zilverkaars gedraagt zich als oestrogeen in onze lichaamsdelen, zoals de hersenen, botten, en de vagina. Zilverkaars is samengesteld uit glycosiden en isoferulic zuren die worden verondersteld om te helpen bij de regulering van de hormonen.

Opmerking: Niet consumeren als je zwanger bent.

16. kuis berry

De vrucht van de kuise boom, kuis bessen handhaaft het juiste niveau van oestrogeen en progesteron. Het handhaaft de ovulatie en helpt bij de vruchtbaarheid. Het wordt actief gebruikt voor het behandelen van premenstrueel syndroom en staat bekend als de hypofyse te stimuleren voor de productie van een hormoon dat de afgifte eierstokken progesteron maakt. Kuis bessen niet laat prolactine worden vrijgegeven en verhoogt progesteron, het handhaven van een goede balans tussen oestrogeen en progesteron die nodig zijn voor een gezonde menstruele cyclus. U kunt dit kruid in de tinctuur vorm aan te nemen. Bio-actieve stoffen in kuis bessen bevatten flavonoïden, vitexine, casticin, alkanoids en diterpenen. Deze verbindingen is aangetoond dat hormonale balans te verbeteren en vooral inwerken op de hypofyse.

Opmerking: Het verhoogt de menstruatie. Daarom moet het niet worden genomen door zwangere vrouwen.

17. Saw Palmetto

Zaagbladpalm niet laat het testosteron worden omgezet in dihydrotestosteron (DHT) door het verminderen van 5-alpha-reductase. DHT leidt tot de vorming olie, het blokkeren van de poriën van de huid en maakt het haar dun. Zaagbladpalm helpt ook handhaven van de juiste niveau van hormonen tijdens de menstruele cyclus en de menopauze.

18. Maca Root

Macawortel helpt ook vrijkomen van hormonen. Het verhoogt vruchtbaarheid en is nuttig bij de behandeling libido. Macawortel heeft veel kalium, magnesium, ijzer, jodium, zink, fosfor, calcium en essentiële vetzuren, en past het hele lichaam.

1/4 theelepel macawortel poeder kan gecombineerd worden met water, melk, yoghurt, sap, of kruidenthee. De wortel moet worden geconsumeerd op regelmatige basis, en het bedrag kan geleidelijk worden verhoogd tot 2 theelepels. Neem het regelmatig voor een paar maanden.

do's

Om de stofwisseling gezond te houden, drink minstens 6-8 glazen water per dag.

Ga voor biologische producten.

Zeggen dat een grote nee tegen geraffineerde koolhydraten door niet te consumeren verwerkt en verpakt voedsel.

Hier krijg je een slaap van 8 uur om te ontstressen jezelf, en genieten van activiteiten die je ontspant.

Neem diep adem, of genieten van diepe ademhaling oefening voor vijftien minuten. Hiermee verminderen stresshormonen en het lichaam normaal functioneren.

Focus op voedselrijke voedsel en nemen maaltijden op vast tijdstip van de dag.

Ga voor groene groenten zoals asperges, broccoli, spinazie, boerenkool, kool, komkommers, boerenkool, koriander, enz.

U kunt proberen voor een detox bad met tal van Epsom zouten. Het voorziet magnesium bekend voor het balanceren hormonen.

De meest antiseptische van alle kruiden, kurkuma, balanceert hormonen samen met het genezen van andere kwalen.

don'ts

Geven ongezonde gewoonten zoals roken, drinken dat hormonale disbalans veroorzaken.

Vermijd inname van kunstmatige hormonen zonder raadpleging van een arts.

Give up producten met cafeïne als het verhoogt cortisol niveaus die schildklierfunctie verminderen.

Beperk het gebruik van plastic als het kan uw hormonale niveau kan beïnvloeden.

Verwijder plantaardige olie uit je dieet. Een grote hoeveelheid omega-6 vetzuren daarin kan de hormoonbalans verstoren.

Boycot sojaproducten omdat ze grote schade aanrichten aan hormoonbalans.

Toxines aanwezig in de pesticiden in ons voedsel kan onze hormonale evenwicht verstoren.

Schoppen suikerhoudende dranken en witte suiker rijke snoepjes en conventionele woestijnen.

27 juli 2015

18 maart 2015

Welkom bij In het huidige scenario, toen wetenschappers behandelingen voor bijna alle kwalen hebben ontdekt, is er geen vervanging voor huismiddeltjes. Hier hebben wij voor natuurlijke en kruidengeneesmiddelen voor al uw gezondheid en schoonheid gerelateerde problemen.

Eigendommen

No comments:

Post a Comment